FORTUNA:LIGA, 4. kolo

FK Mladá Boleslav

2
0

FK Jablonec

Ondřej Zahustel
30’
Dominik Mašek
86’

Jablonec v pondělní televizní dohrávce prohrál na půdě Mladé Boleslavi 0:2. Pro náš tým je to první porážka v sezoně, naopak pro domácí první body i vítězství v novém ligovém ročníku.

Po čtvrtečním vyřazení z pohárové Evropy udělali trenéři dvě změny v sestavě. Do branky se znovu vrátil Vlastimil Hrubý. Druhá změna se týkala kraje zálohy, kde nemohl nastoupit kvůli dohodě klubů o hostování Ladra. Na jeho místě dostal prostor z B-týmu 22letý Patrik Haitl, který nastoupil poprvé v základní sestavě a to teprve k druhému ligovému zápasu.

Úvod zápasu se o pět minut posunul, čekalo se totiž na převlečení rozhodčích, kteří přišli v černých barvách jako Jablonec. Náš tým začal poměrně svižně. První pálil po přiťuknutí Čvančary Považanec, ale šajtlí zamířil hodně mimo. Další šanci přichystal Schranz, z levé strany poslal přízemní balon, na který ve skluzu těsně nedosáhl novic Haitl. Ve 20. minutě měl Jablonec na noze tutovku po domácím nedorozumění, Zahustel zahrál hlavou balon dozadu, čehož využil mladý Haitl, postupoval sám na brankáře, ale střelu mu Mikulec stačil vyrazit!

Jablonec se dál tlačil před branku soupeře, do mladoboleslavského vápna létalo dostatek centrovaných balonů, které ale nenacházely přesného adresáta. Trenér Rada musel před půlhodinou hry nuceně střídat, když ze hřiště odkulhal Kubista, kterého na stoperu narychlo nahradil Jeřábek.

Ve 31. minutě Drchal procpal balon v útočné fázi na Zahustela, kterému v zakončení balon nesedl úplně čistě, přesto míč skončil u Hrubého vzdálenější tyče a domácí šli z první velké šance do vedení 1:0. Domácí fotbalisté po vedoucí brance viditelně ožili. Velké starosti měl jablonecký stoper Martinec s kličkujícím Fulnekem v našem pokutovém území, avšak mladoboleslavský hráč nakonec z úhlu naši branku netrefil. Srovnat mohl vzápětí na opačné straně hřiště Čvančara, prodral se před padajícího Tatajeva, vysoký jablonecký útočník zkoušel zakončit křížnou střelou, jenže cíl těsně minul.

Poslední šance prvního poločasu se zrodila na straně domácích, povedený centr do vápně Fulnek zatloukl hlavou o zem, naštěstí ale zhruba metr mimo Hrubého tyčku.

Druhá půle začala nepřesnou střelou Haitla. Velké nebezpečí ale vzniklo po faulu Martince na pronikajícího Drchala z boku jabloneckého pokutového území. Domácí rozehráli trestný kop místo očekávaného centru na Budinského, jehož ránu vytěsnil brankář Hrubý na tyčku! Jablonecký kapitán Hübschman pak krásně za obranou našel rozeběhnutého Holíka, jemuž k úsměšnému zakončení scházely jen centimetry. Na další střelu se čekalo až do 68. minuty, to pálil ze střední vzdálenosti metr nad břevno Túlio. Domácí v druhém poločase už působili živěji a byli nebezpečnějším celkem. Po rohovém kopu nebyl daleko od druhé branky v zápase Zahustel.

Trenér Rada zkoušel oživit naši ofenzivu dvojím střídáním, na plac vyslal Doležala s Pleštilem. Jablonec otevřel hru a musel si dávat pozor na rychlé brejky Středočechů. Po jednom z nich stačil před osamoceným Škodou včas odhlavičkovat do zámezí stoper Martinec. Další rychlý protiútok do rozhozených obraných řad vedl Mašek, střelu na zadní tyč mu však gólman Hrubý konečky prstů stačil vyrazit na roh!

Rozhodnutí přišlo čtyři minuty před koncem, po Jovovićově nepřesné přihrávce ve středu hřiště zacentroval ideálně do jabloneckého vápna útočník Škoda, ve šestnáctce předskočil stopera Martince nevysoký Mašek a přesnou hlavičkou trknul míč do šibenice na 2:0.

Mladá Boleslav v pondělním podvečeru brala první ligové body v sezoně po výhře 2:0, naopak náš Jablonec ve čtvrtém ligovém kole poprvé poznal hořkost porážky.


Sdílet článek

FK Mladá Boleslav

B 99 Mikulec
O 29 Klíma
O 34 Křapka
O 15 Mazáň
O 5 Tatajev
O 25 Túlio
Z 23 Budínský down
Z 18 Fulnek yellow card
Z 6 Mašek down goal
Z 21 Zahustel goal
U 7 Drchal down assist

Náhradníci

B 32 Markovič
O 22 Douděra up
O 2 Gabriel up
Z 39 Janošek
Z 17 Kulhánek
U 38 Angelozzi
U 11 Škoda up assist yellow card

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 28 Haitl down
O 20 Holík
O 22 Martinec yellow card
O 39 Podaný
O 12 Zelený
Z 3 Hübschman down
Z 27 Kubista down
Z 7 Považanec
U 23 Čvančara yellow card
U 26 Schranz down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 9 Jeřábek up
O 5 Štěpánek
Z 25 Jovovič up
Z 11 Pilař
Z 24 Pleštil up
U 15 Doležal up
50%

Držení míče

50%
13/6

Střely / Na branku

9/4
125

Vyhrané souboje

122
12

Fauly

9