Generali Arena FORTUNA:LIGA, 2. kolo

AC Sparta Praha

2
0

FK Jablonec

Adam Hložek
62’
Guélor Kanga
83’

V souboji Sparty s Jabloncem se radují Pražané. Na Letné padly ze spousty šancí obě branky domácích až v druhém poločase. Spartu nasměroval za výhrou hlavou Hložek a druhou branku trefil výstavní střelou Kanga.

Rébus na stoperském postu, kde nemohl kvůli dohodě klubů nastoupit Plechatý, vyřešil kouč Rada k překvapení všech velmi zajímavým tahem. Z rezervy si totiž stáhl stopera Váňu, který tak zažil ve 30 letech na pražské Letné svou pořádně ostrou ligovou premiéru. Jinak zůstal jablonecká kouč věrný vítězné sestavě z úvodního zápasu s Bohemians. To Sparta sáhla po prohraném utkání se Slováckem hned ke čtyřem změnám, kromě exjabloneckého Trávníka nenastoupili Zahustel, Kaya ani Karlson, místo nich dostali přednost Hašek, Plavšič, Krejčí a Radaković.

Nabuzená Sparta začala aktivně. Už ve 3. minutě zápasu se domácí fanoušci radovali z gólu, jenže předčasně. Po rohovém kopu hlavičkoval sice do naší sítě osamocený Hložek, jenže v malém vápně předtím fauloval brankáře Hrubého Plavšić a rozhodčí Zelinka branku domácích neuznal. S Hlouškovou hlavičkou do středu branky si hravě poradil gólman Hrubý. Na druhé straně se do přečíslení dostával Jovović, v pokutovém území hledal volného Kratochvíla, ale přihrávka na něj bohužel neprošla přes bránící hráče. Letenští měli více ze hry, ale šance zahazovali. Hašek před pokutovým územím dostal míč šikovně proti noze, ale technickou střelu poslal nad břevno. Centr Plavšiće hlavičkoval ve výborné pozici koníčkem o zem kapitán Sparty Kozák, míč naštěstí po odrazu přeletěl i břevno Hrubého branky! Všichni svatí stáli při Jablonci i v 25. minutě po rohovém kopu Kangy, Hložek tentokrát hlavou trefil břevno a z dorážky Kozák poslal míč mimo!

Jablonec po delší dobře vyzkoušel pozornost Nity střelou Holíka, kterou sparťanský brankář nadvakrát zkrotil. V 35. minutě se našemu týmu naskytla velká příležitost po rychlém brejku a přečíslení, které ale Jovović nevyřešil dobře a získal jen rohový kop. Jedním z nejaktivnějších hráčů Jablonce byl právě černohorský reprezentant Jovović, ten si před poločasem ještě narazil míč s Doležalem, pak ale vysoko přestřelil branku Sparty. Tečku za první půlí udělal Matoušek, který se prosbil podél brankové čáry, ale z úhlu Nitu nepřekvapil.

Pět minut po pauze Sýkora viděl na levé straně nabíhajícího Jovoviće, jenže ten technickým obstřelem minul branku Sparty. Letenští zahrozili centrem Plavšiće a taktéž nepřesné hlavičce Hložka. Pak nováček v jabloneckém dresu stoper Váňa namazal při rozehrávce útočníkovi Sparty Kozákovi, jenže ten trestuhodně minul odkrytou branku! Štiplavou ránu vyslal na Hrubého vzápětí Hašek, ale jablonecký brankář stačil míč vyboxovat. V 62. minutě už ale Jablonec kapituloval, centrovaný balon od rohového praporku poslal do vápna Plavšić a Hložek na přední tyči trefil balon přesně ke vzdálenější tyči jablonecké svatyně – 1:0.

Jablonec měl několikrát v druhé půli několik zajímavých brejků, ale žádný z nich trojice Matoušek, Jovović, Doležal nedokázala dotáhnout do zakončení. A tak úřadovali domácí. Deset minut před koncem nebyl vystaven do ofsajdu Tetteh, Hrubý ale jeho nájezd stačil nohou vyrazit před sebe, dobíhající Hašek ale vyražený balon poslal vedle jablonecké svatyně. V 83. minutě však napřáhl z dobrých 20 metrů Kanga a povedenou střelou vymetl pavučinky v Hrubého šibenici – 2:0! Závěr zápasu si už letenští fotbalisté pohlídali a dokráčeli k prvním třem bodům v letošním ročníku po výhře 2:0.


Sdílet článek

AC Sparta Praha

B 1 Nita
O 15 Hanousek down
O 5 Radakovič
O 19 Štetina
Z 21 Hašek
Z 9 Kanga goal
Z 37 Krejčí
Z 22 Plavšič assist
Z 16 Sáček assist
U 20 Hložek down goal
U 18 Kozák down

Náhradníci

B 29 Heča
O 2 Kaya up
O 28 Zahustel
Z 7 Moberg Karlsson
Z 25 Trávník up
U 6 Graiciar
U 30 Tetteh up yellow card

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 20 Holík
O 12 Váňa
Z 3 Hübschman
Z 10 Kratochvíl yellow card
Z 7 Považanec down
Z 8 Sýkora
U 15 Doležal
U 25 Jovovič down
U 21 Matoušek

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 16 Krob
Z 18 Acosta up
Z 22 Fábry
Z 6 Pilík
Z 24 Pleštil up
U 19 Chramosta
61%

Držení míče

39%
20/10

Střely / Na branku

7/1
80

Vyhrané souboje

78
13

Fauly

18