Břízky Juniorská liga, 5. kolo

FK Jablonec

0
3

FC Hradec Králové

Bez bodu zůstávají nadále jablonečtí fotbalisté na posledním místě nového ročníku Juniorské ligy. V pondělí náš tým podlehl v Břízkách Hradci Králové 0:3.

Bekakisovu družinu posílili proti Votrokům především zadní řady ligového kádru, hráli Kouřil, Kysela, Holeš i brankář Bárta. V první čtvrthodině hry byly k vidění pěkné střely z dálky od obou týmů, Shejbalův pokus Bárta vyrazil, na druhé straně si se štiplavým pokusem Kryštofa poradil bravurně i Vízek v hostující brance.

Východočeští fotbalisté byli s přibývajícími minutami důraznější a postupně získávali převahu. Po dvaceti minutách se Brokeš uvolnil na středu vápna, jablonecké břevno ale přestřelil. Ve 26. minutě hosté zahrávali trestný kop z osmnácti metrů, míč napálil málo vídanou ránou přímo do šibenice hostující Bederka - 0:1. Dalším neméně zajímavým střeleckým projektilem se prezentoval aktivní Shejbal, míč mířil těsně nad jabloneckou svatyni.

V 56. minutě prošel podél brankové čáry jablonecký Pleštil, zpětnou přihrávkou našel střídajícího Vitkoviće, tomu ale balon nesedl ideálně a z vyrovnání sešlo. Když už se zdálo, že se jablonečtí hráči nadechují ke srovnání, přišel druhý hostující úder. V 61. minutě střílel Bexigas, míč tečoval nohou Brokeš a ten skončil až u tyče nešťastného brankáře Bárty – 0:2.

Jablonečtí poté působili bezradným dojmem, fotbal bez osobních soubojů nepřinášel ani šance, ani žádné standardní situace. Naopak hosté mohli navyšovat své vedení, neobsazený Brokeš hlavičkoval mezi beky, ale Bárta míč efektně lapil. Bexigas v další ideální střelecké pozici mířil vedle. Třetí branku tak hradečtí přidali dvacet minut před koncem, Shejbal dostal přihrávku za obranu, postupoval sám na brankáře, kterého prostřelil mezi nohama na 0:3. Jabloneckou bezradnost dokumentovala pět minut před koncem šance střídajícího Kozáka, který se dostával z úhlu do zakončení, jenže míč si sám v šanci krkolomně ukopl.

Pátá porážka v řadě nenechala klidným kouče Džimise Bekakise. „Také dnes jsme dostali zase úplně zbytečnou branku, ikdyž z neskutečně trefeného trestňáku. Do druhé půle jsme šli s tím, zkusit to otočit, jenže jsme soupeři zase naservírovali dva góly. Takhle se hraje opravdu těžko, branky si dáváme prakticky sami. Navíc dopředu jsme neměli snad kromě jedné střely vůbec nic,“ láteřil jablonecký trenér a přiznal, že je pro ně další prohra už ubíjející. „Pro nás pro trenéry je ubíjející určitě. Budeme se ale dál snažit kluky dát do kupy. Ale oni musí pochopit, že bez soubojů a důrazu ten fotbal s nikým neuhrajeme. Musíme ty souboje podstoupit, hráči to vidí na videu, ale to se hráči musí trochu taky sami nad sebou zamyslet,“ řekl trenér jablonecké juniorky Džimis Bekakis.


Sdílet článek