Article image

Hráči mají za sebou první společný trénink

V pondělí 11. května se hráči Jablonce poprvé sešli na hřišti při společném tréninku celého týmu!

Konečně jsme se dočkali! Po měsíci individuálních tréninků, několika týdnech trénování ve skupinách se v pondělí 11. května uskutečnil první společný trénink celého týmu během pandemie koronaviru v České republice. Plánovaně trénink vynechali jen Vojtěch Kubista s Martinem Doležalem, kteří měli v pondělí volno.

"Byla to dlouhá doba. Poprvé jsme trénovali všichni na celém hřišti, takže určitě je to příjemné. Hlavně pro hráče, že jsou konečně všichni společně, můžou už spolu komunikovat. Předtím to bylo rozdělené na ty skupinky, které se jen tak míjely. Nabuzenost tam je vidět, jak jste pohromadě. To je tak vždy. Samozřejmě nějaké menší šrámy máme, ale bylo nás dost. To je velké plus, nejen pro mě, ale pro všechny týmy," říká po prvním tréninku trenér Petr Rada.

"Konečně! Bylo to hrozně dlouhé a trénování ve skupinkách není takové, jako když je pohromadě celý tým. Takže jsme všichni rádi, že jsme spolu a je to takový signál, že se pomalu všechno vrací tam, kde to skončilo," líčí první společný trénink záložník Jan Sýkora.

Trenér Petr Rada si je vědom, že by již za dva týdny mohla opět odstartovat první fotbalová liga. "Do prvního zápasu zbývá 14 nebo 15 dní. Neřekl bych, že je to málo, ale teď už je to jen o tom, aby se mohly udělat přáteláky. To je alfa omega všeho. Každý využije těch 14 dní, aby mohl sehrát nějaké přátelské utkání. My bychom chtěli hrát ve středu, ještě to dolaďujeme. Musíme se nad tím zamyslet, jak to uděláme, co se týče toho uspořádání," říká trenér Jablonce.


Author Martin Bergman
Sdílet článek