FORTUNA:LIGA, 22. kolo

FK Jablonec

1
0

AC Sparta Praha

Ivan Schranz
87’

V dohrávaném utkání Jablonce se Spartou předvedli Radovi svěřenci dobrý výkon, který korunovali gólem Ivana Schranze dvě minuty před koncem a díky těsné výhře předskakují v tabulce svého soupeře!

Po týdnu se znovu utkaly týmy Sparty a Jablonce, tentokrát v ligové soutěži na jablonecké Střelnici. Kouč Rada ponechal stejné složení základní jedenáctky, která o víkendu zvládla vítězně duel se Zlínem. Hostují kouč Vrba sáhl ke dvěma změnám na krajích zálohy, kam zařadil od začátku Karlssona a staršího Krejčího.

Jablonec mohl svého soka tabulkově předskočit a vyhoupnout se tak na druhou příčku a začal poměrně aktivně. Jenže prví do zakončení se dostali hosté, Hložek hlavou sklepl centrovaný míč k nohám Karlssona s jehož střelou si Hanuš nadvakrát poradil. Pak vracel Sáček míč brankáři Nitovi, při napadání Schranze stáli u brankáře Sparty všichni svatí, protože se míč i se štěstím odrazil ke sparťanskému gólmanovi.

Hosté měli dobrou příležitost po kombinační akci na jejíž konci Dočkal hledal z křídla před brankou osamoceného Krejčího staršího, ten ale na míč těsně nedosáhl. Sparta měla problémy s rozehrávkou, po chybě Čelůstky přestřelil v dobré pozici Schranz, ale branka by stejně neplatila po signalizovaný ofsajd. Po rohovém kopu se tleskalo tečované střele stopera Zeleného. Letenští museli už po pětadvaceti minutách hry střídat zraněného Hanczka. Poté přišla na Střelnici sněhová přeháňka, při které přišlo několik sporných verdiktů rozhodčích ve prospěch hostujícího týmu.

Závěr poločasu znovu patřil Jablonci a Pražané častokrát nevěděli kam dřív skočit. Domácí příkladně napadali na těžkém terénu hostující rozehrávku a dostávali se do šancí. Po další zaváhání Sparťanů pálil na branku Pilař pohotově levou nohou, jenže míč mířící do branky stačil vykopnout stoper Čelůstka!

V závěru první půle si těžkosti terénu vyzkoušel i domácí brankář Hanuš a notně zabrnkal na nervovou soustavu domácích příznivců. Na opačné straně nepropálil hradbu těl zakončují Schranz. Tečku za výživnou první půlí udělal Sáček, který táhlou střelou minul jabloneckou branku.

I do druhé půle vstoupil aktivněji náš Jablonec. Hostující obraně nadělal problémy přízemní centr Pilaře. O další naší zajímavou možnost se po přečíslení sám připravil černohorský reprezentant Jovović, ten se sice nejdříve šikovně vyhnul při svém průniku několika protivníkům, jenže pak to s kličkováním přehnal a balon jako už po několikáté v zápase zadrbal. V 66. minutě po dlouhém jabloneckém autovém vhazování trefil Vitík při odkopu ve vápně Pilaře, od kterého se míč odrazil do boční sparťanské sítě! Nitovu připravenost vyzkoušel tvrdou střelou znovu Schranz. Z následného rohového kopu Jovoviće prošel míč podél celé brankové čáry, bohužel nikdo ho nestihl zasunout do sítě.

Čtvrt hodiny před koncem z ničeho nic přišla velká příležitost Sparty, po Plavšićově přihrávce stihl brankář Hanuš u tyče vyrazit zakončení staršího Krejčího! V 85. minutě vysunul Považanec Pleštila, ale jeho pobídka k číhajícímu Schranzovi ve vápně nedoputovala.

Dvě minuty před koncem zápasu Krob rozehrál standardní situaci přesně na hlavu Schranze, který umístěnou hlavičkou k tyči vstřelil rozhodující gól utkání – 1:0! Pak ještě utekl hostující obraně střídající Pleštil a z úhlu vyprášil Nitovy rukavice! Jablonec dotáhl utkání do vítězného konce a trenér Rada tři body oslavil kotoulem na hrací ploše!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 16 Krob assist
O 5 Štěpánek
O 12 Zelený
Z 25 Jovovič down
Z 10 Kratochvíl yellow card
Z 27 Kubista
Z 11 Pilař down
Z 7 Považanec
U 15 Doležal down
U 26 Schranz down goal

Náhradníci

B 30 Hrubý
B 35 Vajner
O 39 Podaný
Z 3 Hübschman up
Z 24 Pleštil up
Z 14 Smejkal up
U 19 Chramosta up

AC Sparta Praha

B 1 Nita
O 3 Čelůstka
O 33 Hancko down
O 41 Vitík
Z 10 Dočkal down
Z 7 Karlsson down
Z 9 Krejčí
Z 37 Krejčí
Z 8 Pavelka
Z 16 Sáček
U 20 Hložek

Náhradníci

B 29 Heča
O 28 Wiesner
Z 11 Minčev
Z 22 Plavšič up yellow card
Z 24 Polidar up yellow card
Z 6 Souček
Z 25 Trávník up
48%

Držení míče

52%
8/4

Střely / Na branku

5/4
93

Vyhrané souboje

101
17

Fauly

14