Střelnice FORTUNA:LIGA, 13. kolo

FK Jablonec

0
0

FC Slovan Liberec

Derby mezi Jabloncem Libercem tentokrát vítěze nemělo, soupeři se rozešly bez branek. Jablonecké mohla po zápase mrzet především neproměněná penalta Jakuba Považance čtvrt hodiny před koncem.

Počasí příliš 49. Podještědskému derby nepřálo, chladné deštivé počasí přilákalo k rivalskému souboji na Střelnici jen 3338 diváků. Jablonecký lodivod poslal po čtvrtečním zápase Evropské ligy na hřiště stejnou jedenáctku s jedinou výjimkou, v útoku nahradil Chramosti Ikaunieks.

Na straně našeho rivala si počínal celý první poločas hodně aktivně Ševčík. Právě on jako první vystřelil na branku, Hrubý jeho pokus do středu branky kryl. Na druhé straně přesně přenesení Považance na Holeše nezakončil náš krajní bek ani střelou. Holeš byl i u další jablonecké akce v 17. minutě, k zakončení vybídl Jovoviće, ten se položil do centru, ale mířil jen do náruče gólmana Nguyena. Následně nevyužil solidní jablonecké přečíslení Jovović, jeho zakončení skončilo z úhlu nad libereckou brankou. Jovović poměrně často ztrácel v útočné fázi balony a liberečtí toho využívali k rychlým výpadům. Po půlhodině hry pálil liberecký Pešek, ale Hrubý jeho křížné zakončení vedle kontroloval.

I v závěru poločasu se tlačili jablonečtí před branku soupeře. Jovović mířil těsně nad a Holešův dravý průnik do vápna skončil jen dalším rohovým kopem. Minutu před poločasovou pauzou vyběhl liberecký gólman Nguyen daleko z branky, aby odhlavičkoval míč před dotírajícími hráči v zelenobílém, míč pak zkoušel z vlastní poloviny poslal do opuštěné liberecké branky Trávník, jeho dalekonosný pokus mířil hodně vedle.

Jablonecký kouč o poločase provedl jedno střídání, Jovoviće nahradil na levém křídle Acosta. Liberec začal druhou půli aktivně, ale jablonecká obrana si s útočnými výpady dokázala zatím poradit. Naopak po pasu Holeše mě dost prostoru ve vápně střídající Acosta, jenže místo zakončení hledal spoluhráče a Ngyuen jeho úmysl přečetl. Liberečtí měli dobrou příležitost po prudkém centru Koscelníka, na jeho pobídku naštěstí ani jeden z hráčů soupeře v malém vápně nedosáhl.

Rival cítil, že by Jabloneckým mohli po náročném programu docházet síly. Dvakrát se zastřeloval hostující Potočný, nad mířily i střely Koscelníka a Karafiáta.

Čtvrt hodiny před koncem fauloval v rohu pokutového území Koscelník unikajícího Masopusta a rozhodčí Jílek nařídil penaltu pro Jablonec! Jenže Považanec nekopl pokutový kop vůbec dobře a Nguyen mu jeho nepříliš umístěnou střelu vyrazil!

Pět minut před koncem pálil v záklonu Holeš a jeho střela skončila v horních řadách jižní tribuny. Jablonečtí kopali v samém závěru několik rohových kopů, ale ani z nich se větší nebezpečí nezrodilo. Ve 3. minutě nastaveného času mohl rozhodnout Jablonec, po rohovém kopu Liberce následoval brejk do rozhozené obrany, Masopust našel před brankou osamoceného Acostu, ten ale možnost rozhodnout nevyužil a branku těsně přestřelil. Severočeští rivalové si tak v deštivém podvečeru body ve 49. Podještědském derby rozdělily.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 13 Lischka
Z 3 Hübschman yellow card
Z 8 Masopust
Z 7 Považanec down
Z 10 Trávník
U 9 Ikaunieks down
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
O 21 Sobol
Z 18 Acosta up
Z 27 Kubista up
U 19 Chramosta
U 15 Doležal up

FC Slovan Liberec

B 1 Nguyen
O 11 Hybš
O 30 Kačaraba
O 4 Karafiát
Z 28 (Oscar)
Z 2 Breite
Z 18 Koscelník
Z 7 Oršula down
Z 10 Pešek down
Z 22 Ševčík
U 13 Potočný yellow card

Náhradníci

B 17 Hladký
O 37 Kerbr
O 29 Vukliševič
Z 27 Nešický
U 26 Aarons up
U 19 Mashike Sukisa
U 8 Pázler up
50%

Držení míče

50%
12/2

Střely / Na branku

11/2
104

Vyhrané souboje

95
13

Fauly

19