Mladá Boleslav ! ePojisteni.cz liga, 2. kolo

FC Hradec Králové

1
2

FK Jablonec

Petr Mareš
85’
36’
Mirzad Mehanovič
50’
Vít Beneš

Naši fotbalisté si také v druhém kole připsali plný bodový zisk proti druhému nováčkovi. V Mladé Boleslavi zvítězili nad Hradcem Králové góly Mehanoviće a Beneše 2:1.

Hradeckého nováčka dorazilo do jejich „mladoboleslavského azylu“ podpořit několik stovek natěšených fanoušků, neztratila se ale ani početná výprava našich příznivců. Votroci si až na dva rohové kopy a standardní situaci Pázlera příliš šancí v první půli nevytvořili. Náš tým zahrozil poprvé po deseti minutách hry, nebezpečný centr Nového z pravé strany ale nestačil Jiráček usměrnit do sítě. Další průnikovou akci táhl Jablonec po své levé straně, dobrou přihrávku za obranu dostal Hybš, míč předložil na střed vápna Trávníkovi, jeho střela ale bohužel mířila nad branku Východočechů. Dobře hrající Trávník se brzy dostal k další střele, jeho tvrdý projektil ale dokázali zblokovat hradečtí obránci. Rozhodčí Zelinka neuznal gól ani Benešovi, který dotlačil míč do sítě v souboji s hradeckým brankářem.

Jablonec se s přibývajícím časem tlačil za vedoucím gólem, ten přišel ve 36. minutě. Centrovaný balon Pernici lízl zády brance přesně do šibenice hradecké branky Mehanović a neveliký brankář Ottmar se na míč natahoval marně. Jablonec byl nadále při chuti, další prudkou hlavičku Kouřila do šibenice tentokrát vyrazil skvělý Ottmar!

Pět minut po poločase přidali jablonečtí důležitou druhou branku, Trávníkův dobře kopnutý roh zužitkoval v dvoubrankové vedení Beneš přesnou hlavičkou pod břevno! V ideální pozici hlavičkoval chvíli poté i Wágner, míč ale usměrnil vysoko nad. Nováček se mohl zpět do hry dostat kontaktní brankou v 54. minutě, odražený balon napálil na jabloneckou svatyni Martan, ale Valeš byl u tyče včas a míč vyrazil. Třetí gól měl na jablonecké kopačce v 66. kanonýr Wágner po přihrávce Hübschmana, ale zblízka vyprášil jen rukavice Ottmara a akce skončila dalším z rohových kopů. Hradečtí se po delší době připomněli po sérii rohových kopů, poslední z nich napálil bez přípravy střídající Trubač nad Valešovu branku.

Pět minut před koncem zápasů fauloval Jiráček před šestnáctkou a z nařízeného přímého kopu překvapil střídající Petr Mareš jabloneckého brankáře střelou na bližší tyč a snížil na 1:2! Závěrečné minuty si už ale náš tým zkušeností pohlídal a také proti druhému nováčkovi si připsal plný bodový zisk.


Sdílet článek

FC Hradec Králové

B 12 Ottmar
O 2 Chleboun
O 4 Holeš
O 23 Mudra
O 25 Plašil yellow card
Z 16 Schwarz down
Z 8 Vlkanova down
U 9 Černý down
U 6 Malinský
U 3 Martan
U 21 Pázler

Náhradníci

B 20 Lindr
O 5 Nosek
Z 11 Černý up
Z 13 Janoušek
Z 19 Mareš up goal
Z 14 Súkenník
Z 27 Trubač up

FK Jablonec

B 29 Valeš
O 23 Beneš goal
O 7 Hybš
O 18 Kouřil
O 22 Nový
O 4 Pernica assist
Z 3 Hübschman
Z 21 Jiráček
Z 9 Mehanovič down goal
Z 10 Trávník down assist
U 19 Wágner down yellow card

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 5 Hanousek
O 27 Kubista up
Z 16 Bazal up
U 28 Díl
U 15 Doležal up
57%

Držení míče

43%
6/3

Střely / Na branku

8/4
95

Vyhrané souboje

104
20

Fauly

18