FORTUNA:LIGA, 28. kolo

FK Jablonec

3
0

MFK Karviná

Ivan Schranz
9’
Martin Doležal
19’
Dominik Pleštil
40’

Souboj dvou týmů, kterým se v poslední době daří zvládli lépe Jablonečtí. Severočeši si na Střelnici vybudovali tříbrankový náskok už v prvním poločase, v druhé půli už žádná branka nepadla, a tak si Radův tým připisuje další důležité vítězství!

Další vynucené změny v základní sestavě musel kouč Rada udělat ve středečním domácím zápase s Karvinou. K dispozici nebyl Pilař, toho na kraji zálohy nahradil Pleštil a vykartovaného obránce Kroba zastoupil Podaný. Naopak po odpykání trestu se vrátil do středu zálohy Kratochvíl, na lavičku po zranění už usedl stoper Martinec.

Radova svěřenci moc dobře věděli, co je sedm kol před koncem soutěže ve hře a začali solidně. Doležalova hlavička skončila nad břevnem a Kratochvíl nebyl ze střední ještě vzdálenosti přesný. V osmé minutě však centroval do hostujícího vápna Považanec a Santos zahrál ve vápně zřetelně míč rukou od těla, s nařízenou penaltou si poradil bez problémů Schanz a vsítil už svůj jedenáctý gól sezony, slovenský útočník skoroval ve třetím zápase v řadě!

Pak darovali jablonečtí obránci příliš volného prostoru Čmelíkovi, jeho skákavá střela byla prvním a na dlouho dobu i posledním varováním pro jabloneckou defenzívu. Dál byli totiž nebezpečnější domácí. Po dvaceti minutách hry předvedli naši hráči nádhernou akci, Kratochvíl kolmicí za obranu vysunul Pleštila, ten celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na zcela volného Doležala, který zakončoval do prázdné branky na 2:0.

V jasném počasí nadělal zdánlivě lehký centrovaný balon hodně problémů brankáři Hanušovi, míč proti sluníčku mu naštěstí spadl místo do rukavic na prsa. Na opačné straně hřiště se do šancí dvakrát probil Jovović narážečkou s Doležalem, v obou případech ale scházelo více razance. Karvinský kouč Weber už po půlhodině hry připravil dvojité střádání a hosté záhy zahrozili Bartošákem, nebezpečí ale včas zažehnal výborný Považanec.

Jablonec v závěru první půle podnikal rychlé brejky do rozhozené karvinské obrany. Nejdříve se po jednom z nich zastřeloval po přihrávce Schranze Doležal, míč letěl těsně mimo šibenici. Čtyři minuty před odchodem do kabin táhl rychlý brejk od vlastního vápna Jovović, ve vápně zasekl a mohl si vybrat hned z trojice volných hráčů Jablonce, míč nakonec adresoval Pleštilovi a ten jesličkami pokořil brankáře Ciupu na 3:0!

Hned po poločase si udělal slalom mezi hostujícími obránci Jovović, po jeho příhře ale Doležal z malého vápna odmítl další branku. Jovović pak přihrál na střed vápna Kratochvílovi, který střelou bez přípravy zamířil mimo šibenici. V podobných místech skončilo na opačné straně hřiště i zakončení střídajícího Smrže. V 62. minutě mohl Doležal přetlačil v souboji posledního Šindeláře, ale trefil v tutovce jen nohu brankáře Ciupa! Po akci rychlonohého Pleštila mohl skórovat i Schanz, ale to by musel balon na hrbolatém terénu trefit čistěji.

Po delší době musel na zem i jablonecký brankář Hanuš po střele Herce, dorážející Bartošák poslal míč až za světelnou tabuli. V 73. minutě vznikl v jabloneckém vápně velký zmatek, dvakrát zakončoval Herc jednou, jednou vykopával z brankové čáry Zelený, další ránu Smrže naštěstí Hanuš zneškodnil! Karviná ožila a za chvilku si připravila další šanci zásluhou Haši, ten z malého vápna volil místo razantní střelu, která zatřásla jabloneckým břevnem!

Deset minut před koncem si Jovović pohrál na levé straně s dvojicí obránců a pak těsně minul vzdálenější tyčku karvinské branky. V nastaveném čase po vysunutí od Hrubého stačil karvinský brankář ještě vyrazit Schanzovu střelu.

Jablonec utnul neporazitelnost Karviné pod novým koučem Weberem, připsal si další důležité vítězství do tabulky, kterým prodloužil šnůru neporazitelnosti na osm zápasů v řadě.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 39 Podaný
O 5 Štěpánek
O 12 Zelený
Z 25 Jovovič assist
Z 10 Kratochvíl down
Z 27 Kubista
Z 24 Pleštil down goal assist
Z 7 Považanec down
U 15 Doležal down goal
U 26 Schranz goal

Náhradníci

B 30 Hrubý
B 35 Vajner
O 22 Martinec
Z 8 Hrubý up
Z 3 Hübschman up
Z 14 Smejkal up
U 19 Chramosta up

MFK Karviná

B 12 Ciupa
O 22 Dramé down
O 17 Mazáň
O 44 Santos yellow card
O 13 Šindelář
Z 31 Bartošák down
Z 24 Herc yellow card
Z 29 Mikuš
Z 6 Qose down
U 10 Čmelík down
U 27 Papadopulos down

Náhradníci

B 26 Bolek
Z 66 Janečka
Z 15 Jursa up
Z 7 Ostrák up
Z 99 Siňavskij up
Z 8 Smrž up
U 9 Haša up
61%

Držení míče

39%
18/6

Střely / Na branku

14/5
92

Vyhrané souboje

98
11

Fauly

11