UMT Mozartova Juniorská liga, 20. kolo

FK Jablonec

4
1

SK Dynamo Č. Budějovice

Na první jarní vítězství dosáhli jablonečtí junioři. Ve třetím jarním duelu získali všechny body na domácí umělé trávě po vítězství 4:1 nad juniorkou Českých Budějovic.

Jablonecké řady rozšířili pro toto utkání někteří hráči z kádru trenéra Rady. Porci minut si odehráli Janković, Breda, Pleštil, Schön, Diviš a Matěj Kubista.

Souboj posledních dvou týmů české skupiny Juniorské ligy vyzněl mnohem lépe pro celek ze severu Čech. Bekakisovi svěřenci zúročili mírnou převahu nad Jihočechy po půlhodině hry pěknou střelou Schöna. Stejný hráč navýšil naše vedení pět minut před poločasovou pauzou, dobrým napadáním získal balon nad posledním hráčem soupeře a únik na branku zakončil svým druhým gólem. Hosté mohli v závěru půle snížit, ale centr Kadlec poslal dobrý centr vysoko nad Richterovu svatyni.

Stejný obraz hry pokračoval také po změně stran. Jablonečtí navíc byli oproti předchozímu zápasu na Bohemians produktivní. V 55. minutě přidal třetí přesný zásah rozehrávající se Diviš. Menší zádrhel přišel pro jablonecké mladíky v 62. minutě, když Hajdo zcela zbytečně vyrobil penaltu pro Jihočechy. Brankář Richter penaltu Halvovi stačil na první pokus vyrazit, ale dorážku už hráč Dynama poslal k opačné tyči a snížil na 3:1.

Jablonec ale nepolevil, Matěj Kubista mohl přidal další gól domácích, z úhlu ale netrefil míč přesně ke vzdálenější tyči. Skorovat se povedlo jabloneckým až v 71. minutě, na konci svižné akce byl opět zkušený Diviš, který hezkou střelou pod břevno dal na 4:1. Jihočeši se poté zmohli jen na dvě střely ze střední vzdálenosti, s kterými si ale poradil pozorný Richter.

Jablonečtí si po dvou jarních remízách připsali v třetím zápase konečně vítězství. „Dnes jsme samozřejmě spokojeni, protože jsme dali čtyři góly. Šance jsme si ale vytvářeli už i zápasy předtím. Se Spartou jsme odehráli oboustranně útočný a kvalitní zápas. Na Bohemians jsme měli plno šancí, ale nedali je, byla velká škoda, že jsme nevyhráli už tam,“ mrzelo zpětně kouče našich juniorů Džimise Bekakise.

Ze tří jarních zápasů máme pět bodů. Odehráli jsme na jaře dva slušné zápasy a dnes jsme to doma potvrdili vítězstvím. Měli jsme na to Budějovice porazit. Sice nás taky chvílemi trochu neposlouchal balon a docela nám to odskakovalo od nohou, ale jinak můžeme být spokojeni,“ uvedl trenér Bekakis po zápase a pochvaloval si posily z Radova výběru. „Kluci z A-týmu, když jdou s námi, tak nám vždy hodně pomůžou. Tak jako Jarda Diviš dneska dvěma góly,“ byl rád trenér juniorky. Jeho celek se dnešním tříbodovým ziskem odpoutal od tabulkového dna Juniorské ligy, kam spadli právě poraženi Jihočeši z dnešního zápasu.


Sdílet článek