FORTUNA:LIGA, 19. kolo

FC Baník Ostrava

2
1

FK Jablonec

Dyjan Carlos De Azevedo
17’
Dyjan Carlos De Azevedo
38’
20’
Vojtěch Kubista

Jablonec podlehl v Ostravě 1:2, v zápase se kopaly hned tři penalty. Domácí skorovali ze dvou, naopak Jablonec si dovolil luxus v podobě neproměněného pokutového kopu Kratochvílem.

Po čtrnáctidenní pauze zaviněné odloženým utkáním se Slováckem nastoupil Jablonec na dobře připraveném hřišti Ostravy, trenérovi tentokrát scházeli zkušení borci Hübschman s Pilařem.

První střelu na branku vyslali domácí, ale s hlavičkou Pokorného neměl Hanuš příliš práce. Prakticky vzápětí zakončoval na opačné straně hřiště Jovović, jeho tečovaný pokus ale skončil jen rohovým kopem. Pak vymyslel krásný balon z hloubi vlastního pole Holík na Schraze, jabloneckému útočníkovi však scházel před vybíhajícím Laštůvkou k zakončení doslova půlkrok! Po čtvrthodině hry poslal do našeho vápna centr Fillo, následný souboj v šestnáctce Kubisty s Šašinkou posoudil rozhodčí Berka jako penaltový. Azevedo pak drzým dloubákem z penalty pokořil Hanuše a Baník šel do vedení 1:0.

Jablonec ale brzy srovnal skore, jen o čtyři minuty později Tetour u vlastní brankové čáry podcenil situaci, Kubista ho chytře obral o balon a pak z ostrého úhlu ke vzdálenější tyči srovnal na 1:1!

Ve 37. minutě přišel do jabloneckého vápna dlouhý balon na Filla, jenž neodhadl Jovović a vzápětí fauloval ostravského hráče a sudí nařídil druhou penaltu pro domácí. Azevedo tentokrát utaženou střelou k tyči znovu poslal Ostravu do vedení 2:1.

Těsně před odchodem do kabin se efektně zbavil na hranici šestnáctky Holzer Jovoviće, jeho zakončení na zadní tyč stačil stoper Zelený ztečovat, míč se následně otřel o Hanušovu tyčku!

Jablonečtí nebyli ve své kůži ani ze začátku druhého poločasu. Naopak aktivnější byli domácí. Po Jánošově trestném kopu se zjevila před Hanušem hned dvojice neobsazených hráčů, ale Šašinka zblízka přestřelil naše břevno! V 57. minutě mohlo být ve Vítkovicích srovnáno, odražený skákavý balon si za vápnem zpracoval na prsa kapitán Považanec a krásnou střelou do horního růžku donutil Laštůvku k neméně krásnému a efektnímu brankářskému zákroku. Výhodu pokutového kopu měl na svých kopačkách i Jablonec, v 60. minutě totiž fauloval Šašinka Holíka, jenže Kratochvílovi penaltu u tyče stačil Laštůvka zneškodnit!

Jablonec se sice s přibývajícím časem více osměloval, jenže do vápna příliš nebezpečných centrů nechodilo. V závěru zápasu na hřišti přibývalo nervozity, strkanic i žlutých karet. Baník ale dokázal těsné vítězství už udržet a utnul svou nepříjemnou výsledkovou sérii proti Severočechům.


Sdílet článek

FC Baník Ostrava

B 16 Laštůvka
O 7 Fillo yellow card
O 77 Ndefe
O 20 Pokorný
O 15 Stronati
Z 91 De Azevedo down goal goal
Z 21 Holzer down
Z 5 Jánoš yellow card
Z 6 Tetour down
U 31 Šašinka down
U 18 Zajíc down

Náhradníci

B 30 Budinský
O 24 Juroška
O 23 Svozil up
Z 9 Buchta up
Z 22 Kaloč up
Z 11 Kuzmanovič up
Z 14 Mena up

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 20 Holík assist
O 16 Krob down
O 22 Martinec yellow card
O 12 Zelený
Z 10 Kratochvíl
Z 27 Kubista goal yellow card
Z 7 Považanec
U 15 Doležal
U 25 Jovovič down yellow card
U 26 Schranz down

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 28 Haitl up
O 9 Jeřábek
O 39 Podaný up
O 5 Štěpánek
Z 14 Smejkal
U 19 Chramosta up
48%

Držení míče

52%
7/3

Střely / Na branku

9/4
113

Vyhrané souboje

104
15

Fauly

18