Střelnice FORTUNA:LIGA, 23. kolo

FK Jablonec

1
2

FC Viktoria Plzeň

Dominik Pleštil
46’
23’
Aleš Čermák
41’
Jean-David Beauguel

Souboj druhého se třetím na jablonecké Střelnici přinesl zajímavý fotbal. Jablonec můžou mrzet zahozené šance, především díky nim si Viktoria Plzeň odvezla z Jablonce nakonec tři důležité body po těsné výhře 1:2.

Do šlágru kola proti druhé Plzni vyslal kouč Rada sestavu s jedinou změnou, disciplinárně potrestaného Kroba nahradil v základní sestavě mladý Pleštil, jenž operoval na pravé straně zálohy, naopak na levé straně hřiště se Sýkora zatáhl do obrany. Trenér soupeře dnes nemohl na Střelnici využít pro nemoc Chorého a Hořavu, naopak do sestavy zasáhl od začátku Čermák a Havel na úkor Řezníka. Jablonecko před zápasem trápily přívaly sněhu, hrací plocha stadionu na Střelnici však byla způsobila ke hře.

Souboj tabulkových sousedů začal velkými šancemi na obou stranách, už v 5. minutě z křídla typický Kovaříkův centr odvrátil Sýkora jen k nohám Beauguela, ten naštěstí ve vyložené pozici rozvlnil jen boční síť! Na opačné straně o tři minuty později Doležal vysunul za obranu Kubistu, jenže jeho samostatný nájezd na gólmana stihl strážce branky Viktorie špičkou kopačky vytěsnit těsně vedle své tyčky!

Ve 23. minutě se však už měnilo skore, hostující Čermák si navedl míč před jablonecké pokutové území, z hranice vápna pak levačkou zakroutil míč přesně k tyči – 0:1. Před půlhodinou hry mohlo být srovnáno, když Limberský zavařil nepovedenou malou domů svému brankáři Hruškovi, míč putoval do opuštěné branky, ale brankář Viktorie byl nakonec u balonu o krok dřív než dotírající Doležal a Západočechy uchránil od vyrovnání. Jablonec se usadil na polovině soupeře, ale na těžkém terénu se do větších šancí neprodral. Se standardní situací neuspěl ani Pilík, s jeho přímým zakončením si na brankové čáře poradil pozorný Hruška. V 38. minutě pálil z hranice šestnáctky Bucha, gólman Hrubý ale jeho zakončení dokázal u tyče zpacifikovat. Čtyři minuty před poločasovou pauzou se hosté dočkali druhé branky, Čermák vtipnou patičkou vysunul Beauguela, Jablonci nesklapla ofsajdová past a urostlý útočník Plzně sám před Hrubým už nezaváhal – 0:2.

Druhý poločas ale začal pro Jablonec výtečně, Kubista z levé strany poslal do vápna soupeře lahůdkový centr, který na zadní tyči přesně trefil mladý Pleštil už ve 46. minutě do protipohybu brankáře – 1:2! Nabuzený Jablonec měl šanci i v 50. minutě, centr Kubisty odvrátili obránci jen k Doležalovi, ten ale trefil obránce Havla. Plzeň kopala první rohový kop až v 57. minutě, hlavička Hejdy se ale snesla jen na horní síťku Hruškovy svatyně.

Půl hodiny před koncem vyslal kouč Rada do zápasu uzdraveného Matouška. V 67. minutě hostující Bucha přiťukl před vápnem Kovaříkovi, který se uvolnil přes Holíka, ale pálil vysoko nad. Plzeňský brankář Hruška měl na těžkém terénu plné ruce práce se zakončením Považance. Na opačné straně hřiště zazářil proti tvrdé střele Havla skvělým skokem k tyči jablonecký brankář Hrubý.

Trenér Rada vyslal ve snaze za vyrovnáním na plac ještě útočníka Chramostu. Nejvíce však brankáře Hrušku zaměstnával střelami z dálky středopolař Považanec. Plzeň vědoma si vedení, zrovna nepospíchala a kouskovala hru. Šest minut před koncem zápasu po trestném kopu hlavičkoval Doležal, Hruška balon stihl na brankové čáře vyrazit, k dorážce se pak prodral Plechatý, ale houštinu těl před sebou nepropálil. V první minutě nastavení vysunul Hämäläinen Chramostu, ten před brankou našel Doležala, jenže jemu ve skorování zabránil pohotový skluz Babce! Viktoria pak už těsné vedení v dobrém utkání uhájila a ze Střelnice si odváží velmi důležité tři body.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 20 Holík down
O 4 Jugas
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman
Z 27 Kubista assist yellow card
Z 6 Pilík down
Z 24 Pleštil down goal yellow card
Z 7 Považanec
Z 8 Sýkora
U 15 Doležal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 9 Jeřábek
Z 18 Acosta
Z 14 Hämäläinen up
Z 21 Matoušek up
Z 28 Peřina
U 19 Chramosta up

FC Viktoria Plzeň

B 16 Hruška
O 22 Brabec
O 24 Havel yellow card
O 2 Hejda
O 8 Limberský
Z 20 Bucha assist
Z 25 Čermák down goal assist
Z 23 Kalvach
Z 10 Kopic down yellow card
Z 19 Kovařík down
U 9 Beauguel goal yellow card

Náhradníci

B 36 Staněk
O 4 Hubník up
O 44 Pernica
O 14 Řezník
Z 26 Herc
Z 5 Kayamba up
Z 37 Mihálik up
48%

Držení míče

52%
15/7

Střely / Na branku

10/4
87

Vyhrané souboje

79
11

Fauly

18