Střelnice FORTUNA:LIGA, 3. kolo

FK Jablonec

6
0

1.FC Slovácko

Martin Doležal
5’
Jan Krob
69’
Jan Sýkora
71’
Miloš Kratochvíl
86’
Jan Chramosta
88’
Jan Sýkora
90’

Jablonec zvládl další domácí zápas vítězně navíc opět s čistým kontem. Po náročném cestování z Arménie si dokázal poradit se Slováckem 6:0 a připisuje si druhé vítězství v sezoně.

Po návratu z Arménie měl tým trenéra Rady jen minimální čas na rekonvalescenci a už ho čekal zápas se Slováckem. Trenér vyslal do boje sestavu změněnou na několika postech, vystřídali se brankáři, zraněného Jovoviće nahradil na kraji zálohy Acosta a podhrot vyplňoval Matoušek.

Jablonec začal aktivně a povedlo se mu vstřelit důležitý brzký gól. V 5. minutě se Holík na pravé straně parádní kličkou zbavil svého strážce a posadil přesný centr do vápna na hlavu Doležala, která znamenala brzké vedení domácích – 1:0!

Do vápna soupeře letěl po chvíli další nebezpečný centr tentokrát z levé strany, na který číhající autor první branky Doležal těsně nedosáhl. Do nadějného zakončení se posléze dostal i Acosta, ale jeho střela příliš problémů strážci hostující banky nenadělala. Slovácko postupně hru vyrovnalo a zvedlo hlavu. Poprvé se osmělil Reinberk, pálil ale na tribunu a Hofmannova hlavička mířila vedle Hrubého tyče. Po půlhodině hry se do našeho vápna trochu se štěstím prokličkoval explzeňský Petržela, z úhlu ale mířil do Hrubého náruče. Jablonec se po delší odmlce připomněl Matouškovou přihrávkou, kterou ve vápně netrefil ideálně Doležal.

Ve 38. minutě brankář Hrubý vyrazil centr Havlíka jen k Šimkovi, ten naštěstí netrefil naší odkrytou branku. Po chvíli kopali hosté po faulu Břečky trestný kop z hranice vápna, po kterém Havlík přímou střelou rozezvonil břevno jablonecké branky! Čtyři minutu před poločasovou pauzou poslal Reinberk do vápna přesný centr, Kalabiška mířil hlavou přesně do šibenice, ale Hrubý konečky prstů vytěsnil míč na roh a zabránil jasné brance! Jablonec přežil šance Slovácka a na konci první půle mohl znovu gólově udeřit. Matoušek uplatnil svou rychlost při brejkové situaci, vyzval je skorování Acostu, jenže ten netrefil křížnou střelou vzdálenější kout hostující branky.

Na začátku druhé půle se nepříjemně srazili hlavou Doležal s Daníčkem a loňský nejlepší střelec našeho týmu se musel na hřiště vrátit až po ošetření a s obvázanou hlavou. Po našem dalším rohovém kopu napálil odražený balon z voleje těsně mimo stoper Jugas. V 58. minutě střelu hostujícího Šimka z hranice vápna stačil zblokovat nad břevno skluzující Břečka. Hostující fotbalisté nadále nepříjemně kroužili kolem jabloneckého vápna, ale záhy dostali fatální úder.

V 69. minutě rozjel akci Matoušek, vysunul do zakončení Kroba, který byl v tu chvíli na hřišti pouhé dvě minuty, ten nadvakrát překonal brankáře Trmala a zvýšil na 2:0! Jen o dvě minuty později dostal výborný balon do samostatného úniku Sýkora a poradil si velezkušeně, lobem přehodil gólmana na 3:0!

Otřesené Slovácko dvěma rychlými údery zahrozilo záhy prudkou a nebezpečnou střelou Havlíka, která vylekala brankáře Hrubého. Jablonec si hlídal tříbrankový náskok a dál hrozil. Zkušený Pilík přidržel balon a pak vyzval k zakončení střídajícího Chramostu, jeho ránu pod břevno Trmal stačil vytěsnit na roh. Po něm hlavičkoval mimo hostující tyče Jugas. Čtyři minuty před koncem Holík z pravé strany připravil tutovku pro Kratochvíla, který prostřelil Trmala na 4:0. Za další dvě minuty opět Pilík v přečíslení dva na jednoho přihrál Chramostovi, který přidal chladnokrevně pátou branku. A to stále nebylo všechno, v 90. minutě další brejk domácích Chramosta tentokrát vysunul Sýkoru a ten druhým gólem v zápase uzavřel skore na potupných 6:0!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka yellow card
O 20 Holík assist assist
O 4 Jugas
Z 18 Acosta down
Z 3 Hübschman
Z 10 Kratochvíl goal
Z 7 Považanec
Z 8 Sýkora goal goal
U 15 Doležal down goal
U 21 Matoušek down assist

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 16 Krob up goal
O 13 Plechatý
Z 22 Fábry
Z 6 Pilík up assist
U 19 Chramosta up goal assist

1.FC Slovácko

B 29 Trmal
O 6 Hofmann
O 3 Kadlec yellow card
O 23 Reinberk
O 16 Šimko
Z 28 Daníček down
Z 20 Havlík
Z 19 Kalabiška
Z 11 Petržela down
U 10 Navrátil
U 17 Zajíc down

Náhradníci

B 1 Porcal
O 14 Divíšek
O 26 Krejčí
Z 13 Hellebrand up
Z 18 Sadílek up
Z 7 Vasiljev
U 21 Šašinka up
38%

Držení míče

62%
14/10

Střely / Na branku

13/3
113

Vyhrané souboje

92
11

Fauly

13