Opava FORTUNA:LIGA, 19. kolo

SFC Opava

1
2

FK Jablonec

Jan Žídek
70’
49’
Martin Doležal
82’
Dominik Pleštil

Jablonečtí fotbalisté strhli vítězství na opavské půdě osm minut před koncem zásluhou střídajícího Dominika Pleštila! Utkání nabídlo hodně šancí na obou stranách, ale naše vítězství nakonec vystřelili Doležal a střídající Pleštil.

Radova družina se po pěti týdnech vrátila na opavský stadion, tentokrát v touze uzmout domácím po pohárovém postupu i ligové body. Náš kouč do zápasu vyslal na chlup totožnou základní jedenáctku s dvěma útočnými hroty, která před týdnem doma překvapivě podlehla nováčkovi z Českých Budějovic. Našim barvám totiž nadále scházeli zranění Kratochvíl, Matoušek i kapitán Hübschman.

Jablonec v začátku utkání ohrožoval domácí branku po nepřesných pokusech Holíka a Považance. Podobně nepřesné zakončení předvedli i domácí zásluhou Mondeka. Po čtvrthodině hry přišlo velké nedorozumění v jablonecké obraně mezi stoperem Břečkou a brankářem Hrubým, ti se nedohodli a mezi ně vtrhl domácí Šulc, který z úhlu zakončoval do prázdné branky, jenže trefil jen jabloneckou tyčku a dobíhající Holík už stačil míč poslat do bezpečí!

Jablonec poprvé vážněji zaměstnal Fendricha po centru Sýkory a Jovovićově zakončení. Domácí brankář si poradil i se zablokovaným pokusem záložníka Kubisty. Vzápětí opavského brankáře prověřil skákavou střelou Jovović. Domácí si poté vytvořili tlak po sérii rohových kopů, po jednom z nich zakončoval hlavou urostlý útočník Dedič, ale Hrubý míč na brankové čáře lapil. Na opačné straně vybídl k zakončení Doležal Jovoviće, dal mu míč na velké vápno proti noze, jenže černohorský reprezentant i z této ideální pozice branku soupeře překopl. V závěru první půle scházel skluzujícímu Mondekovi půlmetr k zakončení.

Po obrátce začal náporem Jablonec, čtyři minuty po změně stran nám vyšlakombinační akce na pravé straně, Považanec sklepl autové vhazování k Holešovi, jehož zpětnou přízemní přihrávku do vápna přesně trefil útočník Doležal a Jablonec se jeho osmou trefou v sezoně ujal v Opavě vedení!

Severočeši si podobnou akci o chvíli později zopakovali, tentokrát centroval do vápna Doležal a Sýkora hlavičkoval jen o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče! Domácí odpověděli nebezpečnou hlavičkou k tyči, ale Hrubý se skvěle přemístil a u tyče míč lapil.

Dvacet minut před koncem ale nechala jablonecká obrana příliš prostoru na své levé straně, toho využil Hrabina, jeho centrovaný balon poslal přesnou hlavičkou do sítě na vzdálenější tyči Žídek a bylo srovnáno na 1:1!

Po vyrovnání si domácí vytvořili i další šance, které jsme přežili i se štěstím. Šulc se zjevil v dorážce, ale gólovou radost mu překazil na brankové čáře stojící Holík! Z brejku mohl přidat druhou jabloneckou branku Považanec, jenže přestřelil. Deset minut před koncem si trhal vlasy domácí Souček, jeho střelu tentokrát na brankové čáře vykopl Jugas! Vzápětí vyprášil rukavice Hrubého zblízka Simerský.

Gólový úder si Jablonec nechal na 83. minutu, to Krobův centr z levé strany hřiště přizvedl domácí Svozil přímo ke kopačkám střídajícího Pleštila, a ten zblízka vystřelil Jablonci opět vedení!

Jablonec už závěr zápasu přečkal bez většího vzruchu a ze Slezska si odváží velmi cenné tři body!


Sdílet článek

SFC Opava

B 30 Fendrich
O 9 Hrabina assist
O 2 Simerský
O 44 Sus down
O 23 Svozil yellow card
O 5 Žídek goal
Z 20 Mondek down
Z 6 Řezníček down
Z 10 Souček yellow card
Z 11 Šulc yellow card
U 26 Dedič

Náhradníci

B 1 Šrom
O 4 Helebrand
O 15 Rychlý
Z 8 Jursa up
Z 16 Manzia
Z 14 Schaffartzik up
Z 25 Stáňa up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 20 Holík assist
O 4 Jugas
O 16 Krob
Z 27 Kubista yellow card
Z 7 Považanec down
Z 8 Sýkora
U 19 Chramosta down
U 15 Doležal goal
U 25 Jovovič down yellow card

Náhradníci

B 33 Richter
O 13 Plechatý up
Z 18 Acosta
Z 14 Hämäläinen
Z 17 Macháček
Z 6 Pilík up
Z 24 Pleštil up goal
45%

Držení míče

55%
21/8

Střely / Na branku

17/4
114

Vyhrané souboje

103
18

Fauly

19