Marbella Football Center Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

1
2

FK Krasnodar

Jablonečtí fotbalisté v prvním zápase na herním soustředění ve Španělsku podlehli druhému týmu ruské ligy z Krasnodaru 1:2. Ve svižném duelu nebyla o šance nouze.

První přípravné utkání ve Španělsku si nenechala ujít ani hrstka jabloneckých fanoušků, která mohla sledovat kvalitní a v tempu hrané utkání. Po pěti minutách hry se poprvé osmělili Jablonečtí, po střele Sýkory ale brankářem vyražený balon poslal Doležal hlavou těsně vedle tyčky. Na opačné straně hřiště si Gazinsky navedl míč na střed našeho vápna a tvrdou střelou do středu branky prověřil připravenost Hrubého. Naši hráči postupně zjišťovali, že obrana druhého týmu ruské Premier ligy nebude tak skálopevná, jak se na první pohled zdálo. Sýkora z úhlu rozvlnil jen boční síť. Další střelu našich barev brankář Sofonov vyrazil jen k Matouškovi, ten ale z blízka poslal skákavý míč bohužel vedle. Skorovat mohl také náš nejlepší podzimní střelec útočník Doležal, ten si celou akci i sám vypracoval, ale při zakončení gólový apetit tentokrát nepotvrdil.

Ve 28. minutě ale jablonečtí inkasovali, to když Fernandes zahrál šikovně trestný kop z hranice vápna a tečovaný balon skončil v Hrubého síti – 0:1. Za další dvě minuty ale bylo srovnáno, Chramosta odcentroval z pravé strany hřiště, míč si našel v náběhu Kroba, který krásnou střelou do horního růžku srovnal na 1:1.

Pak dal nádherný balon podél lajny Považanec na sprintujícího Pleštila a ten donutil gólmana Krasnodaru k důležitému zákroku vyrazit štiplavý pokus na roh. Po něm scházely decimetry k úspěšnému zakončení opět Sýkorovi. V samém závěru poločasu nevyšel jabloneckým hráčům ideálně trestný kop, míče se ale přesto stačil zmocnit Holík a prudkou střelou donutil brankáře Krasnodaru k tygřímu skoku.

I po změně stran se hrálo nahoru dolů v dobrém tempu. Jablonec měl náznaky, ale do vedení šli Rusové. V 56. minutě se našim hráčům nepovedlo odkopnout zdánlivě jednoduchý balon před vlastní šestnáctkou a hned z toho bylo velké nebezpečí, to musel hasit za cenu pokutového kopu Plechatý. Brankář Hrubý sice směr střely Chernikova vystihl, ale na dobře umístěný balon u tyče nedosáhl – 1:2.

Krasnodar následně zahrozil křížnou střelou, které naštěstí scházela přesnost. Jablonec se pak usídlil na polovině soupeře, vytvořil si sérii rohových kopů, po kterých vypustil pumelenici Jugas a gólman soupeře stačil míč vyškrábnout z podbřevna, strážce soupeřovy branky si poradil u tyče i se zakončením Považance. Vyrovnání nepřinesla ani zajímavá standardní situace z hranice vápna, kde se zastřelovala hned dvojice našich hráčů. Dvakrát pálil nepřesně i střídající Jovović. Osm minut před koncem mohli definitivně rozhodnout Utkin, ale Hrubý dokázal balon zblízka fantasticky vyrazit! Více šancí už utkání nenabídlo a tak se z těsné výhry 2:1 radoval Krasnodar.

I přes porážku byl s výkonem svých svěřenců spokojený jablonecký lodivod Petr Rada. „S výkonem panuje spokojenost. Sice jsme prohráli, ale měli jsme dost šancí. Střídali jsme až ke konci zápasu. Utkání určitě splnilo svůj účel, byl to férový zápas se silným soupeřem, přesně takového jsme si představovali. V této fázi přípravy, v jaké jsme, jsem spokojený. Odehráli jsme to velice dobře. Oba týmy měly šance, bohužel prohráli jsme po gólech ze standardních situací, z trestného kopu a penalty. Z tohoto pohledu ta porážka mrzí. Hráči si tu na to teprve zvykají, doteď nebylo dobré počasí, dneska bylo zase vedro. Dál budeme dvoufázově trénovat a ve středu nás čeká další zápas,“ konstatoval po skončení duelu jablonecký trenér Petr Rada.


Sdílet článek