Vlašim Přípravná utkání, příp.

FC Sellier & Bellot Vlašim

0
3

FK Jablonec

Prvoligista od začátku plnil roli favorita, v úvodní desetiminutovce vyprášil rukavice brankáře Nguyena štiplavým pokusem aktivní Janetzký. Po něm pálil nepřesně Považanec, Mihálikově hlavičce zase scházela potřebná razance. Gólově se našemu týmu zadařilo až ve 27. minutě, technickou střelou obstřelil brankáře soupeře Masopust.

Hned o minutu později se dostal k odraženému balonu Janetzký, brankáři soupeře udělal hokejový blafák, ale zakončení do opuštěné branky mu stihl v poslední možný moment zblokovat jeden z obránců Vlašimi. Masopust byl po vedoucí brance evidentně při chuti, další jeho tečovaná střela si cestu do branky ale nenašla. Jablonec v poslední čtvrthodině přišpendlil domácí před vlastní branku, ale další gól do poločasu přidat nedokázal.

Po přestávce poslal kouč Klucký do hry další hráče, celý zápas tentokrát odehrála jen čtveřice Janković, Janetzký, Mehanović, Mihálik. Hned v úvodu druhé půle měl branku na kopačce Mehanović, po dobrém napadání soupeřovy rozehrávky, jenže ve výborné pozici netrefil prostor branky. Stejný hráč zkoušel napálit vysoký balon ve vápně soupeře z voleje, ale vysoko přestřelil.

Vlašim mohla udeřil z ojedinělého rohového kopu v 54. minutě, po něm hlavičkoval těsně vedle David Skuhravý, hráč Jablonce, který ve Vlašimi hostuje. Vzápětí Jablonec podržel i brankář Richter, když vytěsnil u tyče střelu útočníka Fotra.

Jablonec byl i nadále častěji u balonu, v zakončení se mu ale nedařilo podle představ, například Janetzký vysunul šikovně za obranu Mihálika, ten ale brankáře neprostřelil. V 77. minutě Pitner podrazil ve vápně Mehanoviće a Breda tak z nařízené penalty přidal gólový zásah i ve třetím přípravném utkání. Za další dvě minuty táhl brejk na levé straně Breda, před branku posílal míč Mehanovićnović, před číhajícím Mihálikem na zadní tyči si srazil míč do vlastní sítě obránce Vlašimi Tulio. Domácí mohli korigovat šest minut před koncem, Vopat ale svou střelu nasměroval do boční sítě.

Jablonecký kouč Zdeněk Klucký vytkl hráčům jen další zahozené šance. „Kdyby utkání skončilo o dvě tři branky vyšším rozdílem, byl bych spokojenější. Vždyť Mehanović netrefil prázdnou branku, ikdyž to měl na slabší nohu, to se prostě musí dávat. Včera jsme měli hodně těžký kruhový trénink, který obsahoval hodně síly i dynamiky. Ale hráči to zvládli,“ těšilo trenéra po dalším vítězném duelu.


Sdílet článek