Doubrava Přípravná utkání, přát.

FK Jablonec

6
1

FC Oberlausitz

Reprezentační pauzu vyplnili jablonečtí fotbalisté přípravným zápasem, v kterém si s chutí zastříleli proti německému regionálnímu klubu FC Oberlausitz Neugersdorf 6:1.

Kouč Zdeněk Klucký využil páteční přípravný duel a dal prostor většině hráčů svého kádru. Utkání se hrálo za neustávajícího deště, i proto nadělala první střela zápasu z kopaček Považance nemalé problémy hostujícímu brankáři. Aktivní začátek z jablonecké strany branku nepřinesl, nejblíže jí byl v 11. minutě Trávník, hosté totiž chybovali v rozehrávce, ale jablonecký středopolař netrefil odkrytou branku! Šikovnou přihrávku za obranu dostal posléze do běhu Diviš, z úhlu ale stačil rozvlnit jen boční síť. Ve 20. minutě se od Doležala dostal odražený balon k Trávníkovi, který tvrdou střelou z vápna poslal Jablonec do vedení.

Německý tým, jehož barvy hájí i několik Čechů, si vytvořil dvě šance, střela Beckera nemířila mezi tyče a s dalším pokusem modrobílých si bez problémů poradil brankář Hrubý. Jablonec měl šanci na zvýšení náskoku, po půlhodině hry jen brankář Neugersdorfu přihlížel, jak tečovaná střela Považance těsně míjí jeho svatyni. V závěru prvního dějství zahrozil z dálky Trávník. Gólově nedopadla ani kombinace Doležala s Divišem, po které zakončoval těsně mimo odkrytou branku Kučera.

Německému týmu se povedlo brzy po obrátce srovnat skore. Střelu Vachouška ještě stačil Bárta v jablonecké brance vyrazit, ale na dorážku Djuma byl krátký – 1:1. Jablonec po obléhání hostující branky strhl vedení na svou stranu znovu v 55. minutě, brankou Doležala. Chvíli poté pálil do náruče gólmana i střídající Tecl. V 64. minutě jablonečtí předvedli parádní brejk, Tecl vyslal do sprintu Masopusta, který si poradil zkušeně a míč uklidil přesně ke vzdálenější tyči branky Neugersdorfu – 3:1.

Tlak na branku německého týmu sílil, v 68. minutě ještě stihl jejich brankář vyrazit tvrdou střelu Doležala. Stejný hráč se přesto své druhé branky dočkal o dvě minuty později, když využil zmatků v obraně a doklepl míč do sítě. Po gólech volaly také další šance, osamocený Tecl překopl odkrytou branku, Jankovićovu akci a střelu stačil vyrazit hostující brankář. Spolupráce Masopusta s Teclem slavila úspěch devět minut před koncem, když už jablonečtí zvyšovali na 5:1. V 86. minutě Považanec našel krásným pasem za obranou Tecla, ten z první trefil závěrečnou šestou branku jabloneckého celku.

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký byl po zápase spokojený, nejen s produktivitou svých svěřenců. „Nechali jsme dnes zahrát všechny hráče. Chtěli jsme, aby celé utkání hráli hráči, kteří nedostávají tolik příležitostí v lize. Z mého pohledu byl z naší strany kvalitnější druhý poločas, kdy byl na hrotu Standa Tecl a my si vytvářeli spoustu šancí a spoustu dalších jsme ještě neproměnili,“ uvedl kouč Jablonce po zápase. „Samozřejmě tam bylo i hodně nepřesností a chyb. Chtěli jsme si zahrát zápas a vyplnit pauzu, a všechno to splnilo svůj účel,“ byl spokojen trenér, který hráčům dal na víkend volno.


Sdílet článek