Teplice ePojisteni.cz liga, 15. kolo

FK Teplice

1
0

FK Jablonec

Tomáš Kučera
72’

Jablonečtí fotbalisté v posledním venkovním utkání letošního roku podlehli v Teplicích 0:1. Jediný gólový moment utkání se zrodil po smolné střele domácího Kučery.
Po vítězném derby udělal kouč Klucký tři změny v základní sestavě. Na pravé straně vyřadilo lehké zranění Standu Tecla, karetní trest Lukáše Masopusta. Místo nich dostali příležitost Nový s Bazalem, prostor pod útočníkem svěřil trenér tentokrát Mihalíkovi.
Utkání začalo celkem opatrně, v 7. minutě propadl míč v našem pokutovém území k domácímu Urmovi, jeho rána ale mířila nad naší branku. Jablonec odpověděl dobrým průnikem Bazala do vápna, jeho přihrávku podél branky ale nezachytil Doležal ani Hanousek. Z následného rohového kopu Pospíšila hlavičkoval prudce ale jen nad břevno Mihálik. Na další šanci se na Stínadlech čekalo do 27. minuty, to Hora z přímého kopu prověřil z velké dálky Hrubého, ten nedokázal míč udržet v náruči, dobíhající Ljevakovič ale naštěstí nestihl přesně zakončit. Nadále se hrálo především mezi šestnáctkami, k vidění bylo dost nepřesností na obou stranách. Až před poločasem zacentroval od rohového praporku Hanousek, na vzdálenější tyči se pěkně opřel do balonu Bazal, míč z jeho kopačky ale rozvlnil jen boční síť teplické branky.
Po obrátce se šikovně otočil Doležal okolo svého strážce a už se chystal zakončit, rozhodčí ale přerušil hru pro údajný faul. Hybš poslal brzy poté pěkný pas do běhu Doležalovi, ten ale na zajímavou přihrávku těsně nedosáhl. Brankář Grigar čelil vzápětí střelám Bazala a Pospíšila, v obou případech ale scházela větší razance. Kouč Klucký ve snaze oživit hru poslal na hřiště místo Bazala Tecla. V 65. minutě centroval Nový, Mihálik hlavičkoval skvěle k tyči, Grigar ale famózním zákrokem míč dokázal vytěsnit! V 72. minutě střílel na druhé straně Kučera, jeho pokus tečoval obránce Kubista do protipohybu brankáře Hrubého a domácí šli po nešťastném momentu bohužel do vedení 1:0. Domácí byli rázem při chuti, Fillo se vřítil do vápna jako tank, Hrubý ale jeho střelu konečky prstů vytáhl na roh. Dva tisíce prokřehlých diváků roztleskal dravým průnikem opět Fillo, jeho útok musel hasit za cenu žluté karty Hybš. Jabloneckým se nedařilo v závěru utkání dostat se před domácí branku a vytvořit si situaci na srovnání. Poslední možnost měl v nastaveném čase Jiráček, míč mu ale v rozhodující moment utekl od kopaček. Na Stínadlech jsme prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.


Sdílet článek

FK Teplice

B 30 Grigar
O 18 Jeřábek
O 24 Krob yellow card
O 3 Urma down
O 17 Vondrášek
Z 7 Fillo down assist
Z 13 Hora
Z 27 Kučera goal
Z 5 Ljevakovič
Z 19 Soungole
U 28 Vaněček

Náhradníci

B 31 Plachý
O 15 Dressler
Z 20 Hrubý
Z 22 Kodeš
Z 8 Vachoušek up
U 11 Červenka
U 26 Potočný up

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 7 Hybš yellow card
O 27 Kubista
O 22 Nový
Z 16 Bazal down
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček
Z 13 Kubista
Z 26 Pospíšil down
U 15 Doležal
U 17 Mihálik down

Náhradníci

B 29 Valeš
O 18 Kouřil
Z 24 Končal
Z 9 Mehanovič up
Z 10 Trávník up
U 11 Tecl up yellow card
52%

Držení míče

48%
10/5

Střely / Na branku

6/3
104

Vyhrané souboje

110
15

Fauly

20