Břízky Juniorská liga, 10. kolo

FK Jablonec

2
4

FC Viktoria Plzeň

Jablonečtí junioři se po třízápasovém gólovém půstu konečně opět radovali z branek, ale na vítězství to ani tentokrát nestačilo. V Břízkách nakonec podlehli silnějším Plzeňákům 2:4.

Justovi svěřenci se favorizovaného celku nezalekli a překvapili ho hned v úvodu dvěma góly. Už v první minutě překvapil brankáře Sváčka povedenou střelou z dálky Pleštil. Za další tři minuty si vtipně narazil míč před soupeřovou brankou Peřina s Bulířem a druhý jmenovaný pak nadvakrát překonal plzeňského brankáře – 2:0. Výborný úvod nakopl domácí, po Pleštilově dravém úniku mohli Severočeši znovu skórovat, tečovaný balón ale tentokrát nestihl Bulíř umístit do odkryté branky.

Hosté se poprvé dostali do zakončení po deseti minutách hry a hned z toho bylo snížení. Viktorián Petr dostal dobrý pas za jablonecké beky a podél vybíhajícího Vajnera dal na 2:1. Dál se hrál poměrně svižný zápas se šancemi na obou stranách. Jablonecký brankář se činil po nájezdu Patrovského a tvrdém pokusu kapitána Pavlíka. Na druhé straně si poradil Sváček s pozdravem od Peřiny, naopak zasahovat nemusel, když Bulíř minul jeho šibenici a Čvančara dal v zakončení míči opačnou faleš. Domácí přesto mohli v závěru první půle odskočit na rozdíl dvou branek, ve 44. minutě totiž po faulu na Heitla zahrávali pokutový kop. Jenže Bredovi penaltu u tyče vyrazil gólman Sváček! Plzeňský brankář vyšel vítězně i z následné skrumáže po rohovém kopu.

Po změně stran už diktoval tempo hry plzeňský tým. Jejich hráči drželi více balon a jablonečtí se snažili hrozit jen z brejkových situací. Individuální akcí se předvedl hostující Kepl, po několika zasekávačkách mu ale střelu stačili naši hráči zablokovat. V 65. minutě už ale bylo srovnáno na 2:2, zásluhou přesné rány Buchy do horního růžku naší branky.

Jablonečtí nakonec přišli i o cenou remízu, když v samém závěru ještě dvakrát inkasovali. Pět minut před koncem na Buchův rohový kop ideálně naskočil Svoboda a nekompromisní hlavičkou na přední tyči přivedl hosty do vedení! V nastaveném čase navíc hosty pustil do zakončení zřejmě neodmávaný ofsajd, Řezáč tak šel sám na brankáře Vajnera, ten ho při pokusu o kličku stáhl a hosté kopali penaltu. Keplovi ale Vajner míč stačil nepříliš umístěnou střelu vyrazit, jenže z dorážky se už nemýlil a stanovil tak konečné skore 2:4 pro Viktorii.

Oba týmy tak prodloužily své série. Plzeň vyhrála v řadě už šest zápasů, naopak Jablonečtí prohráli počtvrté za sebou. Trenéra Josefa Justa tak mohl těšit alespoň fakt, že jeho svěřenci po třech kolech konečně také skorovali. „Je to tak. Začátek jsme měli velmi dobrý. Plzeň je ale někde jinde, postupem času jsme to už nebyli schopní udržet. Oni hrají každý rok Ligu mistrů, jejich dorosty hrají v extralize nahoře. Těžko se s nimi budeme srovnávat. Bránili jsme se a tahali jsme za kratší konec. Bylo asi otázkou času, kdy dají gól. Dali ho až ke konci. Poslední branka byla z jasného ofsajdu. Kluky můžu pochválit maximálně tak za dvacet minut, víc ne,“ řekl k průběhu zápasu kouč naší juniorky, která neprochází zrovna dobrým obdobím. „Bohužel my nejvyšší soutěž v dorostu nehrajeme a nemůžeme se pak s takovými týmy rovnat ani v Juniorské soutěži. Hrajeme druhou dorosteneckou ligu a naši dorostenci pak nejsou omlácení těmi zápasy a nestačíme na to,“ vidí příčiny trenér našich juniorů Josef Just.


Sdílet článek