FORTUNA:LIGA, 30. kolo

FK Jablonec

3
1

SK Sigma Olomouc

Ivan Schranz
45’
Ivan Schranz
65’
Martin Doležal
68’
13’
Radek Látal

Velký obrat navíc v oslabení bez vyloučeného Kratochvíla předvedli jablonečtí fotbalisté v domácím utkání se Sigmou Olomouc, s kterou navíc prohrávali od 13. minuty po gólu Látala.

Trenér Rada zůstal věrný přísloví, že vítězná sestava se nemění a tak proti Olomouci vyběhli jablonečtí fotbalisté ve stejném složení jako v Českých Budějovicích. Trávník na Střelnici byl po vydatných deštích dost nasáklý a dalo se očekávat, že s přibývajícími minutami se bude jeho stav zhoršovat.

Po dlouhých více jak sedmi měsících mohli na tribuny první permanentkáři. Naši fanoušci i fotbalisté byli hladoví po třech bodech a tomu také odpovídal začátek zápasu. Po Krobově centru ze standardní situace hlavičkoval Doležal dva metry mimo tyčku. Pak si to nasměroval středem hřiště hbitý Pleštil a jeho pěkné zakončení k tyči Mandous stačil vyrazit na roh! Šikovný balon od Jovoviće dostal za obranu Schranz, ale ve vyložené šanci přestřelil olomoucké břevno! Jovović vzápětí vysunul do slibné šance i Doležala, jeho střelu stačil Mandous levou nohou vykopnout a dorážející Schranz pálil pánubohu do oken. Ve 13. minutě se hosté poprvé dostali do zakončení a k překvapení všech dokázali skórovat, přízemní míč poslal na malé vápno Daněk, Nešpor trefil přední tyč a odražený míč pak procpal skrz bránícího Jovoviće do naší svatyně Látal – 0:1.

Jablonec inkasovaná branka znejistěla a hosty naopak nakopla. Po půlhodině hry přišla ale další velká komplikace pro naše barvy, po faulu na Halu na půlce hřiště viděl druhou žlutou kartu a tudíž červenou záložník Kratochvíl. Náš tým se musel pokusit v deseti otáčet zápas, k dalekonosnému pokusu se odhodlal Jovović, ale přesný nebyl. Tři minut před poločasovou pauzou se kličkami snažil ve vápně zbavit Jovovič Vepřeka a Housky, a po faulu druhého jmenovaného na černohorského reprezentanta se kopala penalta. Ivan Schranz pak polovysokou střelou k tyči nedal Mandousovi šanci a srovnal na poločasových 1:1!

Náš tým se i v oslabení jednoho hráče tlačil dopředu. V začátku druhé půle přibývaly standardní situace kolem vápna Sigmy, ale větší šance se z nich neurodily. V 60. minutě se snesl nenápadný centr Štěpánka na spojnici olomoucké branky, mezi tyčemi neskončila ani prudká hlavička Doležala. Nebylo znát, že Jablonec hraje v poli o jednoho méně. V 65. minutě táhl brejk po pravé straně Pleštil a po jeho prudké přihrávku do vápna Schanz z malého vápna málem protrhl síť – 2:1!

Na tribunách ještě ani neutichla gólová radost a Jablonečtí po dobrém napadání Pleštila donutili k chybě při rozehrávce brankáře Mandouse, jeho rozehrávku zachytil útočník Doležal a z dálky obstřelil olomouckého strážce branky a zvýšil na 3:1!

Další solidní přečíslení nevyřešil nejlépe Považanec, kterému se nabízel zcela volný střídající Pilař, míč na něj ale nedokázal skrz bránící hráče procpat. Tleskalo se krásné kombinační akci po ťukesu Považanec – Krob, ve vápně nabil Doležal Jovovićovi, který ale nebyl přesný. Slalom si z hostující obrany udělal středopolař Považanec, ale také jemu nebyla gólová radost dopřána.

Jablonec i v deseti dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas a připisuje si další tři důležité body do tabulky.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 16 Krob
O 5 Štěpánek
O 12 Zelený
Z 25 Jovovič down
Z 10 Kratochvíl yellow card
Z 27 Kubista
Z 24 Pleštil down assist
Z 7 Považanec yellow card
U 15 Doležal goal
U 26 Schranz down goal goal yellow card yellow card

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 39 Podaný
Z 8 Hrubý
Z 3 Hübschman up
Z 11 Pilař up
Z 14 Smejkal up
U 19 Chramosta

SK Sigma Olomouc

B 24 Mandous
O 32 Beneš
O 25 Hála down yellow card
O 19 Látal goal yellow card
O 22 Poulolo down yellow card
O 12 Štěrba down
O 21 Vepřek down yellow card
Z 7 Breite yellow card
Z 5 Daněk
Z 8 Houska
U 16 Nešpor down

Náhradníci

B 31 Trefil
O 27 Sladký up
Z 14 Hapal up
Z 29 Slaměna
Z 6 Šíp up
U 13 Chytil up
U 9 Zifčák up
51%

Držení míče

49%
14/6

Střely / Na branku

4/1
82

Vyhrané souboje

83
12

Fauly

22