UMT Mozartova Juniorská liga, 9. kolo

FK Jablonec

0
0

Bohemians Praha 1905

Bez koření fotbalu, tedy bez branek, skončil pondělní duel juniorských týmů Jablonce a Bohemians 1905 hraný poprvé na umělé trávě.

Kvůli podmáčenému terénu se zápas těchto týmů odehrál na umělé trávě ZŠ Mozartova. Jablonec se chtěl odpoutat od poslední příčky tabulky, v touze urvat druhou výhru v sezoně mu ale nepomohla ani pětice hráčů z ligové soupisky - Bárta, Kouřil, Diviš, Kučera a Janetzký.

Přitom jablonečtí začali slibně, Pleštil ale nezakončil přesně po vysunutí od Krištofa. Vedle šibenice skončil i technický pokus Zezulky. Kučerův únik po levém křídle a následný ideální centr na Diviše, uklidil jablonecký hráč zblízka a z voleje bohužel jen nad břevno. Gólem neskončily ani další šance, dvakrát se chytal za hlavu Pleštil a jednou Krištof. Kubista v dobré střelecké pozici zase rozvlnil jen boční síť. Hosté poprvé zahrozili ve 27. minutě po střele Vaníčka, Bárta v jablonecké brance ale stihl dobře zasáhnout. Strážce naší branky musel na zem také těsně před poločasem, to jej z dobrých 25 metrů vyzkoušel Klokan Václavík.

Po poločase sice rozvlnil Haitl síť za pražským gólmanem, ale po vysunutí od Janetzkého mu byl máván ofsajd. Diviš viděl v 53. minutě netradičně vyběhnutého brankáře, jeho chytrý lob ale skončil nad břevnem Bohemians. Jabloneckým se nedařilo podle představ, nepřicházely kolmice za hostující obranu, a i když se naši hráči občas dostali do přečíslení, v něm scházel větší klid a přesnost. Brankář Šrámek přesto stihl vyrazit pokus Plaštila z úhlu a poradil si i s lehkou tečí Diviše. Pobídku Kučery skrz celé pokutové území nezasáhl vůbec nikdo ze spoluhráčů v zelenobílém dresu.

Jablonečtí nakonec mohli i prohrát, Klokani si v závěru vypracovali tři velmi dobré příležitosti k rozhodnutí duelu. Petržilka namazal při rozehrávce protivníkovi, ten ale prováhal ideální moment k zakončení. Střelu Vrány vyboxoval pozorný Bárta. Jablonecký brankář se vytáhl také dvě minuty před koncem, po přímém kopu Vaníčka stačil reflexivně míč vyrazit mimo prostor tyčí.

S konečným bezbrankovým stavem nebyl spokojen jablonecký trenér Džimis Bekakis. „Sice jsme měli více balon na kopačkách a i více ze hry, jenže hrajeme strašně moc složitě. Ačkoliv jsme měli vepředu rychlé hráče, Pleštila, Kučeru a Diviše, hráli jsme furt do šířky, nepřicházely nám tam balony za obranu,“ zlobil se jablonecký kouč na své svěřence.

Přitom úvod zápasu nebyl z jablonecké strany špatný. „Začátek nebyl vůbec zlých, z pěti šancí byly minimálně tři gólovky. Jenže my šance prohospodaříme, stejně jako tomu bylo v domácím zápase s Teplicemi. Na gól se strašně nadřeme, koncovka nám prostě nevychází,“ smutnil Bekakis.


Sdílet článek