Břízky FORTUNA ČFL B, 16. kolo

FK Jablonec

3
5

FK Chlumec nad Cidlinou

Hokejovou přestřelkou bez bodu skončila jarní premiéra jablonecké rezervy v ČFL. Stejně jako na podzim náš tým podlehl Chlumci nad Cidlinou, tentokrát na umělé trávě v Břízkách 3:5.

Kvůli absenci několik hráčů musel do hry zasáhnout i zkušený Tomáš Čížek, za B-tým hrál i v lize vykartovaný Kubista. Přesto jarní premiéra nevyšla jabloneckým fotbalistům podle představ, o rázu utkání napověděla už úvodní minuta střetnutí, kdy se hosté ujali po nakopnutí a chytrém přelobování brankáře Rychtera Bastinem vedení. Jablonecko trápily i na začátku března nepříjemné klimatické podmínky, mokrý a těžký sníh ztěžoval kombinaci a nesvědčil technickým hráčům. Přesto se našel hráč, jako například Černák, kterému se v zápase dařilo. Naši hráči neskládali zbraně a v 18. minutě se jim zásluhou nestárnoucího matadora Čížka povedlo vyrovnat na 1:1. Domácí měli i další tři dobré příležitosti, Breda ale neproměnil, další zakončení Vodičkových svěřenců skončilo na tyči a při další výhodné střelecké pozici zamířili hráči v zelenočerných dresech vedle branky. Jablonečtí měli i další náznaky dobrých akcí ze stran, ale gólově se neurodilo. Naopak hosté šli ještě do poločasu znovu do vedení, po rohovém kopu zůstal uprostřed malého vápna nekrytý Kopáč, který upravil na 1:2. Před odchodem do kabin mohl srovnat Černák, na zadní tyči ale nedokázal usměrnit míč do sítě.

Chlumečtí v druhém dějství odskočili domácím a brankami Hynka a Bastina šli už do tříbrankového vedení. Nepříznivé a vysoké skore pak korigoval v poslední půlhodině dvěma góly střídající Dočekal, který nakonec snížil jabloneckou porážku na 3:5. Gólovou přestřelku v Břízkách hodnotil tentokrát Tomáš Čížek. „Těžko se mi to hodnotí, ale v druhé půli tři nakopnuté balony a byly z toho tři góly v naší síti. Je to o nějakém zajištění. Přitom sami jsme se na závěrečné dva góly Dočekalem strašně nadřeli,“ uvedl k zápasu střelec jedné z našich branek.

Jablonecká šnůra devíti výher z podzimu se tak zastavila hned v prvním jarním zápase. Chlumec nad Cidlinou dokázal náš tým porazit jak na podzim 3:5, tak nyní i při jarním startu. V příštím kole cestuje jablonecký B-tým do Ústí nad Orlicí.


Sdílet článek