FORTUNA:LIGA, 26. kolo

FK Jablonec

3
1

FC Zlín

Vojtěch Kubista
48’
Vladimir Jovovič
51’
Jakub Považanec
87’
90’
Jakub Janetzký

Jablonečtí fotbalisté potvrdili, že se jim proti Fastavu Zlín daří. Sobotní ligové klání na Střelnici rozhodli domácí góly v druhém dějství a díky tomu se Zlínem neprohráli už čtrnáct zápasů v řadě.

Proti Ševcům se do základní sestavy vrátil Pilař, naopak kolonku zraněných hráčů po poháru na Spartě rozšířil Haitl, na pozici pravého obránce tak nastoupil Štěpánek.

Jablonec táhl hned první útok po levé straně, po Jovovićově zasekávačce ve vápně ale Kratochvílovo zakončení brankář Dostál na zadní tyči stihl pokrýt. Další nebezpeční pro Zlín přišlo z opačné strany hřiště, prudkou přihrávku Pilaře do vápna jemně tečoval na branku Doležal, ale zlínský gólman byl opět na místě. Zahrozili i hosté, po Zeleného ztrátě pálil z dvaceti metrů Potočný a i Hanuš musel předvést efektní tygří skok. Následně vyzval k zakončení zpětnou přihrávkou Pilař Kratochvíla, jenže ten ve vápně trefil jen spoluhráče Doležala. Po autovém vhazování dostal dost prostoru před naším vápnem exjablonecký Janetzký, míč se po hezké utažené střele snesl metr vedle vzdálenější tyče. Ševci měli další příležitost zásluhou Potočného, ten postupoval z půlky hřiště do otevřené obrany, ale zakončení bylo více než tragické. Ve 22. minutě unikl Janetzký po křídle a osamocený Janošek ve vyložené šanci poslal hlavou míč těsně vedle jablonecké tyče! Po výživné polovině první půle následovala méně zábavnější část, při které chyboval na nerovném terénu v rozehrávce stoper Zelený, ale spoluhráči stačili jeho chybu napravit a zlínský útok však a čistě zastavit.

Jablonečtí se do zakončení dostali až v závěru první půle po standardních situacích. Nejdříve po signálu Jovoviće následovala místo očekávaného centru přihrávka před vápno proti noze Schranze, který ale branku soupeře přestřelil. Další Pilařův centr trknul hlavou na branku útočník Doležal, jenže mířil jen do středu branky, kde stál připravený Dostál.

Dvě minuty po změně stran se náš tým dočkal, po rohovém kopu Kroba na zadní tyči předskočil Kubista svého strážce Procházku a i s pomocí tyče přivedl domácí do vedení 1:0! Za další tři minuty Pilařův centr do vápna odvrátil Simerský jen k nohám Jovoviće, který přesnou trefou zvýšil na 2:0!

Jovović byl po brance viditelně při chuti, tentokrát vysunul kolmicí za obranu Schranze, klička ale jabloneckému útočníkovi na brankáře Dostála nevyšla podle představ. Severočeši však byli stále aktivní a i na nerovném terénu předváděli zajímavé kombinační akce. Na šance se tudíž nečekalo dlouho, Krobův pokus byl sražený na roh a hlavička Doležala se snesla nad břevno.

Zlín zkoušel reagovat na nepříznivý vývoj dvojím střídáním, pak se sice natlačil na jabloneckou polovinu, ale žádnou vyloženou příležitost si nevypracoval. Až deset minut před koncem hlavou mířil střídající Jawo hlavou vedle Hanušovy tyče.

Naopak skórovat mohl střídající Pleštil, ale jeho pokus stačil Dostál vyrazit, akce ale pokračovala, míče se zmocnil Doležal, přihrál lépe postavenému Považancovi, který i se štěstím procpal balon po sérii odrazů od zlínských hráčů a pak se před ním zjevila opuštěná branka a jablonecký středopolař nezaváhal a dal na 3:0.

Hosté ještě v nastaveném čase stačili korigovat na 3:1, když Janetzký přesnou střelou k tyči připravil Hanuše o čisté konto a stanovil tak konečný výsledek.

Dnešní výhrou jsme potvrdili skvělou bilanci proti Zlínu, s kterým jsme neprohráli už čtrnáct zápasů v řadě!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 16 Krob
O 5 Štěpánek down
O 12 Zelený
Z 25 Jovovič goal assist
Z 10 Kratochvíl down
Z 27 Kubista goal
Z 11 Pilař down
Z 7 Považanec goal
U 15 Doležal
U 26 Schranz down

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 39 Podaný up
Z 8 Hrubý up
Z 3 Hübschman up
Z 24 Pleštil up
Z 14 Smejkal
U 19 Chramosta

FC Zlín

B 17 Dostál
O 3 Buchta
O 26 Procházka down yellow card
O 2 Simerský
O 19 Vraštil
Z 11 Dramé
Z 15 Fantiš
Z 68 Janetzký goal
Z 9 Janošek down yellow card
Z 13 Potočný down
U 88 Poznar

Náhradníci

B 1 Rakovan
O 14 Cedidla up
O 28 Kolář
O 16 Matejov
Z 21 Martínez García up
U 10 Jawo up assist
U 13 Toutou
50%

Držení míče

50%
14/8

Střely / Na branku

14/4
101

Vyhrané souboje

91
13

Fauly

19