FORTUNA:LIGA, 23. kolo

FC Zbrojovka Brno

1
2

FK Jablonec

Daniel Fila
90’
10’
Dominik Pleštil
73’
Ivan Schranz

Jablonec odplatil brněnské Zbrojovce podzimní porážku ze Střelnice. V Brně vyhrál po gólech Pleštila a Schranze, za domácí snižovali v první minutě nastavení Fila.

Bez potrestaného Jovoviće a marodů Martince a Hanuše se musel trenér Rada obejít v ligovém utkání v Brně. Na hřiště šestnáctého týmu ligové tabulky vyslal sestavu s dvěma útočnými hroty.

Jablonec začal v jihomoravské metropoli aktivně, po pěti minutách hry pálil z otočky Pleštil, ale jeho pokus stačil brankář Floder vytlačit na boční síť. Po následném rohovém kopu sice Schranz dotlačil míč do domácí sítě, ale branka neplatila pro ofsajdové postavení jabloneckého útočníka. Gólově se urodilo za dalších pět minut a opět po rohovém kopu, ten rozehrál Krob, odražený míč napálil Holík do břevna, míč však pohotově poslal do sítě bystrý Pleštil – 0:1.

Jablonec byl dál při chuti, Považanec chytrým dloubnutím přes brněnského obránce vysunul Schranze, ten situaci sám před brankářem řešil prudkou ranou z voleje, kterou ale Floder skvěle vyrazil! Po dvaceti minutách mohli z ničeho nic domácí srovnat skore, když Přichystalův střílený centr z úhlu skončil na břevně Hrubého svatyně!

Domácím se nedařilo, navíc jim po půlhodině hry musel nuceně střídat zraněný obránce Šural. Jablonec se nadále pokoušel odskočit na dvoubrankový rozdíl, do konce poločasu ale zahrozil už jen nepřesnou střelou Schanze z otočky.

Domácí o poločase reagovali na nepříznivý vývoj dvojitým střídám a povedlo se jim jejich hru oživit. Nebezpečný centr střídajícího Fila proletěl těsně vedle vzdálenější tyče Hrubého branky. Jablonci se nedařilo držet balon podle představ. Zbrojováci měli další šanci po centru z levé strany hlavičkoval do Hrubého náruče Růsek. Pak ale přišla důležitá druhá branka našeho celku. V 72. minutě poslal do brněnského vápna centr Podaný, Doležal přiťukl do zakončení Zelenému, ten zblízka stačil jen nastřelit brankáře Flodera, vyražený míč ale dopravil do sítě na 0:2 dobíhající Schranz!

Domácí se mohli o tři minuty později opět vrátit do zápasu, ale prudké zakončení Hladíka z ostrého úhlu ke vzdálenější tyči stačil Hrubý konečky prstů posunout mimo své tyče! Na opačné straně hřiště zakončoval pohotově Schranz, ale branku o půlmetr přestřelil. Pět minut před koncem díky dobrému napadání mohli naši hráči přidat třetí branku po akci střídajících hráčů, Smejak připravil tutovku pro Haitla, jenže toho vychytal skvělým zákrokem brankář Floder. Domácí Hladík poté utekl jabloneckým obráncům, ale na brankáře Hrubého si nepřišel. Přesto domácí dokázali skórovat v první minutě nastavení, u centru Hlavici byl o moment dřív Fila před brankářem Hrubým a povedlo se mu snížit na 1:2. Tečku za utkáním udělal ve třetí minutě po rychlém brejku Smejkal, tentokrát připravil ideální pozici pro Považance, ale ten nedokázal vyzrát na skvělého brněnského brankáře.

Jablonec tak Brnu oplatil nečekanou podzimní porážku ze Střelnice, ze Srbské si odváží tři body za výhru 2:1.


Sdílet článek

FC Zbrojovka Brno

B 59 Floder
O 6 Dreksa yellow card
O 17 Moravec
O 44 Pernica
O 23 Šural down
Z 27 Bariš down
Z 21 Pachlopník down yellow card
Z 16 Sedlák
Z 24 Štěpanovský down
U 14 Přichystal down
U 10 Růsek

Náhradníci

B 53 Berkovec
O 4 Hlavica up assist
Z 11 Fousek up
Z 7 Reiter up
Z 13 Texl
U 35 Fila up goal
U 20 Hladík up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík
O 16 Krob
O 39 Podaný down
O 12 Zelený
Z 10 Kratochvíl down yellow card
Z 27 Kubista
Z 24 Pleštil down goal
Z 7 Považanec
U 15 Doležal
U 26 Schranz down goal

Náhradníci

B 35 Vajner
O 28 Haitl up
Z 8 Hrubý up
Z 3 Hübschman up
Z 14 Smejkal up
U 19 Chramosta
50%

Držení míče

50%
9/4

Střely / Na branku

16/8
127

Vyhrané souboje

127
21

Fauly

22