UMT Mozartova Juniorská liga, 14. kolo

FK Jablonec

1
4

1.FK Příbram

Jablonecká juniorka v domácím prostředí nestačila na favorizovaný tým Příbrami. Ta na umělé trávě ZŠ Mozartova předváděla, proč jí v současná době patří druhá příčka Juniorské ligy. „Hráli rychlý, běhavý a dravý fotbal, byla radost se na ně dívat,“ vysekl poklonu soupeři jablonecký kouč Džimis Bekakis.

V zápase si zahráli z našeho ligového A-týmu stopeři Kouřil s Kyselou či záložníci Janetzký s Kučerou. „Také pro ně to bylo těžké utkání, sami viděli, jak to bylo rychlé,“ konstatoval náš trenér.

V úvodní šanci se ale zjevil po rohovém kopu nekrytý jablonecký Kouřil, jenže svou hlavičku poslal zřejmě i ke svému údivu vedle soupeřovy branky. To hosté byli v zakončení úspěšnější, jejich kombinační akci za 4. minuty zakončil přesnou střelou k tyči příbramský Ric – 0:1.

Jablonci se ale povedlo za dalších pět minut srovnat, výbornou přihrávku za obranu dostal Schön, ten udělal kličku i brankáři a z úhlu stačil srovnat na 1:1. Středočeši si vedení vzali zpátky po čtvrthodině hry, to jablonečtí zbytečně ztratili míč na své levé straně, první střelu příbramských ještě Kliment stačil vyrazit, ale míč stačil vrátit do sítě svou druhou brankou Ric – 1:2.

Hosté potvrzovali roli papírového favorita, hrálo se svižně, a další náznaky hostujících šancí dobře řešil brankář Kliment.

Po obrátce začali jablonečtí aktivně. „Chtěli jsme znova zkusit na ně nalézt a hrát nahoře,“ připustil trenér. Hostům se ale podvedlo po deseti minutách druhé půle odskočit na 1:3, když střídající Polidar využil dobrého náběhu za obranu a sám před brankářem opět skoroval. Poté přišli šance domácích, Kryštof napřáhl za vápnem, ale míči dal opačnou faleš a ten se snesl těsně vedle tyče. Z úhlu postupoval na brankáře Kočího i Schön, gólmana ale ani on nedokázal prostřelit. Prudce ale nad pálil také Janetzký. Šest minut před koncem kopali hosté za sražení penaltu, Januška z ní ale jen zatřásl břevnem. Exekutor penalty se ale nakonec přeci jen do střelecké listiny zapsat, když už v nastaveném čase korunoval vítězství Příbrami v Jablonci 4:1.

„Je vidět, že v Příbrami to dělají s mládeží dobře. Jsou druzí v tabulce a jsou nepříjemným týmem pro každého soupeře. Hráli jsme proti nim asi maximum, ale oni nás k ničemu moc nepustili. Byli jasně lepší a po zásluze vyhráli,“ zhodnotil duel 14. kola Juniorské ligy jablonecký trenér Bekakis.


Sdílet článek