Střelnice Synot liga, 23. kolo

FK Jablonec

4
0

FC Hradec Králové

Ján Greguš
33’
Lukáš Masopust
77’
Filip Novák
89’
Ján Greguš
90’

Nelehko se rodilo domácí vítězství nad Hradcem Králové. Východočeši se totiž na Střelnici představili ve velmi dobrém světle. I přesto se jablonečtí radovali nakonec z čtyřbrankového vítězství!

Dobrou jarní formu si hradečtí přivezli také na sever Čech. Po úvodní hasičské ceremonii musel hned v první minutě vyrazit nebezpečnou střelu Trubače brankář Hrubý. Jablonecké příznivce potěšil dobře zahraným trestným kopem Novák, ale Koubek v hradecké brance se překvapit nenechal. Hasiči v ochozech jablonecké Střelnice tentokrát jen sledovali, jak obránce Pernica "hasí" dobrým obranným skluzem za cenu rohového kopu průnik Malinského. Po čtvrthodině hry už někteří jablonečtí příznivci jásali, jenže Kopicova rána rozezvonila jen tyč branky Votroků! Jablonec si s přibývajícím časem vytvářel šance, Šabala mířil z prudkého centru z lajny nad břevno, Benešovu hlavičku lapil Koubek a Mingazov těsně minul tyčku! Až čtvrtá šance zelenobílých skončila v brance, míč ve 33. minutě na půlce vybojoval Greguš pro Kopice, ten jej zatáhl k lajně, odkud odcentroval zpět na Greguše, který napodruhé protlačil míč do hradecké sítě! Východočeši přesto neskládali zbraně, velmi ofenzivní choutky předváděl především aktivní Malinský, který dělal Romerovi na křídle velké problémy.

Také po změně stran měl první příležitost domácí tým, Kopic ale Koubka z blízka nepřekonal. Jablonečtí si nemohli být jednobrankovým vedením vůbec jistý, Hradec nadále zlobil a měl dobré příležitosti. V 55. minutě byl blízko srovnání opět Trubač, míč z jeho kopačky těsně minul tyč a v ochozech to jen zahučelo. Stejně tak byli hosté blízko brance také o tři minuty později, Čermákovu ránu u tyče vyrazil skvělý Hrubý! Jablonec měl půl hodiny před koncem velké problémy a trenéři připravili střídání Mingazova za Masopusta. Hradečtí nadále podnikali rychlé výpady na jablonecké polovině a kouč Šilhavý si mohl u postranní čáry vykřičet hlasivky. Votroci v Jablonci vůbec nepřipomínali celek ze suterénu ligové tabulky, jenže přáno jim na severu Čech dnes prostě nebylo. V době jejich tlaku se z ojedinělé šance čtvrt hodiny před koncem prosadil střídající Masopust po přihrávce Kopice a křížnou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil jablonecké vedení na 2:0!

Závěr zápasu si už hráči BAUMITU pohlídali a navíc přidali další dvě branky. Nejdříve dvě minuty před koncem se po standardní situaci dostal míč na malé vápno k nejlepšímu střelci, obránci Filipu Novákovi, který jej pohotově uklidil do sítě! V nastavení otřesení Votroci inkasovali i počtvrté, po Kopicově průniku přidal čtvrtý přesný zásah BAUMITu svou druhou brankou v utkání z hranice velkého vápna Ján Greguš!


Sdílet článek

FK Jablonec

B 30 Hrubý
O 23 Beneš
O 7 Novák goal
O 4 Pernica assist
O 16 Romera yellow card
Z 24 Greguš goal goal
Z 3 Hübschman
Z 10 Kopic assist assist
Z 13 Mingazov down
Z 26 Pospíšil down yellow card
U 11 Šabala down

Náhradníci

B 1 Špit
O 6 Kysela
Z 9 Crnkić
Z 22 Čížek
Z 28 Masopust up goal
Z 8 Silva Rossi up
U 25 Doležal up

FC Hradec Králové

B 1 Koubek
O 2 Chleboun
O 4 Holeš
O 25 Plašil
O 15 Rolko
Z 3 Čermák
Z 24 Štípek down
Z 27 Trubač down yellow card
U 9 Černý down
U 14 Dvořák
U 6 Malinský yellow card

Náhradníci

B 20 Kuciak
O 5 Nosek
Z 26 Halilovič up
Z 18 Shejbal up
Z Tito
U 10 Petrus
U 17 Vaněček up
51%

Držení míče

49%
11/7

Střely / Na branku

8/3
127

Vyhrané souboje

127
10

Fauly

13