FORTUNA:LIGA, 2. kolo

1.FC Slovácko

1
1

FK Jablonec

Rigino Cicilia
48’
79’
Jan Chramosta

Jablonec dotahoval na Slovácku jednobrankové manko, v 79. minutě však zásluhou střídajícího Jana Chramosty z trestného kopu srovnal a odváží si ze Slovácka bod za remízu 1:1.

Oproti prvnímu soutěžnímu zápasu s Pardubicemi udělal kouč Rada jedinou změnu v základní jedenáctce. Na hřiště poslal od začátku záložníka Roberta Hrubého, který v minulém týdnu utkání s nováčkem soutěže jedinou brankou i rozhodl. Domácí kouč Svědík zůstal u totožné sestavy, která mu přinesla výhru v prestižním derby ve Zlíně.

Jablonečtí si poprvé vyzkoušeli venkovní sadu dresů ve slušivé černozlaté kombinaci a poprvé jim v nich bylo horko mezi osmou a desátou minutou zápasu. Domácí totiž zahrozili brejkovou situací dva na jednoho, kdy Havlik předkládal míč do zakončení volnému Petrželovi, skvělý obranný skluz však předvedl Považanec a domácím tak šanci zhatil. Vzápětí se Petržela pokoušel vylákat z branky gólmana Hrubého, tentokrát přihrával do zakončení volnému Sadílkovi, před ním naštěstí stačil míč včas odehrát stoper Kubista. Slovácko bylo první půli nebezpečnějším a živějším týmem. Jablonec se poprvé připomněl až v 25. minutě, Kratochvíl si před vápnem přehodil míč z nohy na nohu a pak pěknou střelou těsně vedle vyděsil domácí příznivce. Na opačné straně vypadal velmi nebezpečně i Sadílkův rohový kop, který nabíhající Hofmann hlavičkoval těsně nad jabloneckou spojnici břevna a tyče! V samém závěru první půle se odhodlal k zakončení útočník Schranz, ale křížnou střelou minul domácí svatyni.

Slovácko začalo lépe i druhou půli, po třech minutách hry nechal Holík s Považancem pláchnout po pravé lajně Havlíka a v jabloneckém vápně se k míči prodral Petržela, jeho následný centr dopravil hlavou do sítě na zadní tyči volný útočník Cicilia – 1:0.

Domácí na pažit vyslali za velkého potlesku domácích příznivců místo zraněného Daníčka navrátilce na hostování Hellebranda a ten se hned po pár minutách předvedl střelou nad Hrubého branku. V druhém poločase se však více leželo a ošetřovalo, než že by byl k vidění líbivý fotbal. Rozkouskovanou hru z obou stran střídaly nepřesnosti. Jablonci se nedařilo, hráči se těžko prosazovali, zmar před hostující šestnáctkou dokumentoval hodně nepřesnou střelou Kratochvíl.

Poslední čtvrthodinu zápasu začal trávník v Uherském Hradišti smáčet déšť, kouč Rada ve snaze srovnat stav utkání nasadil do hry dalšího útočníka Chramostu. V 78. minutě Kratochvíl našel ve vápně právě střídajícího Chramostu, tomu ale stačili zabránit ve skorování skluzující obránci. O minutu později stáhl tři metry před pokutovým územím Havlík pronikajícího Schranze a Jablonec měl výhodu trestného kopu. K tomu se postavil Chramosta a pěkným obstřelem k tyči vyrovnal na 1:1!

V závěru se snažil o zakončení střídající Jovović, ale míč z jeho kopačky mířil jen do středu branky. Rozhodčí Pechanec nastavil navíc pět minut a ve druhé minutě bylo hodně ouvej brankáři Hrubému, naštěstí však stačil vytěsnit mimo své tyče střelu Hellebranda a po následném rohovém kopu ztlumil ve své náruči i hlavičku Hofmanna. Náš tým si tak ze Slovácka odváží plusový bod za remízu 1:1, v Uherském Hradišti už neprohrál od února 2014.


Sdílet článek

1.FC Slovácko

B 25 Nemrava
O 14 Divíšek down
O 6 Hofmann
O 3 Kadlec
O 23 Reinberk yellow card
Z 28 Daníček down yellow card
Z 20 Havlík yellow card
Z 10 Navrátil
Z 11 Petržela down
Z 18 Sadílek down
U 22 Cicilia goal yellow card

Náhradníci

B 91 Bajza
O 16 Šimko
Z 13 Hellebrand up
Z 19 Kalabiška up
Z 13 Kohút up yellow card
Z 24 Rezek
U 9 Kliment up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík down yellow card
O 22 Martinec
O 39 Podaný down
O 12 Zelený
Z 8 Hrubý down yellow card
Z 3 Hübschman
Z 10 Kratochvíl yellow card
Z 27 Kubista
Z 7 Považanec
U 26 Schranz down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 9 Jeřábek up
O 16 Krob
Z 25 Jovovič up
Z 21 Ladra up
U 19 Chramosta up goal
U 23 Čvančara
50%

Držení míče

50%
10/4

Střely / Na branku

9/3
95

Vyhrané souboje

105
16

Fauly

18