Střelnice FORTUNA:LIGA, 24. kolo

FK Jablonec

2
1

FK Teplice

Bogdan Vatajelu
53’
Eduard Sobol
74’
47’
Pavel Moulis

Ani utkání s Teplicemi se pro jablonecké barvy nevyvíjelo dobře. U obratu na 2:1 byl především obránce Sobol, který na první gól přihrál Vatajelovi a druhý přidal sám.


V páteční předehrávce na Střelnici se Teplice musely obejít bez distancovaných Vondráčka, Ljevakoviče a Hory. Náš tým vyběhl k zápasu s jednou změnou oproti předchozím duelům, na postu defenzivního záložníka nahradil Kubistu kapitán Hübschman.

Hráči byli hned od úvodního hvizdu zápasu aktivní v zakončení, připravenost Grigara prověřil v úvodní minutě Trávník, na opačné straně Moulisův trestný kop na přední tyč musel vyrážet Hrubý na rohový kop. Po něm chybovala jablonecká obrana, míč přistál přesně u nohou volného Žitného, který pálil pohotově pod břevno, ale míč stačil na brankové čáře vyhlavičkovat stojící Považanec!

Jablonec se do očekávaného tlaku dostával až po dvaceti minutách hry. První půli hrál náš celek n branku před jižní tribunou, kde se trávě zatím vůbec nedaří. Obléhání pokutového území Teplic postupně přineslo vtipné uvolnění Sobola, které nevyústilo v dobré zakončení. Nepřesnou střelu vyprodukoval Trávník a kapitán Hübschman po rohovém kopu mířil na zadní tyči vysoko nad. V niveče přišel i prudký centr Acosty z pravé strany, který nedokázal žádný z Sobol z úhlu neprostřelil hradbu těl. Ve 44. minutě si málem Tepličtí srazili do vlastní branky míč po Trávníkově rohu. Další roh skončil na hlavě Hovorky, ale ani ten nemířil mezi tyče. Těsně před odchodem do šatny zkoušel Grigara překvapit rychlým rozehráním standardky Trávník, ale míč prolétl těsně nad břevnem. Tečku za první půlí pak udělali hosté, Čmovšův tečovaný pokus ale Hrubý udržel v rukavicích.

Po obrátce přišel pro jabloneckou Střelnici šok. Běžela 47. minuta zápasu, když se exjablonecký Moulis opřel na levé straně do balonu, jeho povedená křížná střela se vešla přesně k Hrubého tyči – 0:1! Jablonec ale odpověděl už za pět minut po krásné kombinační akci. Vyrovnání začalo po centrovaném balonu Trávník na Sobola, ten sklepl pro ještě lépe postaveného Vatajela, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal na 1:1.

Hra poté dostala konečně spád a Tepličtí se museli bránili. Zajímavé přečíslení zakončoval těsně mimo Považanec. Holeš vymyslel zajímavou kolmici pro střídajícího Kratochvíla, který se dostal na hřiště opět po zranění, ale ten jeho pobídku vůbec nepochopil. Trenér Rada poslal na hřiště ještě Jovoviće. V 74. minutě se Střelnice dočkala obratu, po rychle rozehrané standardce netrefil ideálně na penaltě čistě balon Doležal, míč však prošel až k Sobolovi, který parádní prudkou ránou a svým prvním gólem za Jablonec otočil na 2:1!

Dvanáct minut před koncem už někteří diváci zvedali ruce potřetí, balon zatáhl do vápna Jovović, centrem našel Břečku, ten si míč nechal spadnou od prsou na zem a pak prudce zakončil, Grigar ale předvedl fantastický zákrok a Teplice držel v naději. Po dalším jabloneckém rohovém kopu mířil hlavou do šibenice Hovorka, jeho zakončení ale scházela větší razance. Naopak až moc razance předvedl po další akci Kratochvíl a míč tak skončil až u světelné tabule. Jen o chvíli později prolétla je těsně nad břevnem i prudká hlavička Doležala.

Teplice v nastavení zkoušeli vyslat dopředu i gólmana Grigara, ale na bodový zisk jim to stejně nestačilo. Jablonečtí otočili zápas na 2:1 a dočkali se po třech kolech opět plného bodového zisku.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 26 Holeš yellow card
O 2 Hovorka
O 21 Sobol goal assist
O 11 Vatajelu goal
Z 18 Acosta down
Z 3 Hübschman
Z 7 Považanec down
Z 10 Trávník down
U 15 Doležal assist

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 97 Fábry
Z 25 Jovovič up
Z 6 Kratochvíl up
Z 27 Kubista up
Z 16 Pilík
U 19 Chramosta

FK Teplice

B 30 Grigar yellow card
O 15 Čmovš
O 18 Jeřábek yellow card
Z 16 Hyčka
Z 27 Kučera yellow card
Z 10 Moulis down goal
Z 22 Shejbal
Z 6 Soungole
Z 14 Žitný down assist
U 19 Jindráček
U 8 Kuchta down

Náhradníci

B 21 Diviš
O 12 Hošek
O 28 Knapík
Z 7 Radosta up
Z 3 Švejda up
U 11 Bezdička up
56%

Držení míče

44%
15/7

Střely / Na branku

6/3
98

Vyhrané souboje

71
9

Fauly

23