UMT Bedřichovská Česká dorostenecká liga, 31. kolo

FK Meteor Praha

4
5

FK Jablonec

Jablonec začal aktivně a v 5. minutě po rohovém kopu zahrozil z otočky Kováčik a brankář domácích Mareš míč jen vyrazil na roh. Za pět minut opět pálil prudce nad branku Kováčik po přihrávce Fofanaha. Ale do vedení šli domácí, konkrétně ve 13. minutě z kopačky Kroba, který z 20-ti metrů vymetl pravý růžek jablonecké branky. Jablonec i pak pokračoval v dobývání domácí svatyně, ale pokusy Jelínka a znovu Kováčika si cestu do sítě nenašly. Naopak Meteor přidal druhou branku v 26. minutě, když využil nedorozumění jabloneckých zadáků a Vetešník pohodlně zblízka skóroval. Kontaktní gól dal v 29. minutě Jelínek prudkou střelou z dálky přes ruce domácího gólmana. Vyrovnáno mohlo být v 38. minutě, ale Jelínkův trestný kop po faulu na Fofanaha se odrazil od břevna. Trestný kop zahrávali ve 45. minutě i domácí, ale Krob zamířil nad branku.

Jablonci se podařilo srovnat v 54. minutě z dalšího trestného kopu. Jelínek našel za zdí přesně Tešlára, který nezaváhal – 2:3. Jelínek pak byl i u obratu ve skóre v 59. minutě. Střelu z trestného kopu namířil přesně do domácí sítě. Meteor dokázal skóre vyrovnat v 66. minutě, kdy jablonečtí nedokázali odvrátit míč od branky, a tak ho Krob dopravil i s problémy za brankovou čáru. Aktivní Jelínek měl poté další možnosti, ale jak střely po zemi, tak další z trestného kopu domácí brankář kryl.

V 90. minutě Jablonec dal čtvrtou branku, když Kozák z levé strany ideálně našel ve vápně Fofanaha, který hlavou poslal míč do sítě. Bohužel jablonečtí výhru neudrželi a umožnili domácím v nastaveném čase opět srovnat z kopačky Junka. A tak na řadu přišly pokutové kopy, ve kterých byl Jablonec úspěšný čtyřikrát a Meteor jen třikrát.


Author Pavel Bursa
Sdílet článek