Střelnice 2. předkolo EL, 2. kolo

FK Jablonec

0
0

FC Pjunik Jerevan

Jablonec v odvetném utkání 2. předkola Evropské ligy doma nedokázal vstřelit ze spousty šancí rozhodující branku k postupu. Nestalo se tak ani v nervy drásajícím závěru, a tak do dalšího kola postupuje Pjunik Jerevan.

Lékaři jabloneckého týmu se činili a stihli do zápasu připravit ofenzivně laděného Jovoviće. Jak kouč Rada avizoval, v brance dostal oproti ligovým zápasům přednost Hanuš. Hosté z Arménie nastoupili v základní sestavě i s kapitánem Mkrtchyanem, který jim v úvodním zápase před týdnem chyběl pro zranění.

Už ve čtvrté minutě se prodral po pravém křídle Matoušek, ve vápně přihrával Doležalovi, jehož kuriózní patičku pozorný Dragojević na čáře zachytil. Z dálky poté pálil nepřesně Považanec. Pak po našem nepovedeném rohu následoval rychlý brejk Arménů, který táhl Vardanyan, akci soupeře ale zastavil na půlce dobrým obranným zákrokem Holík. Úřadující vícemistr Arménie zahrozil vzápětí znovu po autovém vhazování a křížné střele Miranyana, která těsně minula vzdálenější jabloneckou tyčku. Na opačné straně domácí hráči předvedli pěknou svižnou akci, Jovović kolmou přihrávkou našel Sýkoru, jeho pobídku ale v pádu Kratochvíl ve vápně usměrnil vedle soupeřovy branky. Jablonec za podpory domácího publika přitlačil svého soka, kterého donutil k několika chybám, ze skrumáží ale vytěžil jen řadu rohových kopů bez většího zakončení. Ve 23. minutě rozehrál vtipně naši standardní situaci Jovović, místo očekávaného centru našel na penaltě nabíhajícího Sýkoru, ten ale ve vyložené pozici bohužel netrefil skákavý balon! Před půlhodinou hry sklepl hlavou Doležal do vápna míč Kratochvílovi, jeho zakončení z otočky u tyče gólman Dragojević chytil. Z levé strany napálil skákavý balon bez přípravy Kratochvíl, sklidil sice potlesk tribun, ale jeho rána mířila jen do ochozů jižní tribuny. Našemu kouči přibývaly vrásky na tváři, neboť už ve 36. minutě viděli z rukou hlavního arbitra tři ze čtyř našich obránců žluté karty. Ruského sudího naopak nechal klidným i podivný zákrok ve vápně soupeře na Sýkoru. Jerevan v závěru půle zlobil a využíval každé možnosti k rychlému brejku, víc než prudkou střelou Manucharyana, ale na Hanuše nevyslal. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Pět minut po poločase uvolnil Jovović po levé straně Matouška, ten ve vápně našel zcela volného Kratochvíla, jenž ve vyložené šanci napálil jen spoluhráče a ještě si přivodil zranění. Domácí příznivci se za hlavu znovu drželi v 52. minutě, nejdříve Matoušek mířil nepřesně a následný odražený balon napálil nad břevno dobíhající Jovović. Pak se do zakončení dostali hráči Jerevanu, Maranyanovu střelu z úhlu ale ztlumil Hanuš pod svým tělem. Diváci hnali své hráče za postupovou brankou, ale čas se neúprosně krátil. Ve vlastním vápně zahrál rukou Stankov, ale píšťalka rozhodčího zůstala i tentokrát němá. Na střílený centr Holíka nedosáhl v pádu skákající Sýkora. Tečovaná střela Považance skončila v náruči gólmana Dragojeviće. Brankář Jerevanu lapil i přímý pokus Pilíka z trestného kopu. Sedm minut před koncem rozezvonil Sýkora břevno, ale rozhodčí předtím stihl písknout jeho zpracování rukou. Hráči Pjuniku se snažili kouskovat hru poleháváním po hřišti a zdržováním hry. To už nevydržel domácí kormidelník Petr Rada a za protesty viděl z rukou rozhodčího svou první žlutou kartu v trenérské kariéře. A další karty následovali hned vzápětí, nejdříve byl po druhé žluté kartě vyloučen Vardanjan, jen o minutu později se po stejném prohřešku pakoval předčasně pod sprchy jablonecký stoper Břečka. Emoce v závěru cloumaly celou Střelnicí. V šestiminutovém nastavení nejdříve Chramosta nepropálil hradbu těl. Z rychlého brejku do naší otevřené obrany neskoroval ani střídající Alfred. Ve čtvrté minutě nastavení mohl definitivně o postupu rozhodnout Krob, jeho střela ale minula tyčku zhruba o metr. Pak už následoval konečný hvizd a těla jabloneckých hráčů popadala vysílením na zem. Do dalšího kola tak postupuje náš soupeř z Jerevanu.


Sdílet článek