Střelnice FORTUNA:LIGA, 8. kolo

FK Jablonec

0
3

FK Mladá Boleslav

28’
Tomáš Přikryl
34’
Nikolaj Komličenko
67’
Ladislav Takács

Jablonečtí fotbalisté koušou po reprezentační pauze a před vstupem do pohárů vysokou domácí porážku 0:3 s Mladou Boleslaví.

Po reprezentační pauze vyrukoval kouč Rada na Mladou Boleslav jednak se změnou na stoperech, kdy Lischku nahradil Břečka, druhá změna se odehrála ve středu záložní řady, kde Kubistu vystřídal Považanec.

Jablonec začal svižně a vypracoval si během prvních pětadvaceti minut několik slibných zakončení. V 6. minutě Trávník vysunul Holeše, jeho střelu stihli obránci Boleslavi zblokovat na roh. Ještě v první desetiminutovce Jablonečtí dobře rozehráli trestný kop, při kterém měl dobrý náběh Doležal, jeho hlavička ale mířila vedle. Poté se v šanci zjevil Masopust, ale svůj lob poslal jen na horní síťku soupeřovy branky. Jen do středu branky pálil Považanec. Neujala se ani pěkná střela Masopusta k tyči, kterou skvěle vyrazil u tyče pozorný Šeda. Jablonečtí byli aktivnější, ale scházela jim častější střelba.

Když se neprosadili domácí, povedlo se to po 27. minutách hry soupeři. Po Marešově střele se míč odrazil k Přikrylovi, jeho strážce Břečka zrovna v tu chvíli podklouzl a osamocený Přikryl střelou k tyči poslal hosty do vedení. Za dalších šest minut Jablonečtí inkasovali podruhé, centr Pauscheka vrátil ještě před branku Koné a volný Komlichenko už měl jednoduchou úlohu upravit na 0:2. S jabloneckým týmem mohlo být do poločasu nakonec ještě hůře, ve 41. minutě se jednoduše Komlichenko odpoutal od svých strážců, ale svou střelu pak poslal naštěstí nad břevno. V samém závěru první půle pak dělovku Hübschmana zkrotil ve své náruči gólman Šeda.

Trenér Rada reagoval na šokující první poločas stažením Jovoviće a nasazením Chramosty. Domácí tým dál působil nervózně. Až v 60. minutě měli Jablonečtí obrovskou šanci po centru Hanouska hlavičkoval z bezprostřední blízkosti Holeš, ale Šeda předvedl famózní postřeh a opět podržel mladoboleslavský tým. A domácí tým brzy poté znovu pykal za svou lehkovážnou hru v obranné fázi, v 67. minutě Takács pohodlně zády k brance zpracoval míč na prsa, a pak pěknou střelou z voleje trefil přesně k tyči na 0:3.

V 68. minutě další z centrovaných balonů Hanouska hlavičkoval pod břevno tentokrát Doležal, ale Šeda dalším výborným zákrokem dokázal míč vytěsnit na roh. Jabloneckým se nadále nedařilo, ve hře byla spousta nepřesností a mladoboleslavská branka byla asi zakletá. V další příležitosti se snesl míč ke kopačkám překvapeného Holeše, ale ten překopl odkrytou branku! A znovu stejný obrázek, běžela 81. minuta a střídající Acosta vyslal do úniku Chramostu, jenže jeho střelu opět chytil nejlepší hráč utkání - hostující gólman Šeda. Brzy poté pálil z voleje Považanec prudce pod břevno, ale Šeda vymrštil pravou ruku a opět uhájil čisté konto.

Tři tisícovky diváků museli na Střelnici zkousnout vysokou porážku, ač střelecky byl náš tým aktivnější v poměru 27:6. Jablonečtí si tak před náročným anglickým týdnem náladu rozhodně nevylepšili a mají před čtvrtečním zápasem v Rennes nad čím přemýšlet.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Břečka
O 5 Hanousek
O 26 Holeš yellow card
O 2 Hovorka
Z 3 Hübschman down
Z 8 Masopust down
Z 7 Považanec
Z 10 Trávník
U 15 Doležal yellow card
U 25 Jovovič down

Náhradníci

B 1 Hanuš
O 22 Jankovič
O 13 Lischka
Z 18 Acosta up
Z 27 Kubista
U 19 Chramosta up
U 9 Ikaunieks up

FK Mladá Boleslav

B 33 Šeda
O 27 Chaluš
O 28 Hůlka
O 29 Keresteš
O 21 Pauschek
Z 19 Konaté assist yellow card
Z 9 Ladra down yellow card
Z 17 Mareš down yellow card
Z 14 Přikryl down goal assist
Z 22 Takács goal
U 11 Komličenko goal

Náhradníci

B 1 Kamenár
O 32 Král
O 34 Křapka
Z 7 Diviš up
Z 37 Džafič up
Z 12 Hubínek up
Z 10 Kateřiňák
61%

Držení míče

39%
26/9

Střely / Na branku

7/4
101

Vyhrané souboje

95
13

Fauly

24