FORTUNA:LIGA, 11. kolo

FK Jablonec

3
2

FC Viktoria Plzeň

Martin Doležal
58’
Jaroslav Zelený
66’
Tomáš Ladra
77’
12’
Pavel Bucha
45’
Jean-David Beauguel

V senzačním šlágru kola na jablonecké Střelnici padlo pět branek a k vidění byl málo vídaný obrat z 0:2 na 3:2! Jablonec si užívá parádní čtvrtou výhru v řadě, naopak vícemistr dál tápe.

Trenér Rada zůstal i ve šlágru kola proti Viktorii Plzeň věrný vítězné sestavě, ke změně došlo jen na krajích obrany a to z důvodu žlutých karet. Po odpykání karetního trestu se vrátil Holík, naopak pro žluté karty chyběl Krob, kterého nahradil Podaný. Hosté vyrukovali na Střelnici hned s pěti změnami v sestavě, navíc s třemi útočnými hroty.

Po našem prvním rohovém kopu sice v pádu Pilař překopl, jinak ale drželi míč spíše hosté. Ve 12. minutě dostal příliš prostoru na naší levé straně Čermák, míč se od něj dostal v šestnáctce k Beauguelovi, jemuž se podařilo míč prostrčit k nekrytému Buchovi, který prostřelil brankáře Hanuše – 0:1. Plzeň protrhla střeleckou smůlu po 327 minutách.

Až poté se dostali ke slovu domácí. Schranzovu dalekonosnou střelu vyrazil Hruška na roh, po něm zakončoval vedle Zelený. Pak se hezky uvolnil ve středu hřiště Považanec a jeho projektil nadvakrát stačil plzeňský brankář zpacifikovat. Po dalším rychlém brejku jabloneckých barev pláchl po pravé straně rychlý Pleštil, Schranz ale natěsno bráněn Brabcem poslal míč mimo tyče.

Po půlhodině hry se na opačné straně hřiště opřel do míče krásnou střelou Bucha a míč skončil na tyči Hanušovy branky! Autor první trefy byl viditelně při chuti, ve 35. minutě jablonecký brankář zbrkle vyhodil míč na Pleštila, balonu se ale zmocnili lehce hosté a Bucha po přiťuknutí od Beauguela tečovanou střelou rozvlnil síť! VAR ale druhou branku hostů odvolal, protože Beauguel byl při této akci v ofsajdu. Jablonci se v závěru poločasu nedařilo podržel balon a na naši branku se valil jeden útok za druhým. Trest přišel v nastavení prvního poločasu, když Schanz zahrál zbytečně na rohový kop, po kterém Bucha našel ve vápně hlavu vysokého Beauguela a Plzeň šla do kabin přeci jen s dvoubrankovým náskokem.

Trenér Rada o poločase připravil hned trojí střídání, ze hry odešli Pilař, Pleštil a Hrubý, nahradili je Ladra, Doležal a Jovović. A Jablonec přeci jen zvedl hlavu, nejdříve hlavičkoval nad branku Schranz. Vzápětí útočník Schranz po kolmici zblízka nastřelil jen Hrušku, akce však pokračovala a po centru Ladry hlavičkoval nad odkrytou plzeňskou branku Kubista. V 58. minutě poslal výborný centr od levého praporku před branku Podaný, na míč si naběhl střídající Doležal a hlavou snížil na 1:2! Jablonecký útočník vsítil po zranění a trápení svou vůbec první branku v kalendářním roce 2020.

Jablonec vycítil šanci na zvrat. V 66. minutě po rohovém kopu Holík nepropálil hradbu těl, míč však stačil Doležal zády k brance přiťuknout Zelenému, který pravou nohou placírkou k tyči zkoprnělého Hrušky vyrovnal na 2:2!

Pak po sprintu z levé strany předložil Ladra míč proti noze Schranzovi, jenže slovenský útočník přestřelil celou jižní tribunu! Na opačné straně byl sotva minutu na hřišti útočník Ondrášek, jeho střelu za už překonaným Hanušem vykopl z naší brankové čáry stoper Martinec! A neuvěřitelné věci se děly na Střelnici dál! V 77. minutě Kubista před vápnem hlavou přihrál Ladrovi, ten se skvěle uvolnil přes dvojici hráčů a střelou dokonal obrat na 3:2!

Viktoriáni reagovali dalším dvojitým střídáním. Podaný zkoušel ze standardní situace překvapit brankáře Hrušku na bližší tyči, ale plzeňský gólman jeho úmysl přečetl a stačil míč vyrazit. Na opačné straně hřiště vysoký Beauguzel hlavičkoval přímo do náruče gólaman Hanuše. Trenér Rada odhodil v extázi u postranní čáry pověstnou bundu a hecoval svůj tým. Nakonec v nastavení se slovy „já už nemůžu“ slyšel závěrečný hvizd rozhodčího, který dovedl Jablonec k senzačnímu obratu a vítězství 3:2!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 20 Holík
O 22 Martinec yellow card
O 39 Podaný assist
O 12 Zelený goal
Z 8 Hrubý down
Z 27 Kubista assist yellow card
Z 11 Pilař down
Z 24 Pleštil down
Z 7 Považanec down
U 26 Schranz down yellow card

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 28 Haitl
Z 3 Hübschman up
Z 25 Jovovič up
Z 21 Ladra up goal
U 23 Čvančara up
U 15 Doležal up goal assist

FC Viktoria Plzeň

B 16 Hruška
O 22 Brabec
O 24 Havel yellow card
O 2 Hejda
O 8 Limberský down
Z 50 Ba Loua down
Z 20 Bucha goal assist
Z 25 Čermák down yellow card
Z 23 Kalvach
Z 5 Kayamba down
U 9 Beauguel goal assist

Náhradníci

B 36 Staněk
O 44 Pernica
Z 77 Alvir up
Z 7 Hořava
Z 66 Káčer up yellow card
Z 19 Kovařík up
U 13 Ondrášek up
43%

Držení míče

57%
19/7

Střely / Na branku

12/9
101

Vyhrané souboje

97
14

Fauly

13