České Budějovice FORTUNA:LIGA, 4. kolo

SK Dynamo Č. Budějovice

1
1

FK Jablonec

Benjamin Čolič
49’
9’
Jan Sýkora

Zápas Jablonce v Českých Budějovicích skončil remízou 1:1. Náš tým vedl u nováčka soutěže brzkým gólem Sýkory, v druhé půli ale srovnal z přímého kopu domácí Čolič.

Náš lodivod Petr Rada řešil před utkáním v Budějovicích hned několik rébusů. Jednak se snažil zvednout svým svěřencům pošramocenou náladu po vyřazení z předkol Evropské ligy, další vrásky mu přidělal zdravotní stav hned několika hráčů základní sestavy. Ze různých důvodů mu totiž chyběli kapitán Hübschman, záložníci Acosta s Kratochvílem a do obrany Holík. V základní sestavě tak došlo k výrazné obměně, od začátku dostal příležitost Krob, tým vedl s kapitánskou páskou útočník Doležal a na střídačce měl náš kouč až na Chramostu početný zástup nezkušené omladiny.

První skákavou střelu utkání vyslal domácí Mršič mimo, gólově udeřilo brzy v druhém pokutovém území. V 9. minutě se na pravé straně prosmýkl kolem obránce Nováka kapitán Doležal, před brankou přesně našel Sýkoru a Jablonec šel do brzkého vedení. Autor naší vedoucí branky ve 20. minutě vystihl domácí rozehrávku, jenže v přečíslení se našim hráčům nepovedlo dostat do zakončení. Na opačné straně byl hned dvakrát v permanenci náš gólman, to ve středu hřiště ztratil lacině balon Jovović, Hrubý pak úspěšně čelil střelám Javorka a Ledeckého. Jablonec předvedl drzý průnik do vápna Matouškem, houštinu těl ale neprostřelil stejně jako dorážející Krob. Středopolař Pilík poté vyslal centrovaným balonem do zakončení Sýkoru, vybíhající domácí brankář Staněk míč ke zděšení domácího publika podběhl, Jihočechy však zachránil pohotový obránce Havel, který míč stačil odkopnout do bezpečí. Ve 39. minutě byl náš tým blízko dvoubrankového vedení, Jovović dával za obranu Sýkorovi, který zpětnou přihrávkou vyzval k zakončení zkušeného Pilíka, tomu však stačil vložit do střely nohu jeden z obránců Dynama.

Budějovičtí mohli srovnat brzy po změně stran, Mršič odcentroval z naší pravé strany na zadní tyči vyplaval neobsazený Schranz, který naštěstí poslal v tutovce míč metr vedle Hrubého tyče! Ve 49. minutě nařídil rozhodčí Marek přímý kop pro domácí, k míči se postavil Čolič a polovysokou střelou přes zeď k tyči z dobrých 25 metrů srovnal na 1:1.

Jablonec si mohl vzít vedení zpět jen o pár minut, po Matouškově průniku zakončoval z otočky Sýkora, jeho střelu ale Staněk stačil nohou vykopnout! Náš tým se tlačil do zakončení, gólové parametry ale neměla Považancova střela do středu branky, Jovovićův lob na gólmana skončil nad břevnem. Necelých 4500 diváků pak na stadionu tleskalo pěkné střele domácího kapitána Kladrubského, kterou brankář Hrubý u tyče zpacifikoval. Našemu týmu se zásluhou vysokého Doležala dařilo držet míč na útočné polovině, ale do větší šance jsme se i přesto prodrat nedokázali. Naopak šest minut před koncem píchlo ve svalu stopera Břečku a musel přepustit místo Petrovićovi, pro kterého to byla ligová premiéra. Další jabloneckou akci zakončoval Matoušek, jenže v záklonu pálil nad branku. V závěru už si žádný z týmů větší příležitost nevytvořil a tak si oba týmy body rozdělily po remíze 1:1.


Sdílet článek

SK Dynamo Č. Budějovice

B 1 Staněk
O 12 Čolič goal
O 2 Havel
O 17 Kladrubský
O 5 Novák
Z 23 Havelka down
Z 20 Javorek
Z 27 Mršič down
Z 7 Provod
U 15 Ledecký down yellow card
U 21 Schranz

Náhradníci

B 30 Křížek
O 22 Helešic
Z 19 Brandner
Z 11 Čavoš
Z 25 Kulhánek up
Z 14 Mustedanagič up yellow card
U 10 Táborský up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka down
O 4 Jugas
O 16 Krob
O 13 Plechatý
Z 6 Pilík
Z 7 Považanec
Z 8 Sýkora goal
U 15 Doležal assist
U 25 Jovovič down
U 21 Matoušek down

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 31 Breda up
Z 95 Černák
Z 28 Peřina
U 19 Chramosta up
U 9 Petrovič up
U 32 Velich
50%

Držení míče

50%
20/7

Střely / Na branku

12/5
86

Vyhrané souboje

73
16

Fauly

17