Uherské Hradiště FORTUNA:LIGA, 17. kolo

1.FC Slovácko

1
1

FK Jablonec

Petr Reinberk
33’
12’
Martin Doležal

Jablonec nevyužil možnosti posunu na třetí místo ligové tabulky. Na Slovácku byl nebezpečný až v poslední dvacetiminutovce a to nakonec stačilo jen na dělbu bodů po remíze 1:1.

Hned k několika změnám byl nucený sáhnout kouč Rada pro zápas v Uherském Hradišti, kromě zraněného Matouška a Kratochvíla mu totiž scházela i dvojice vyžlucených hráčů. Pozici vykartovaného Kroba zaujal na kraji obrany Břečka, na stopera se posunul k Plechatému Jugas. V záloze dalšího distancovaného hráče Jovoviće nahradil Acosta a místo zraněného Kratochvíla nastoupil po boku Doležala v útoku Chramosta.

Pondělní ligovou dohrávku začali živěji domácí. Havlík hned v úvodní minutě poslal těsně vedle trestný kop z 25 metrů. Stejný hráč se v další akci domácích dostal k odraženému balonu a poslal ho z voleje nad Hrubého břevno. Jablonečtí poprvé zahrozili střelou Považance, která byla zblokována na rohový kop. Následující standardní situaci ve 12. minutě rozehrál Acosta přetaženým centem na hlavu Plechatého, ten vrátil míč před branku, odkud ho Doležal zblízka hlavičkou usměrnil do sítě – 0:1!

Doležalův sedmý přesný zásah ale jablonecký tým příliš neuklidnil. V našem vápně nadále vznikaly nebezpečné situace a závary. Navíc trenér Rada musel pro zranění už po 25. minutách hry střídat zraněného kapitána Hübschmana, kterého ve středu pole nahradil Kubista.

Přesně po půlhodině hry zkoušel Juroška umístit míč ke vzdálenější tyči jablonecké branky, ale Hrubý se pro míč stačil na lajně ještě natáhnout. V následující akci už ale domácí byli úspěšní a srovnali skore. Hellebrand se u autové čáry efektně zbavil hned dvojice hráčů v zelených dresech, narazil si do vápna s Navrátilem a následně poslal na malé vápno balon, který z druhé vlny nabíhající Reinberk poslal do sítě na 1:1.

Domácí fotbalisté byli až do závěru první půle nebezpečnější, přesto se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu. Problémy se Jablonci nevyhnuly ani v úvodu druhé půle, kdy musel být mimo hru ošetřován stoper Jugas. Když už se urostlý obránce vrátil do hry, čelila jablonecká obrana obléhání, po kterém Navrátil nejdříve trefil ve vápně svého spoluhráče Kadlece a následnou dorážku poslal mimo. V 54. minutě se teatrálně skácel v jablonecké vápně domácí Petržela a za svůj um viděl z rukou rozhodčího žlutou kartu. Tlak Slovácka opět nabíral na intenzitě a jabloneckému kouči Radovi se ho povedlo rozměnil až dalším střídáním, nevýrazného Acostu nahradil Pleštil.

Jablonec poprvé zahrozil i směrem dopředu až v 66. minutě, Kubista vyvezl míč z vlastní poloviny a dal ho do běhu na pravou stranu střídajícímu Pleštilovi, který ve vápně hledal Chramostu, jenže jeho souboj s Daníčkem sudí neposoudil jako nedovolený. Chramosta měl dvacet minut před koncem na noze tutovku, když se k němu míč dostal po přihrávce od Sýkory, jablonecký útočník si míč dal první dotykem do vápna a pak prudkou střelou z ideální pozice přestřelil břevno domácí svatyně!

Jablonec byl v závěru týmem, který byl více na míči a hrozil. K tvrdé ráně napřáhl odchovanec Kubista, jeho projektil prolétl nad brankou. Vzápětí Kubista načasoval přihrávku za obranu pro Chramostu, ten ale rozvlnil jen boční síť Trmalovy branky.

V závěru zápasu zahrozil sám střídající Pleštil, ale Trmal jeho střelu zpacifikoval. V nastaveném čase na opačné straně Navrátil táhlou střelou rozvlnil bočí síť Hrubého branky a tak skončila pondělní televizní dohrávka remízou 1:1.


Sdílet článek

1.FC Slovácko

B 29 Trmal
O 24 Juroška
O 3 Kadlec yellow card
O 26 Krejčí
O 23 Reinberk goal
Z 28 Daníček
Z 20 Havlík
Z 13 Hellebrand down assist
Z 10 Navrátil
Z 11 Petržela down yellow card
U 21 Šašinka down

Náhradníci

B 25 Daněk
O 14 Divíšek
O 16 Šimko
Z 19 Kalabiška up
Z 18 Sadílek
U 27 Dvořák up
U 17 Zajíc up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka yellow card
O 20 Holík yellow card
O 4 Jugas
O 13 Plechatý assist
Z 18 Acosta down
Z 3 Hübschman down
Z 7 Považanec
Z 8 Sýkora
U 19 Chramosta down
U 15 Doležal goal

Náhradníci

B 33 Richter
Z 17 Hämäläinen
Z 27 Kubista up
Z 17 Macháček
Z 6 Pilík up
Z 24 Pleštil up
U 32 Velich
55%

Držení míče

45%
15/4

Střely / Na branku

8/2
104

Vyhrané souboje

93
18

Fauly

18