Střelnice Evropská liga UEFA, 5. kolo

FK Jablonec

0
1

Stade Rennes FC

Jablonečtí fotbalisté neodehráli ani poslední domácí zápas ve skupině proti francouzským Rennes špatně. V zápase byli aktivnější i nebezpečnější, přesto doma podlehli francouzskému týmu 0:1.

V zápase naší skupiny zvítězilo o pár hodin dříve Dynamo Kyjev na hřišti v Astaně a jako první si zajistilo postup do jarní části soutěže. Naopak náš Jablonec po tomto výsledku už přišel i o teoretické postupové naděje. Trenér Rada připravil pro zápas s Rennes jedinou nečekanou změnu, když v základní sestavě nahradil Jovoviće středopolař Kubista, na kraj zálohy se posunul Trávník. V soupeřově sestavě se v brance představil český gólman Koubek, jen na lavičce náhradníků začal Ben Arfa.

Zápas začal úvodní desetiminutovkou oťukávání, až poté začal pozvolna hrozit domácí tým. První vzruch přišel po rohových kopech Trávníka, ale nikdo z hráčů v zelenobílých dresech nedokázal poskakující míč ve vápně několikrát zakončit. Považanec před vápnem sice v ostrém souboji dokázal vypálil, ale jeho střela se ke Koubovi nedostala, byla zblokována. Na opačné straně kryl přihrávku Silika z kraje hřiště v pádu Hrubý. Po dalším rohovém kopu Jablonce si míč na zadní tyči zpracoval Hovorka, jenže ani on hradbu těl před sebou propálit nedokázal. První přímé zakončení na branku tak měl na svědomí až ve 27. minutě Zeffane, ale Hrubý jeho střelu dobře viděl a ztlumil v náruči. Jen o chvíli později se domácí příznivci na Střelnici drželi za hlavu, na levé straně dobře odcentroval do vápna Kubista, Doležal ale poslal míč pár decimetrů vedle Koubkovy tyče. Jablonec pomalu přitlačil soupeře a byl nebezpečnější. Ve 31. minutě Trávník poslal do zakončení Doležala, sklepnutý míč přenechal ve vápně Kubista právě Doležalovi, ten ale z malého vápna rozezvonil jen břevno francouzské branky! Jen o zlomek později posadil Trávník po rohovém kopu přesně míč na hlavu Lischky, ale Koubek jeho střelu fantasticky vyrazil! Hráči Rennes si největší šanci prvního poločasu vypracovali až těsně před poločasem, míč po odraženém rohovém kopu ale skončil z kopačky Johanssona těsně vedle jablonecké tyče.

Hned po rozehrání druhé půle se dral do zakončení po přiťuknutí od Považance Doležal, jeden z obránců bretaňského celku ale stačil míč srazit na rohový kop. Mezi tři tyče nezamířil ani střelou ze střední vzdálenosti Holeš. V 55. minutě ale z ničeho nic udeřili hosté, po jejich kombinaci přiťukl Sarr Grenierovi a jeho povedená střela z hranice vápna skončila přesně v horním růžku Hrubého branky – 0:1.

Jablonečtí mohli vyrovnat o chvíli později, zády k brance stojící Doležal vybídl ke skorování Považance, jenže ten opět trefil obránce Rennes. Jablonci se nedala upřít snaha, v zakončení byl častěji, ale chyběla lepší finální fáze. Gólové parametry neměl ani pokus Holeše. Po rohovém kopu vyškrábl hlavičkové zakončení Doležala mimo prostor tyčí Koubek. Francouzský tým se hnal na zteč po průnikové přihrávce na Sarra, toho ale naštěstí zradilo nepřesné zpracování balonu. Hráči Rennes se někdy až příliš uchylovali k polehávání a kouskování hry, když jim to ale portugalský arbitr nepískl, rychle ožili a zapojovali se zpět do hry. Svou pravačku předvedl čtvrt hodiny před koncem i hostující kapitán Andre, mezi tři tyče ale nezamířil. Mezi tyče se na opačné straně hřiště nevešla ani hlavička Doležala po Holešově centru.

Jablonec se i v závěru tlačil alespoň za vyrovnáním, hosté naopak spoléhali na brejkové situace. Z hranice vápna pálil prudce pod břevno Kubista, Koubek však stačil míč vyrazit na rohový kop! V 90. minutě mohl v rozhozené jablonecké obraně stvrdit vítězství Rennes střídající Hunou, mířil sám na Hrubého, ale jablonecký brankář jeho střelu skvěle vykopl na rohový kop! V nastavení hosty podržel opět brankář Koubek, když z blízka stačil vyrazit zakončení Chramosty. Víc už se v utkání nestalo a fotbalisté Rennes živí po výhře na severu Čech opět reálné šance na postup.


Sdílet článek