Střelnice FORTUNA:LIGA, 11. kolo

FK Jablonec

2
0

1.FC Slovácko

Vladimir Jovovič
7’
Lukáš Masopust
38’

Jablonečtí fotbalisté si před reprezentační pauzou připsali domácí vítězství 2:0 nad Slováckem. Úspěšnými střelci byli tentokrát Jovović a Masopust.

Třetí zápas v řadě nechal kouč Rada hrát totožnou základní sestavu. Hráči, kteří se ve čtvrtek postavili Dynamu Kyjev toužili před repre pauzou po třech bodech proti Slovácku.

Jablonecké uklidnil brzký vedoucí gól, který se zrodil už 7. minutě utkání. Masopust na pravé straně utekl strážcům, přesným centrem našel ve vápně na přední tyči nevysokého Jovoviće, který hlavičkou pod břevno poslal náš celek do vedení 1:0.

Domácí pak kroužili kolem vápna Slovácka, ale do větších příležitostí se nedostávali. Slovácko zahrozilo ve 22. minutě po střele Navrátila, kterou stačil v poslední moment srazit Hanousek. Na opačné straně neuspěl z úhlu svou střelou Holeš. Ve 28. minutě ale přišla velká šance hostujícího celku na vyrovnání, Juroškův centr našel ve vápně Kuchtu, Hrubý ale prokázal skvělý reflex a jeho hlavičku stačil vyrazit!

Po půlhodině hry našel Považanec za obranou rychlíka Masopusta, ten si míč zpracoval, ač se dostal trochu z úhlu, křížnou střelou ale minul hostující svatyni zhruba o metr. Ve 38. minutě pronikl z leva do vápna Považanec, před brankou našel Masopusta a Střelnice se radovala z dvoubrankového náskoku, s kterým hráči odcházeli i do kabin.

Po změně stran dal Trávník z pravé strany přihrávku pod sebe, ale Holeš před vápnem neprostřelil houštinu těl ve vápně Slovácka. Jablonec nadále dobře kombinoval na půlce soupeře. Slovácko se na dostřel Hrubého brány dostalo po akci Navrátila, který si šikovně obhazoval naše stopery, ale ti ho do finálového zakončení nepustili. Jablonec byl v zakončení aktivnější, neujaly se ale střely střídajícího Acosty ani Holeše. Při vlastní rozehrávce obral o míč váhajícího Janošku Trávník, jenže svůj výpad do rozhozené obrany Slovácka zakončil jen střelou vedle branky.

U pravé autové čáry obral Chramosta o míč Krejčího, rázem šli s Kubistou sami na jednoho obránce, jenže jablonecký útočník vzal zakončení na sebe a jen vyprášil rukavice brankáře Daňka! Na opačné straně hřiště, přišel před Hrubého branku dobrý centr a Kubala orazítkoval tyč jablonecké branky!

Víc branek se už 2225 diváků na Střelnici nedočkalo a tak se zrodilo vítězství nad Slováckem 2:0.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 26 Holeš
O 2 Hovorka
O 13 Lischka yellow card
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust down goal assist
Z 7 Považanec assist
Z 10 Trávník
U 19 Chramosta down
U 25 Jovovič down goal

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 23 Břečka
O 22 Jankovič
O 21 Sobol
Z 18 Acosta up
Z 27 Kubista up
U 9 Ikaunieks up

1.FC Slovácko

B 25 Daněk
O 14 Divíšek
O 6 Hofmann
O 26 Krejčí
Z 28 Daníček
Z 20 Havlík down
Z 2 Janošek
Z 24 Juroška
U 7 Kuchta down yellow card
U 10 Navrátil
U 9 Rezek down

Náhradníci

B Trmal
O 23 Reinberk
O 16 Šimko
Z 19 Kalabiška up
Z 8 Machalík
Z 18 Sadílek up
U 21 Kubala up
50%

Držení míče

50%
11/3

Střely / Na branku

8/1
85

Vyhrané souboje

68
9

Fauly

16