Estadio Algarve Přátelská utkání, AtlC3

NK Rijeka

3
0

FK Jablonec

Jablonečtí fotbalisté ve finálovém duelu Atlantic Cupu nestačili na technicky velmi dobře vyspělý tým chorvatské Rijeky. Náš tým prohrál finále 0:3, všechny branky inkasoval v druhém poločase.

Favoritem finálového utkání byl soupeř a během celého zápasu to také na hřišti prokazoval. Jablonečtí narazili na technicky velmi zdatného soupeře. Už po pěti minutách hry se Chorvaté dostali hned ke dvěma zakončení. Středem hřiště se až před Hrubého dostal Gavranović, jablonecký brankář ale stihl jeho střelu rukou vyrazit, v druhém případě zblokovali střelecký pokus soupeře včasným zákrokem naši obránci. V dalším průběhu hry se dvakrát zkoušel prosadit v našem vápně rakouský střelec Gorgon, jeho dravý průnik z úhlu hasil nejdříve za cenu rohového kopu brankář Hrubý, stejný hráč nasměroval z následně rozehrané standardní situace míč hlavou na břevno. Jablonečtí neměli příliš času na kvalitnější rozehrávku, lehce přicházeli o balony a soupeř toho využíval k rychlým výpadům. V prvním dějství jsme se dostali jen ke dvěma zakončení ze střední vzdálenosti zásluhou Diviše, oba pokusy ale nemířily mezi tyče.

Mešović hned po obrátce prudkou střelou z rohu velkého vápna donutil Hrubého vyboxovat nepříjemný míč. Pět minut po poločase se už chorvatský celek gólově prosadil, míč prolétl celým našim pokutovým územím až k Vesovićovi, jeho nepovedou střelu ale stihl na malém vápně ve skluzu usměrnit do jablonecké sítě Gavranović.

Na druhé straně nezužitkoval poměrně nadějný centr k ohrožení soupeřovy branky Hanousek. Oba týmy v průběhu druhé půle prostřídaly, i poté byli nebezpeční chorvatští fotbalisté. Ti v dalším průběhu čistě vypíchli míč Pospíšilovi, Vešovićovu střelu ale dokázal Hrubý dalším dobrým zákrokem vyrazit. Na druhé straně předvedl dravý průnik z úhlu Považanec, jeho centr byl sražený vedle branky.

Hosté využili v 70. minutě další svou šanci ve dvoubrankové vedení. Na naší pravé straně dostal kolmou přihrávku za obranu Gorgon a přesnou střelou k tyči nedal brankáři Hrubému sebemenší šanci. Jablonec si vypracoval šanci na korigování nepříznivého skore po přiťuknutí Doležala k Mihálikovi, ten ale místo zakončení volil přihrávku na obsazené spoluhráče.

Deset minut před koncem hosté navíc přidali třetí branku, střídající Crnić z hranice vápna umístil placírkou míč přesně ke vzdálenější jablonecké tyči potřetí. Čestný úspěch se nepovedl našim hráčům ani v samotném závěru, Považancův trestný kop orazítkoval tyč a dorážejícím hráčům byl mylně máván ofsajd.


Sdílet článek