Lázně Bělohrad Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

4
1

FK Pardubice

V posledním herním testu před odjezdem na rakouské herní soustředění si Jablonec v tropickém vedru poradil s druholigovými Pardubicemi 4:1, zejména díky výkonu v prvním poločase.

V Lázních Bělohrad už mohl kouč Petr Rada využít hráče, kteří měli prodlouženou dovolenou. V základní jedenáctce se tak objevili Doležal, Jovović i nováček týmu obránce Holík. V nejteplejším dni letošního roku dbaly oba týmy na pitný režim a utkání bylo z tohoto důvodu hned několikrát přerušováno.

Ve parném vedru se na první velkou příležitost čekalo do 13. minuty, to jablonečtí obránci na pravé straně dovolili východočechům odcentrovat z lajny, míč se dostal až ke Kohútovi, jeho zakončení do středu branky ale pozorný Hanuš stačil vyrazit. Skore se měnilo ale hned o dvě minuty později na opačné straně hřiště, do samostatného úniku se dostal Doležal, jeho nájezd ještě brankář Šmik stačil vyrazit, odražený míč ale v poklidu dopravil do sítě zkušený Pilík – 1:0.

Další střelecký pokus zaznamenali naši hráči po standardce Fábryho, to zkoušel odražený balon z první napálit Sýkora, střele ale scházela větší razance. V 36. minutě pronikl do vápna Pardubic Pilík, Doležal soupeři skvěle zastínil a nová akvizice v našem dresu Holík neměl pak problém prudkou střelou pod břevno zvýšit jablonecké vedení na 2:0. Prakticky z rozehrávky přidal Jablonec Pardubicím rychlý třetí zářez, výbornou přihrávku ze středu pole adresoval Fábry na Jovoviće, ten ač byl trochu z úhlu, umístil svou střelu přesně k tyči Šmikovy branky na 3:0.

V průběhu druhé půle kouč Rada hodně střídal, příležitost dostal celý kádr a obraz hry se hodně změnil. Pardubicím se brzy povedlo snížit skore, Kubista fauloval v naší šestnáctce Hufa a z nařízené penalty Kovář prudkou střelou k tyči nedal Hanušovi šanci. Jablonecká obrana si vybrala slabší chvilku i v 55. minutě, střídající Lee ale nechal vyniknout brankáře Hanuše dobrým zákrokem. V 60. minutě se pardubický Pfeifer zbavil v pokutovém území stopera Kubisty a pak tvrdou střelou donutil Hanuše balon vyboxovat mimo prostor tyčí. Čtvrt hodiny před koncem mohl druhý gól Pardubic přidat Pfeifer, proti jeho zakončení se tentokrát vytáhl už střídající gólman Richter. Náš gólman se předvedl v dobrém světle i proti tvrdé střele Hlavatého. Na opačné straně zahodil velkou příležitost střídající Velich. Sedmý tým loňské druholigové soutěže zahozené šance mohly mrzet, protože osm minut před koncem využil po dlouhém centrovaném balonu nedorozumění v pardubické obraně Chramosta a upravil na konečných 4:1 pro celek trenéra Petra Rady. Utkání bezprostředně po skončení hodnotil jeho asistent Zdeněk Klucký. „Reprezentanti ještě dotrénovávali co zameškali, proto jsme s nimi nepočítali dnes ještě na celý zápas. Hrálo se v obrovském horku, byla to opravdu extrémní teplota. Vstřelili jsme čtyři branky, přesto v utkání nedostatky byly. Nehráli jsme ještě v úplně kompletní sestavě, před zápasem nám vypadl Jugas. Přesto jsme nechali zahrát všechny hráče. Utkání určitě splnilo všechno co jsme chtěli a z tohoto pohledu jsme spokojení,“ hodnotil duel asistent hlavního jabloneckého kouče.


Sdílet článek