Břízky MOL Cup, 2. kolo

FK Jiskra Mšeno

1
4

FK Jablonec

Trenér Klucký dal proti nováčkovi divizní skupiny C příležitost náhradníkům, z nedělní sestavy proti Plzni využil v základu jen kapitána Pernicu, naopak poprvé oblékl jablonecký dres útočník Jovović.

První ostré městské derby za krásného slunečného počasí před zraky necelých devíti stovek diváků začalo náznaky favorizovaného prvoligisty. Střela Bredy byla zblokována, táhlý projektil Kučery stačil vyboxovat pozorný Masařík. Po čtvrthodině hry předvedl náš tým pohlednou kombinaci po ose Mehanović – Breda, nad zakončoval Janković. U tyče poté zneškodnil brankář Mšena i štiplavý pokus Mehanoviće.

Před půlhodinou hry došlo v jabloneckém vápně ke střetu Kouřila s Rozkovcem, po kterém nařídil rozhodčí Ginzel penaltu pro domácí. Exekuce se ujal Pelta a svou šanci bezpečně proměnil. Dvě minuty poté zastavil domácí Koblížek těsně před vápnem jabloneckou tutovku, zatáhl za záchranou brzdu a viděl za faul unikajícího hráče červenou kartu. Z následně nařízeného trestného kopu z hranice vápna těsně minul mšenskou branku Mehanović. Ve 37. minutě už ale přišlo naše vyrovnání, akce začala na levé jablonecké straně, míč směřoval na střed vápna k Mehanovićovi a ten střelou k tyči pohotově srovnal skore. Pět minut před poločasem dostal ideální přihrávku za obranu opět Mehanović, hokejovým blafákem se zbavil i brankáře a otočil skore ve prospěch ligového týmu. Těsně před přestávkou hlavičkoval ještě v záklonu Breda nad domácí břevno.

Po změně stran měl hru pod kontrolou tým ze Střelnice, domácí oslabení o jednoho hráče v poli se kromě standardních situací příliš na dostřel Valešovy branky nedostávali. Prvních dvacet minut se ale týmu ze Střelnice nedařilo přidat uklidňující třetí zásah. Šanci na to měl novic v útoku Javović, který nedokázal na zadní tyči zavěsit. Střídající Mihálik po minutě pobytu na hřišti trefil tyč domácí branky. Až v 64. minutě přišlo uklidnění po třetí brance Jablonce, Kučera našel pasem od rohového praporku přesně ve vápně Mihálika, který už nezaváhal. Zajímavě vypadal průnik Kučery či technický lob Zeleného, v obou případech ale dobře zasáhl Masařík v brance Jiskry. Definitivní podobu výsledku dal minutu před koncem Mehanović, který po přihrávce od Masopusta zkompletoval hattrick a Jablonec si i díky jeho brankám zajistil postup do 3. kola MOL Cupu.

Trenér postupujícího týmu Zdeněk Klucký bezprostředně po utkání uvedl. „Bylo povinností dneska vyhrát. Nehrála ligová sestava a příležitost dostali další hráči. Rodilo se to poměrně těžko, Jiskra na nás měla velkou motivaci. Dokonce jsme prohrávali penaltou, ale pak jsme to brzy otočili na svou stranu. Na hráčích bylo vidět, že někteří neměli ten úplně stoprocentní přístup. Povinností ale byl postup a ten jsme splnili,“ konstatoval trenér, který poprvé využil útočníka Jovoviće. „Dnes jsme ho poprvé viděli na velkém hřišti, něco v něm je. Hraje za reprezentaci Černé Hory, je rychlý a šikovný, pomalu se u nás aklimatizuje,“ řekl na adresu útočníka kouč a přidal i pár vět k čerstvě se navrátivšímu Stanislavu Teclovi. „Jsme rádi že se k nám vrací, byl to důležitý článek jablonecké sestavy a dával důležité branky. Kdyby byly vyřízené papíry, hrál by už dnes,“ dodal Klucký po postupu.


Sdílet článek