Střelnice FORTUNA:LIGA, 29. kolo

FK Jablonec

1
0

MFK Karviná

Jan Sýkora
58’

Utkání Jablonce se zachraňující se Karvinou rozhodl jediný gól. Ten vstřelil v 58. minutě Honza Sýkora a náš tým se díky dalším třem bodům vrací kolo před koncem základní části zpět na třetí příčku.

Po třech vydolovaných bodech v Teplicích chtěl kouč Rada udělat jen jedinou změnu v základní sestavě, na pravém křídle dostal před Matouškem přednost odchovanec Pleštil. Jenže při rozcvičení se našim barvám zranil ten nejzkušenější, kapitán týmu Tomáš Hübschman, jehož narychlo nahradil Tomáš Pilík.

Jablonec začal za znatelné podpory prvních vpuštěných fanoušků aktivně. Horko bylo před karvinskou brankou zejména po rohových kopech, ten Pilíkův přistál u Jeřábka, balon z jeho kopačky vykopával gólman Bolek! Zmatků v hostující obraně nedokázal Jablonec využít ani po zpětné přihrávce Sýkory na obsazeného Doležala. Po Pilíkově chytrém uvolnění do šestnáctky a přenesení balonu skrz celé vápno pálil v pádu nad branku také Sýkora. Rohů na jablonecké straně rychle přibývalo. Po standardní situaci napálil odražený balon na soupeřovu branku Krob, ale míč byl tečován bohužel mimo tyče. Po půlhodině hry poslal Pilík ideální centrovaný balon do vápna, kde na něj těsně nedosáhl jednak skluzující Doležal ani hlavičkující Plechatý. Karviná posledních dvacet minut první půle pak už vyrovnala hru a jablonecký tlak i deset kopaných rohových kopů přišel v první pětačtyřicetiminutovce vniveč.

Očekávaný domácí tlak po obrátce nepřicházel, když Střelnici zkrápěl vytrvalý déšť, hlavičkoval po rohu Karviné nad branku Hanousek. Jako blesk z čista jasna tak přišel v 58. minutě centr Holíka zprava, který ve vápně přiťukl Pilík k Sýkorovi, jenž přízemní střelou překonal Bolka na 1:0!

O deset minut Střelnice jen zahučela, když karvinský Kubala pálil nad Hrubého branku. I v dalším průběhu hry bylo znát, že oběma celkům jde kolo před koncem základní části o hodně. Jablonec se sice příliš do zakončení nedostával, zároveň ale hosty sám na dostel Hrubého svatyně nepouštěl. Až osm minut před koncem se Krobův přímý kop snesl na hlavu nevysokého Sýkory, který zakončil těsně vedle vzdálenější karvinské tyčky!

V 87. minutě měla Karviná asi největší šanci na srovnání, Považanec ztratil lehkovážně balon na útočné polovině, hosté podnikli rychlý brejk, který zakončil střídající Tijani naštěstí jen do boční sítě!

V nastaveném čase domácí mohli hned dvakrát definitivně rozhodnout, nejdříve před zakončujícím Sýkorou v poslední možný moment stačili hostující obránci zahrát na rohový kop. Tečku za zápasem udělal chybnou rozehrávkou Zhelizko, jeho malou domů doběhl střídající Chramosta, jenže branku Karviné těsně minul.

Jablonec se dnešním vítězstvím vrací zpět na třetí příčku ligové tabulky!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík
O 9 Jeřábek
O 16 Krob
O 13 Plechatý
Z 10 Kratochvíl yellow card
Z 6 Pilík down assist
Z 24 Pleštil down
Z 7 Považanec
Z 8 Sýkora down goal
U 15 Doležal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 5 Štěpánek
Z 14 Hämäläinen up
Z 3 Hübschman
Z 21 Matoušek up
U 19 Chramosta up
U 32 Velich

MFK Karviná

B 26 Bolek
O 20 Čonka
O 2 Ndefe yellow card
O 44 Santos yellow card
O 13 Šindelář
Z 5 Hanousek
Z 28 Kubala down
Z 10 Lingr
Z 21 Mangabeira down
Z 7 Vukadinovič down
U 25 Taiwo down

Náhradníci

B 18 Pastornický
O 23 Stropek up
Z 17 Guba up
Z 16 Želizko up yellow card
U 9 Petkov
U 12 Tijani up
50%

Držení míče

50%
11/2

Střely / Na branku

6/0
82

Vyhrané souboje

92
18

Fauly

18