Brno ePojisteni.cz liga, 24. kolo

FC Zbrojovka Brno

2
0

FK Jablonec

Borys Tašči
17’
Jakub Řezníček
76’

Jablonečtí fotbalisté vyšli bodově naprázdno na hřišti brněnské Zbrojovky. V utkání bohatém na brankové příležitosti se gólově stihli prosadit bohužel jen domácí, kteří vyhráli trefami Tashtiho a Řezníčka 2:0.

Naši fotbalisté vyběhli na trávník v Brně v základní sestavě s jednou jedinou změnou oproti vydařenému utkání se Zlínem. Ve středové formaci nahradil Hübschmana Jiráček, kouč Klucký v touze zlepšit herní projev a produktivitu na hřišti soupeřů se rozhodl opět pro hru se dvěma útočníky.

Zbrojovka začala utkání optickým tlakem, do vápna posílal nebezpečné centry především Zavadil, ale jablonečtí obránci byli ve vzduchu včas. Jablonec se osměloval postupně, na pravé straně se nečekaně vysunul stoper Pernica, jeho povedený centr na spoluhráče uklidila obrana Brna raději na roh.

V 18. minutě vhazovali domácí aut Jablonským, míče se zmocnil zády k brance Tashti, nakopnutý míč do vápna však nečekaně zaplul k zadní tyči jablonecké branky a domácí vedli. Brzy po vedoucí brance ztratil Pernica balon při rozehrávce, vzápětí ale svou chybu stihl napravit, když Řezníčkovu přihrávku do zakončení přečetl.

Do poločasu se pak oba týmy střídaly v zakončení, hrálo se nahoru dolů. Po dvaceti minutách mohlo být srovnáno, po rohovém kopu jabloneckých dolétl balon na zadní tyč až k Divišovi, překvapený útočník ale poslal míč před odkrytou brankou nad břevno. Na druhé straně zakončoval hlavou nad branku Řezníček. Náš tým zahrozil opět po rohovém kopu, Zelený ale na vzdálenější tyči v ideální pozici promáchl. Po půlhodině hry dostal kolmici do zakončení Diviš, v pádu nastřelil vybíhajícího gólmana, zároveň mu byl ale signalizován i ofsajd. Zbrojováci přišli s akcí Řezníčka, ten posadil ideální centr na hlavu autora první branky, Tashti zamířil naštěstí pár decimetrů nad Hrubého břevno. Na jablonecké straně poslal další centr do vápna Pospíšil, Trávník ale z těžkého úhlu nedokázal nasměroval míč mezi tři tyče. V samém závěru první půle se probil středem hřiště do zakončení Mihálik, střelu z hranice vápna mu bohužel obránci stačili zblokovat.

Druhý poločas začal lépe náš tým, který dotahoval jednobrankové manko. Volej Jiráčka byl ale hodně nepřesný, daleko od domácí svatyně skončil také pokus Trávníka po individuální akci. Jablonec byl více na míči, Trávník zkoušel z poloviny hřiště přelobovat brankáře, ale technický lob byl nepřesný. V 63. minutě Diviš z blízka vyprášil rukavice brankáře Melichárka a poradil si také se zakončením dorážejícího Beneše. Fotbal bohatý na šance pokračoval, na druhé straně se vytasil s perfektním zákrokem proti tvrdé ráně Tashtiho náš brankář Hrubý. Trenér Klucký vystřídal útočníky, postupně Diviše a Mihálika nahradili rekonvalescent Doležal a technický Mehanović.

Brno ale mohlo čtvrt hodiny před koncem přidat druhou branku, až před brankáře se dostal Řezníček, míč už putoval do opuštěné branky, ale dobíhající Hanousek jej stačil uklidit do bezpečí. Stejný hráč se ale dočkal o dvě minuty později, po přiťuknutí od Ashira se Řezníček opět zjevil až před strážcem jablonecké branky a efektní kličkou gólmanovi Hrubému zvýšil domácí vedení na 2:0. Jablonec se ještě mohl vrátit do zápasu, ale střelu střídajícího Mehanoviće zastavila deset minut před koncem zápasu tyč domácí branky. Ani v závěru zápasu neubylo vzruchu před brankami, domácí nedotáhli několik solidních přečíslení, Jablonec neuspěl ani pokusem Pospíšila, který mířil jen do středu branky.

Jablonečtí se tak ani v dalším zápase nedočkali gólu na hřišti soupeře, ačkoliv měli na jihu Moravy příležitostí ke skorování poměrně dost.


Sdílet článek

FC Zbrojovka Brno

B 1 Melichárek
O 18 Jablonský assist
O 2 Kijanskas
O 4 Pavlík
O 13 Vraštil yellow card
Z 10 Ashiru down assist
Z 8 Polák yellow card
Z 93 Tašči goal
Z 7 Zavadil
U 21 Přichystal down
U 37 Řezníček down goal yellow card

Náhradníci

B 20 Veselý
O 26 Buchta
Z 29 Litsingi up
Z 19 Lutonský up
Z 13 Sedlák up
U 32 Růsek
U 18 Rybička

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš
O 5 Hanousek
O 22 Jankovič
O 4 Pernica
Z 7 Diviš down
Z 21 Jiráček down yellow card
Z 26 Pospíšil
Z 10 Trávník yellow card
Z 12 Zelený
U 17 Mihálik down

Náhradníci

B 29 Valeš
O 27 Kubista
O 6 Kysela
Z 3 Hübschman
Z 9 Mehanovič up
Z 77 Považanec up
U 15 Doležal up
48%

Držení míče

52%
17/6

Střely / Na branku

14/3
77

Vyhrané souboje

88
Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 28. 3. 2024 09:27
Tracy is unable to log error.