Střelnice FORTUNA:LIGA, 12. kolo

FK Jablonec

0
2

SK Slavia Praha

70’
Tomáš Souček
73’
Peter Olayinka

Vedoucí tým soutěže dál kráčí ligovou soutěží bez porážky. Ve šlágru kola potvrdila Slavia roli papírového favorita na jablonecké Střelnici, kde góly Součka a Olayinky zvítězila 2:0.

Oba trenéři se ve šlágru kola museli obejít bez několika hráčů, na hostující straně scházel pro karty stoper Hovorka, kterého nahradil Frydrych. Na jablonecké straně chyběli hostující hráči patřící Slavii, tedy Matoušek, Jugas a Sýkora. Trenér Rada místo rychlostních typů nasadil Kratochvíla s Kubistou.

V zápase samotném poprvé zahrozila Slavia střelou Stanciua nad břevno. Na opačné straně přelstil kličkou do vápna Jovović Coufala, jenže jeho pobídku skrz pokutové území nikdo nezasáhl. Po půlhodině hry zahrávali Pražané přímý kop, po kterém Stanciu protáhl Hrubého přímou střelou na přední tyč. Vedoucí tým ligové soutěže se postupem času tlačil stále více před domácí branku, ale například zakončení hostujícího kapitána Součka srazil dobrým obranným zákrokem na roh Břečka. Utkání scházelo více vzruchu v pokutových územích. To se změnilo až v samotném závěru prvního poločasu. Ve 40. minutě předvedli „sešívaní“ rychlou akci, když průnikovou přihrávku za jabloneckou obranu dostal Olayinka, míč pak adresoval skrz celé pokutové území na volného Coufala, ten z ostrého úhlu ale překopl odkrytou branku. Jablonec měl tutovku hned vzápětí, hostům nesklapla ofsajdová past, aktivní Jovović postupoval z úhlu sám na brankáře Koláře, jenže technickou střelou minul horní růžek hostující branky! V nastavení první půle hlavičkoval ještě po rohovém kopu prudce Souček, ale brankář Hrubý předvedl skvělý zákrok a míč na brankové čáře dokázal vyrazit!

Po obrátce napálil odražený míč před pokutovým územím bez přípravy Stanciu, míč ale skončil v horních řadách jižní tribuny. Jablonec zahrozil táhlou střelou Jovoviće, Kolář ale zasahovat nemusel. Kvality hned poté potvrzoval na opačné straně hřiště opět jablonecký gólman Hrubý, tentokrát podobně jako v závěru prvního poločasu chytil na brankové čáře znovu prudkou hlavičku Součka po rohovém kopu Hušbauera. Po sérii odrazů se k míči dostal v pokutovém území Jablonce znovu Stanciu, chyběla mu ale přesnější muška v zakončení. V 70. minutě už Slavia svůj tlak zužitkovala ve vedoucí branku, střelu Stancia ještě stačil Hrubý u tyče vyrazit, dobíhající Souček ale i s pomocí tyče už poslal do branky – 0:1.

Za další tři minuty centroval do jabloneckého vápna Stanciu, na míč sice hlavou nedosáhl Souček, za ním ale stál Olayinka, který dopravil míč k tyči Hrubého branky na 0:2. Jablonec ale i po inkasování dokázal zahrozit. Jablonecký útočník Doležal mohl brzy poté snížit, dostal se za obránce, ale střelu mu Kolář stihl vyrazit. Gólman Slavie vytáhl vzápětí i pohotovou střelu Chramosty mířící pod břevno. Při další jablonecké útočné akci bohužel zbrkle překopl branku černohorský reprezentant Jovović. Kapitán „sešívaných“ Souček dostal pět minut před koncem zápasu znovu dost prostoru před pokutovým územím, tentokrát Hrubý stihl u tyče jeho střelu vyrazit. Jablonecký gólman si další dobrý zákrok připsal po dalším nebezpečném rohovém kopu a hlavičce stopera Frydrycha. Víc šancí už poslední zápas ligového kola nenabídl a Slavia tak na Střelnici zvítězila 2:0, stejně jako v loňské sezoně.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 20 Holík
O 16 Krob
O 13 Plechatý
Z 3 Hübschman
Z 25 Jovovič
Z 10 Kratochvíl down
Z 27 Kubista down yellow card
Z 7 Považanec down
U 15 Doležal yellow card

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 14 Hämäläinen up
Z 17 Macháček
Z 28 Peřina
Z 6 Pilík
U 19 Chramosta up
U 32 Velich up

SK Slavia Praha

B 1 Kolář
O 18 Bořil yellow card
O 5 Coufal
O 25 Frydrych
O 15 Kúdela
Z 10 Hušbauer
Z 28 Masopust down
Z 9 Olayinka goal
Z 22 Souček goal
Z 7 Stanciu down assist yellow card
U 11 Tecl down

Náhradníci

B 31 Kovář
O 3 Holeš
Z 32 Hora up
Z 17 Provod up
Z 23 Ševčík
U 21 Škoda up
U 14 Van Buren
28%

Držení míče

72%
8/3

Střely / Na branku

20/9
78

Vyhrané souboje

82
12

Fauly

20