Střelnice ePojisteni.cz liga, 27. kolo

FK Jablonec

2
2

FC Viktoria Plzeň

Martin Doležal
59’
Martin Doležal
63’
11’
Andreas Ivanschitz
37’
Andreas Ivanschitz

Jablonečtí fotbalisté dokázali obrat o body i dalšího aspiranta na titul. V sobotu remizovali s Plzní 2:2, když dotahovali už dvoubrankovou ztrátu.

Jablonec nezačal proti úřadujícímu mistrovi špatně. Hned v úvodu nemířil přesně Janković, v dobré pozici byl o chvíli později na středu vápna i Mehanović, jeho technický pokus k tyči ale vyškrábl brankář Kozáčik. Udeřilo ale na druhé straně, Viktoria zahrávala v 11. minutě rohový kop, po něm napálil odražený balon z voleje z hranice vápna Ivanschitz a nechytatelnou střelou otevřel účet sobotního utkání.

Hosté získávali půdu pod nohami, aktivně působila především levá strana Západočechů. Odtud podnikal výpady hlavně aktivní exjablonecký hráč Kopic, ve 22. minutě si ze strany navedl míč na střed hřiště a jeho přesný pokus k tyči lapil pozorný Hrubý. Hosté byli více na balonu a Jablonec hrozil z brejků. Až poslední čtvrthodinu první půle se dostali jablonečtí do zakončení, Divišovi ale nesedl ideálně balon z voleje, pokusu Pospíšila zase scházela větší razance. Na druhé straně pálil Hořava těsně vedle růžku jablonecké branky. Ve 37. minutě se na levé straně uvolnil Petržela, našel na malém vápně volného Ivanschitze, který poslal míč přesně k tyči jablonecké branky – 0:2. Před pauzou ještě vyzkoušel pozornost plzeňského brankáře Mihálík, balon mířil pod břevno, ale Kozáčik dokázal udržel v rukavicích.

Kouč Klucký se snažil rozhýbat hru dvojím střídáním, do druhé půle poslal Masopusta a především Doležala, který se mu brzy gólově odměnil. Nejdříve ale Zelený odvážným soubojem ve středu hřiště vybojoval balon, posunul jej na Diviše, ten ale v dobrém postavení rozvlnil jen boční síť branky soupeře. V 58. minutě centroval do vápna Trávník, Mihálik stínoval před Kozáčikem a vyražený balon poslal do sítě střídající útočník Doležala - 1:2. Jablonec branka nakopla a dál hýřil aktivitou. Za čtyři minuty explodovala Střelnice znovu, centr Masopusta hlavičkoval na spoluhráče Diviš, Mihálikovu střelu brankář vyrazil, míč ale dokázal přes hlavu vrátit do sítě opět Doležal - 2:2.

V poslední čtvrthodině se tempo hry uklidnilo. Masopust vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře střelou k tyči. Plzeň se nemohla dostat do závěrečného tlaku, nepřesné střely Hořavy nemohly ohrozit jabloneckou svatyni. Naopak z naší pravé strany zacentroval domácí Janković, Masopust se do míče opřel z voleje, ten ale bohužel proletěl těsně vedle šibenice plzeňské Viktorie. Více šancí se ani v samém závěru nezrodilo, ačkoliv hosté zkoušeli v nastavení poslat při svém rohu do vápna i brankáře Kozáčika. Na Střelnici tak mohla propuknout radost, jabloneckým fotbalistům se podařilo obrat i druhého aspiranta na ligový titul.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš
O 22 Jankovič yellow card
O 27 Kubista
O 4 Pernica
Z 7 Diviš down
Z 9 Mehanovič down
Z 26 Pospíšil down
Z 10 Trávník
Z 12 Zelený
U 17 Mihálik yellow card

Náhradníci

B 29 Valeš
O 6 Kysela
Z 14 Breda
Z 3 Hübschman
Z 8 Masopust up
Z 77 Považanec up
U 15 Doležal up goal goal

FC Viktoria Plzeň

B 1 Kozáčik
O 2 Hejda
O 4 Hubník yellow card
O 8 Limberský
O 3 Matějů
Z 7 Hořava
Z 17 Hrošovský
Z 27 Ivanschitz down goal goal
Z 10 Kopic
Z 11 Petržela down assist
U 18 Poznar down

Náhradníci

B 13 Bolek
O 5 Janža
O 14 Řezník
Z 25 Hromada
Z 19 Kovařík up
Z 6 Pilař up
U 15 Krmenčík up
47%

Držení míče

53%
17/10

Střely / Na branku

9/3
117

Vyhrané souboje

91
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 19. 4. 2024 21:06
Tracy is unable to log error.