Mozartova Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

4
0

FK Viktoria Žižkov

Jablonečtí fotbalisté vyplnili reprezentační pauzu přípravným duelem s druholigovou Viktorií Žižkov, kterou porazili až díky čtyřem přesným zásahům v druhé půli.

Jablonečtí od začátku přitlačili Pražany na svou polovinu, ale v zakončení se jim nevedlo. Naši hráči si poprvé vyzkoušeli v ostrém zápase oficiální míče, s kterými se bude hrát základní skupina Evropské ligy. V úvodu zkoušel brankáře Otáhala překvapit technickým padáčkem čerstvě 37-letý kapitán týmu Tomáš Hübschman. Vedle mířil dalekonosný pokus Považance i střela Acosty ve skluzu. Pleštilův pokus z blízkosti zase gólman Pražanů pohotově nohou vykopl. Platonická převaha k dalším větším šancím nevedla. Ve 40. minutě se odhodlali ke zteči i žižkovští, ale jejich kapitán hradbu jabloneckých těl před sebou neprostřelil. Větší šance měli v závěru první půle ve mšenském areálu jablonečtí, tak jako když Kubista vysunul výborně Považance, jenže ten z mírného úhlu těsně minul. Pak podběhl ukázkový centr do vápna Urbanec, následnou Acostovu střelu ale stačili ostatní obránci ještě zblokovat na roh. Těsně před poločasem se neujala ani hlavička Hovorky po rohovém kopu, jablonecký stoper poslal míč koníčkem hlavou o zem, ale balón těsně přeletěl i břevno. „Byl to bojovný poločas, měli jsme šance, ale nic se z toho neurodilo,“ řekl k průběhu první pětačtyřicetiminutovky jablonecký kouč Petr Rada.

Po půli zvonila břevna obou branek. Jako první napálil z dálky břevno Hanušovy branky Sintean, jen o pět minut později zatřásl na druhé straně brankovou konstrukcí z trestného kopu Považanec. V 61. minutě už se konečně měnilo skore, jablonečtí podnikli po pravé straně výpad Acostou, jeho akci ve vápně zakončil nekompromisně Chramosta. Jen o tři minuty později přihrál výborně přes dvě řady Hübschman Chramostovi a jablonecký útočník přidal druhou naši branku. Třetí branka na sebe nechala čekat jen další dvě minuty, tentokrát unikal Chramosta a míč do sítě uklidil ve skluzu Kubista. Oba týmy v průběhu druhé půle postupně prostřídaly, na jablonecké straně dostali šanci Richter, Breda, Petržilka i Peřina. Velmi nadějně na zvýšení skore vypadal i přímý kop Považance, jeho dělovku ale gólman Žižkova s notnou dávnou štěstí vytěsnil na břevno a po něm skvěle vyřešil i tři další šance jabloneckého týmu. V 86. minutě přišla jablonecká přihrávka z levé strany, po které se ve vápně ukázkově prosadil číhající Dominik Breda a svou premiérovou brankou v dresu ligového A-týmu stanovil na konečných 4:0.

Jablonecký kouč Petr Rada po zápase hodnotil utkání následujícími slovy. „Zkoušeli jsme mladé kluky, i pro ně to bylo poučné, trénují s námi totiž celý týden. Nechal jsem odpočinout čtyři hráče, kteří toho doposud měli odehrané nejvíce. Ostatní hráli. Soupeř to byl dobrý a kvalitní, nechtěli jsme protivníka z nějaké nižší soutěže, druhá liga byla optimální,“ pochvaloval si soka náš kouč a dodal. „Projevila se pak asi naše větší zkušenost. Naše góly byly hezké a z tohoto pohledu jsem rád. Trénujeme tento týden dost a měli jsme to místo tréninku jako zpestření,“ konstatoval náš lodivod. Jediným záporem čtvrtečního přípravného utkání tak bylo střídání otřeseného Dominika Pleštila. „Doufám, že bude dobrej, dostal asi kolenem do hlavy, takže měl mžitky. Ale jinak hrál dobře, v prvním poločase šlo přes něj dost akcí,“ pochválil mladého hráče jablonecký trenér.


Sdílet článek