UMT Mozartova Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

4
1

FK Velké Hamry

Úvodní zápas nového roku mají za sebou jablonečtí fotbalisté. Na umělé trávě ve Mšeně dal trenér Rada příležitost prakticky celému kádru. Jablonec porazil Velké Hamry 4:1.

Trenér Rada prostřídal až na brankáře všechny zdravé hráče. „Rozložili jsme zátěž na dvě jedenáctky, pouze Doležal hrál o chvíli déle, protože s námi nebyl ve středu,“ vysvětloval nový jablonecký kouč.

Úvodní dějství s účastníkem krajského přeboru přineslo poměrně vyrovnanou partii, jablonečtí byli nebezpečnější, ale své šance pálili. Zelenobílým se dařilo především na pravé straně hřiště, kde operoval Diviš a z jeho prostoru vznikaly největší šance. Po čtvrthodině hry vyrazil právě střelu Diviše brankář Hamrů před sebe, ale dobíhající Doležal ke své smůle překopl odkrytou branku. Skórovat se o chvíli později nepovedlo z otočky ani Mihálikovi, jeho pokus efektivním skokem vytlačil brankář Hamrů na roh. Ve 23. minutě už šel ligista do vedení, přihrávku Diviše z pravé strany poslal Schön přesně k tyči do protipohybu brankáře - 1:0.

Hosté se nadále snažili a několikrát se prokombinovali před jabloneckou branku. Srovnat se jim povedlo pět minut před poločasem, když rozhodčí přehlédli faul na brankáře Hanuše. Strážce jablonecké branky neudržel při střetu s protihráčem centrovaný balon a Šedý srovnal skore. V samém závěru prvního poločasu orazítkoval hlavou po centru Lischky tyčku hostující svatyně Doležal.

Jablonec si ale brzy po obrátce vzal vedení zpět, po ukázkové akci uklidil centr Holeše zprava Tecl zblízka do sítě – 2:1. Nejlepší jablonecký střelec podzimu mohl přidat vzápětí další gól, dostal se až před brankáře, ale míč nasměroval jen do tyče. Jablonec se v druhém poločase trvale usadil na útočné polovině a soupeře pouštěl ke své brance už jen velmi sporadicky. V 59. minutě přidal třetí jabloneckou branku po centru Trávníka Masopust, který si míč posunul do vápna a zkušeně zvýšil na 3:1. Dvanáct minut před koncem zahrávali naši hráči přímý kop poblíž rohového praporku, po kterém přidal zblízka hlavou na přední tyči čtvrtou branku Jablonce kanonýr Tecl.

V samém závěru zkoušel hned dvakrát štěstí středopolař Trávník. První střelou trefil spojnici břevna a tyče, o několik minut později mířil tvrdě pod břevno, ale gólman Hamrů stačil jeho střelu zdviženou rukavicí vytěsnit mimo.

Jablonec si připsal proti účastníkovi z krajského přeboru FK Velké Hamry vítězství 4:1. „Neříkám, že výsledek pro nás není až tak důležitý, ale rozhodující pro nás je mít v této chvíli splněné tréninkové pensum. Je také důležité, že se v této fázi přípravy nikdo nezranil. Zahráli jsme si, byly tam dobré i špatné věci, ale po třech dnech přípravy se to dá očekávat,“ konstatoval trenér Petr Rada. Ten dnes nemohl využít služeb Vojty Kubisty, kterého trápí bolavý kotník ještě z posledního ligového zápasu v Plzni. „Vojta jede v pondělí na vyšetření ke Kolářovi do Prahy, je tam bolest. Chci věřit, že u něj to nebude dlouhá pauza,“ uvedl k jeho absenci trenér.

V následujícím týdnu čeká na hráče obdobný program. „Nadále budeme trénovat dvoufázově, ve středu a v sobotu hrajeme zápasy, v nich hráče opět rozdělíme po pětačtyřiceti minutách,“ plánuje Rada.


Sdílet článek