FORTUNA:LIGA, 27. kolo

FC Viktoria Plzeň

1
1

FK Jablonec

Adriel Ba Loua
41’
70’
Ivan Schranz

V zajímavém zápase o čelo tabulky zvonily v Doosan aréně břevna na obou stranách, Jablonec prohrával, dokázal srovnat a sahal i po vítězství. Zápas nakonec skončil dělbou bodů, za naše barvy srovnával na 1:1 Schanz.

Po středeční výhře nad Spartou vyběhla k dalšímu neméně důležitému duelu na hřišti Plzně stejná sestavu s jednou vynucenou změnou, vykartovaného Kratochvíla nahradil ve středu hřiště Hübschman.

Hned v úvodní minutě zápasu vyplašil jabloneckého brankáře tečovaný pokus Beauguela, který se snesl na horní síťku. Pak už byli nebezpeční Severočeši. V 8. minutě jsme měli tutovku, Krobův roh hlavičkoval na branku skvěle útočník Doležal, ale gólman Staněk vytáhl na brankové čáře senzační zákrok! Za dalších pět minut sice Schranz skoroval, ale rozhodčí předtím signalizoval předchozí faul Doležala na plzeňského obránce. Po čtvrt hodině hry po Krobově přihrávce zamířil Schranz z úhlu těsně mimo vzdálenější tyč. Domácím se povedlo do šance prokombinovat, když dokázali procpali míč středem obrany přes stopera Kubistu, ale Beauguel v čisté šanci naštěstí těsně minul. Pak jablonečtí poměrně váhali s rozehrávkou od vlastní branky, a to se jim mohlo stát osudným, po ztrátě balonu ale Falta v čisté šanci mířil jen do středu branky.

Jablonečtí se snažili zaměstnávat hostující obranu a někdy chyběl opravdu krůček k vytvoření dobré pozice k zakončení. Například Jovović hledal v dobré pozici Schanze, ale k naší smůle se míč odrazil od slovenského reprezentanta tak trochu nešťastně do zámezí. Domácí poločas nakonec přeci jen převrátili na svou stranu čtyři minuty před odchodem do kabin, to Šulc vysunul na naší levou stranu rozeběhnutého Ba Loua a ten technickým obstřelem ke vzdálenější tyči přivedl Viktorii těsně před poločasem do vedení 1:0.

V druhém poločase se Severočeši tlačili před branku soupeře ještě více. Sám technický záložník Pilař byl u zrodu dvou nadějných akcí, nejdříve přenášel hru na zadní tyč, kde na balon nedosáhl jeho úplně volný spoluhráč. Brzy na to Pilař zakončoval a Doležal ztečoval míč těsně mimo! Další příležitost si hoši ze Střelnice vypracovali po kolmici za domácí obránu, jenže o sekundu dřív byl u míče brankář Staněk než Doležal, plzeňský brankář si poradil i s následnou dotíráním Schranze. Pak si navedl míč podél brankové čáry Jovović, zakončil z úhlu a Staněk měl u tyče s jeho pokusem plné ruce práce.

Jablonec byl za svou aktivitu po zásluze odměněn, po 70. minutách Schranz ve vápně ustál souboj s Brabcem i Limberským a pak povedenou střelou ke vzdálenější tyči srovnal na 1:1! Naši hráči se nechtěli spokojit ani s remízovým stavem, po autovém vhazování sklepl míč ve vápně zády k brance Doležal balon Považancovi, který bohužel trefil jen břevno! Radův tým dál hrozil, Jovović zbrkle přestřelil, Považanec trefil při další akci jen střed branky a náruč připraveného Staňka.

Naši hráči nepouštěli soupeře na svou polovinu. Horko bylo před jabloneckou brankou až dvě minuty před závěrečným hvizdem, Kalvachovu střelu skvěle vytěsnil na břevno brankář Hanuš! Rozhodující penaltu si zkoušel vymodlit střídající Kopic, situaci zkoumal ještě přítomný VAR, ale přestupek nenašel. Oba týmy tak prodloužily své série neporazitelnosti, Plzeň na osm zápasů, Jablonec na sedm duelů.


Sdílet článek

FC Viktoria Plzeň

B 36 Staněk
O 22 Brabec
O 24 Havel
O 35 Kaša
O 8 Limberský down yellow card
Z 50 Ba Loua down goal
Z 21 Falta
Z 66 Káčer down yellow card
Z 23 Kalvach
Z 31 Šulc assist
U 9 Beauguel down

Náhradníci

B 16 Hruška
O 30 Hranáč
O 11 Hybš
Z 7 Hořava up
Z 10 Kopic up
Z 17 Mihálik up
U 13 Ondrášek up

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 16 Krob yellow card
O 5 Štěpánek
O 12 Zelený yellow card
Z 3 Hübschman down
Z 25 Jovovič
Z 27 Kubista
Z 11 Pilař down assist
Z 7 Považanec
U 15 Doležal
U 26 Schranz down goal

Náhradníci

B 30 Hrubý
B 35 Vajner
O 39 Podaný up
Z 8 Hrubý up
Z 24 Pleštil up
Z 14 Smejkal
U 19 Chramosta
53%

Držení míče

47%
13/4

Střely / Na branku

13/6
92

Vyhrané souboje

96
16

Fauly

14