Generali Arena FORTUNA:LIGA, N4

AC Sparta Praha

2
0

FK Jablonec

Lukáš Štetina
12’
Ondřej Zahustel
57’

V oslabení bez vyloučeného stopera Hovorky prohráli jablonečtí fotbalisté na hřišti čtvrté Sparty 0:2. Góly vítězů vstřelili Štětina a Zahusel.

Náš lodivod Petr Rada připravil v sestavě na Letné několik změn, ve stoperské dvojici nahradil vykartovaného Břečku Kubista. Svalové zranění vyřadilo Acostu, jeho místo zaujal na kraji zálohy Jovović. Premiéry v jablonecké brance se v ligovém utkání dočkal gólman Hanuš, který nahradil brankářskou stálici Hrubého.

Sparťanští příznivci během první čtvrthodiny zápasu nepovzbuzovali svůj tým a vyjadřovali tak svůj protest proti současnému vedení Sparty. V tichosti tak sledovali Karlssonův přetažený centr a hlavičku Radakoviće z úhlu, kterou stačil Hanuš vykopnout. Vedle tyčky následně mířil Frýdek. Ve 12. minutě však domácí zahrávali rohový kop, na vzdálenější tyči nechal Hovorka trestuhodně místa Štetinovi, první jeho střelu stačil ještě Hübschman vykopnout, dorážka už se ale zatřepala v jablonecké síti.

V 16. minutě mohli Jablonečtí srovnat skore, na náš první rohový kop Trávníka nejvýše vyskočil Kubista, jenže hlavou umístil míč vedle Hečovy branky. Daleko od vyrovnání jsme nebyli ani před půlhodinou hry, Jovović vysunul po levé straně Sobola, jeho přízemní centr na Doležala nejlepší jablonecký střelec ve skluzu těsně nezasunul do sítě. Zajímavý Sobolův pas za obranu napálil následně z voleje do vyšších řad tribuny Holeš. Jablonec měl několik dalších zajímavých náznaků, ale naši hráči si v pokutovém území soupeře místo zakončení ještě nesmyslně přihrávali.

Pět minut před poločasem táhla Sparta brejk, po něm neustál souboj s pronikajícím Hovorkou Tetteh, rozhodčí nechal Spartu dokončit akci, pak se vrátil k souboji dvou hráčů a ukázal červenou kartu našemu Hovorkovi. Radův tým musel pro oslabení přeskupit řady, na stopera se ke Kubistovi stáhl Holeš, na pravém obránci suploval Kratochvíl.

Po poločasové přestávce zahrozili jako první Letenští, Zahustel našel v náběhu Tetteha, jablonecký obrana ale stačila míč odvrátit na roh. Pak se o slovo přihlásili Severočeši, nejdříve se v pokutovém území otočil kolem svého strážce Doležal, ale Radakovič jeho zakončení zblokoval na rohový kop. Po něm hlavičkoval nad břevno míč hlavou Považanec. V 57. minutě Sparta přidala pojišťovací branku, Hanuš ještě zblízka dokázal vyrazit hlavičku Hložka, míč se k němu znovu vrátil, sparťanský mladík jej předložil na penaltový puntík volnému Zahustelovi, který už měl jednoduchou úlohu – 2:0.

Hlavní arbitr pak musel utkání na pár minut přerušit, protože domácí kotel odpálil hned několik dýmovnic, které znemožňovali viditelnost na hrací ploše. Sparťané si dvoubrankový náskok nad oslabeným Jabloncem v klidu hlídali, ale do větších příležitostí se nedostávali. Náš tým se i v deseti snažil o kombinaci, ale ani on se do bezprostřední blízkosti Hečovy svatyně nedostal. Výjimkou byla standardní situace Pilíka, kterou hlavičkoval těsně vedle šibenice Kubista.

Zápas týmů, které už nemohly vzájemným soubojem jakkoliv změnit své současné postavení v tabulce tak skončil vítězstvím Pražanů 2:0.


Sdílet článek

AC Sparta Praha

B 29 Heča
O 15 Hanousek
O 5 Radakovič down
O 19 Štetina goal
O 28 Zahustel down goal
Z 17 Frýdek
Z 21 Hašek
Z 9 Kanga yellow card
Z 7 Moberg Karlsson
U 20 Hložek assist
U 30 Tetteh down

Náhradníci

B 1 Nita
O 4 Čivič up
O 3 Plechatý up
Z 18 Chipciu up
Z 22 Plavšič
Z 16 Sáček
Z 6 Vácha

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 26 Holeš
O 2 Hovorka red card
O 21 Sobol
Z 3 Hübschman down
Z 25 Jovovič down
Z 6 Kratochvíl
Z 27 Kubista
Z 7 Považanec
Z 10 Trávník down
U 15 Doležal

Náhradníci

B 30 Hrubý
Z 97 Fábry
Z 32 Peřina up
Z 16 Pilík up
Z 24 Pleštil up
U 19 Chramosta
U 9 Ikaunieks
58%

Držení míče

42%
14/5

Střely / Na branku

10/0
81

Vyhrané souboje

87
14

Fauly

13