Břízky Juniorská liga - nadstavba sk. B, 5. kolo

FK Jablonec

4
0

SK Dynamo Č. Budějovice

Na první vítězství v nadstavbové části Juniorské ligy dosáhli dnes naši junioři. Ti si připsali jednoznačné vítězství 4:0 proti omlazenému týmu Českých Budějovic.

Jihočeši přijeli do Břízek s velmi mladým hráčským kádrem a jablonečtí toho dokázali využít. Do vedení šli domácí už po čtyřech minutách hry, po rohovém kopu zásluhou přesné hlavičky obránce Pirocha. A další šance po gólech jen volaly. Dvakrát se zjevil sám před brankářem Dubljanićem útočník Schön, jenže ani jednou na gólmana nevyzrál. Dvoubrankového vedení se jablonečtí dočkali až v 21. minutě po svižné akci na pravé straně, kterou před brankou pohotově zakončil na 2:0 Landfeld.

Další zajímavé momenty přišly až v samém závěru první půle. Nejdříve přidal třetí branku jabloneckých Pleštil. V nastavení odmítl pustit jablonecké do čtyřbrankového vedení brankář Dubljanić, který stačil míč nohou se štěstím vykopnout na brankové čáře.

I po obrátce pokračoval jablonecký tlak i zahazování příležitostí. Hned dvakrát vyprášil rukavice brankáře Dynama Díl. První ostřejší zákrok si poté připsal i jablonecký brankář Hanuš, když vyrážel střelu kapitána Tomka. V 59. minutě natáhl míč do vápna Budějovic z pravé strany Díl, Dostálovu střelu ještě stihl Dubljanić nohou vyrazit, ale na dorážku Schöna už byl i on krátký – 4:0. Jablonečtí měli při zakončování spousty prostoru, ale využívat ho lépe nedokázali, sami byli navíc při zakončování velmi zbrklí. Dvě tutovky zahodil následně Schön, na chlup stejně se vedlo také Bredovi. Na druhé straně dobře zasáhl proti střele střídajícího Kaduly Hanuš. A protože ani v nastaveném čase nezachoval chladnou hlavu sám před gólmanem opět Breda a nastřelil brankáře, zůstalo „jen“ u čtyřbrankového vítězství.

„Dnes je potřeba říct, že budějovičtí přijeli s mladým týmem kluků. Posbírali, co mohli, asi s tím také mají starosti a skládají to. Za nás jsem ale rád, že jsme dali góly. Jenže jsme měli ještě přidal další, protože šancí tam bylo moře. Shön, Díl, Breda, všichni musí to zakončení pak řešit rychleji. Spíš mi vadí, že druhá půle už byla taková volnější,“ řekl k zápasu trenér naší juniorky Džimis Bekakis.

Juniorská soutěž má za sebou už páté kolo nadstavbové části, v které náš tým dosud posbíral pět bodů za dnešní vítězství, remízy s Plzní a Brnem a porážky v Třinci a na Slavii. Jak je trenér zatím s nadstavbovou částí spokojen? „Zrovna třeba na Slavii jsme odehráli dobrý zápas, ale prohráli penaltou, který být písknutá nemusela. Celkově ty góly, co dostáváme, většinou soupeři vytvoříme sami. V tom je náš největší problém. Protože herně hrajeme docela dobře, ale někdy uděláme takové šílenosti. Sami dokážeme třeba soupeře nakopnout, tak jako tomu bylo v domácím utkání s Brnem, nebo v Plzni,“ poukázal na ztracené body v zápasech Bekakis. „Náš tým je ale mladý a furt se učí. Musí tam být u kluků vidět ten přístup a touha se někam dostat. Protože když ty věci budou dělat dobře v tréninku, tak to pak půjde i v zápase. To jim omíláme to furt dokola,“ zakončil trenér našich juniorů.


Sdílet článek