Olomouc FORTUNA:LIGA, 20. kolo

SK Sigma Olomouc

1
2

FK Jablonec

Vít Beneš
87’
78’
Vojtěch Kubista
89’
Martin Doležal

Jablonečtí fotbalisté berou hned v úvodním jarním kole tři body po vítězství 2:1 v Olomouci! Všechny branky na Hané padly až po změně stran, Jablonecké vítězství vystřelili Kubista a Doležal.

Do úvodního jarního kola vypustil kouč Rada na Hané poměrně očekávanou základní jedenáctku. Na stoperu se vedle Hovorky objevil Břečka, ve středu pole nahradil zraněného Trávníka Kratochvíl a na levé straně zálohy operoval Vatajelu.

Jablonec začal na Andrově stadionu aktivně. Už v osmé minutě si naši hráči připravili výbornou gólovku, pohlednou akci rozjel Kratochvíl, míč zatáhli do vápna Vatajelu s Jovovićem, jeho přihrávku skrz vápno přenechal Doležal na Kratochvíla, jenže jeho střelu stačil brankář Buchta nohou vykopnout! Na opačné straně napálil odražený balon Vepřek, jenže netrefil ani tribunu za Hrubého brankou. Pak měli domácí štěstí při malé domů, těsně před dotírajícím Doležalem stačil odkopnout balon do bezpečí brankář Sigmy. Z dálky zkoušel štěstí po dvaceti minutách Považanec, ale jeho dalekonosný pokus mezi tyčemi neskončil. Před poločasem dával Vatajelu šikovný balon mezi stopery na Doležala, ale Buchta stačil míč včas zalehnout. Poslední čtvrthodinu první půle se přeci jen i Olomouc dostala před naše vápno, ale ani ona si vážnější šanci nevypracovala. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

To začátek druhé půle byl poměrně živý. Brzy po obrátce naši hráči odvrátili první rohový kop Sigmy, Kalvach pak tvrdou střelou prověřil brankáře Hrubého, který míč ztlumil pod svým tělem na brankové čáře. Hned poté zakončoval na druhé straně schovaný za hráčem soupeře útočník Doležal, ale i s jeho pokusem si poradil na čáře pozorný Buchta. Běžela teprve čtvrtá minuta druhé půle a po dobrém napadání Doležala se dostal balon na hranici vápna ke Kratochvílovi, jenže ten opět netrefil prostor branky. Olomoučtí se dožadovali odpískání pokutového kopu ve svůj prospěch, když se míč ve vápně po odskoku od země odrazil do paže Břečky. Na tribunu poté poslal ze své ideální pozice před vápnem balon Jovović. Stejný hráč poslal do vápna domácích i rohový kop, ve vápně sklepl míč Doležal k nohám Hovorky, pokus jabloneckého stopera byl ale ztečovaný na další z rohových kopů Jablonce. V 68. minutě dával výbornou prudkou přihrávku skrz celé vápno Sobol, ale žádný ze spoluhráčů nebyl ve vápně v ideálním střeleckém zakončení.

V 78. minutě poslal míč do pokutového území soupeře z levé strany Vatajelu, balon odvrátil jeden z obránci Sigmy přímo k Holešovi, ten sklepl na střídajícího Vojtu Kubistu, který tvrdou ranou otevřel brankový účet utkání – 0:1! Jenže hosté z jediné vážné šance dokázali srovnat skore, tři minuty před koncem přišel z naší pravé strany prudký centr Housky, který prakticky z velkého úhlu trefil pod břevno exjablonecký stoper Beneš a srovnal skore!

Jenže Jablonec si přichystal odpověď za další dvě minuty. Běžela 89. minuta z levé strany dával Sobol na Vatajela, ten na hranici malého vápna našel Doležala, který Jablonci znovu vystřelil vedení 1:2! Náš tým si pak těsné vedení už udržel i v tříminutovém nastavení a bere první tři body v prvním jarním kole!


Sdílet článek

SK Sigma Olomouc

B 30 Buchta
O 32 Beneš goal
O 2 Jemelka
O 21 Vepřek down
Z 20 Falta
Z 8 Houska assist
Z 22 Kalvach yellow card
Z 7 Pilař
Z 6 Plšek down
Z 23 Zahradníček yellow card
U 26 Nešpor down yellow card

Náhradníci

B 1 Reichl
O 18 Polom
Z 9 Lalkovič up
Z 27 Sladký
Z 47 Texl
U 14 Dvořák up
U 10 Yunis up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 26 Holeš assist
O 2 Hovorka yellow card
O 21 Sobol
O 11 Vatajelu down assist
Z 3 Hübschman yellow card
Z 25 Jovovič down
Z 6 Kratochvíl down
Z 7 Považanec yellow card
U 15 Doležal goal yellow card

Náhradníci

B 1 Hanuš
Z 18 Acosta up
Z 97 Fábry
Z 27 Kubista up goal
Z 32 Peřina
Z 24 Pleštil up
U 19 Chramosta
51%

Držení míče

49%
6/2

Střely / Na branku

14/6
111

Vyhrané souboje

115
9

Fauly

13