Article image

Hodně soubojový zápas, řekl Rada po výhře

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
0:1
FORTUNA:LIGA, 15. kolo ne 3. 11. 2019, 14:30
Reportáž

Jablonec zlomil loňské prokletí na stadionu v Karviné. V hodně soubojovém utkání nakonec strhl utkání na naší stranu útočník Doležal. Koho chválil kouč Rada?

Domácí lodivod František Straka žehral na klid svých svěřenců v zakončení. „Naše situace není jednoduchá. Přestože jsme prohráli, snaha a plný plyn tam byly. Chyběla nám ale větší kvalita v předfinální a finální fázi. To mě štve. Prohráli jsme jednou situací, kterou jsme nepohlídali. Je to i o štěstíčku, aby se to k nám odrazilo. Mohli jsme to utkání rozhodnout, jenže pak jsme v jedné situaci nebyli důslední a Jablonec to potrestal. Měli jsme dobrý nástup, chtěli jsme Jablonec dostat pod tlak, ale gól jsme nedali. Chybí preciznost a kvalita. Kluci chtěli, makali, byla tam touha vyhrát. Na tomto se dá dál stavět, já stále věřím, že se to štěstíčko k nám zase přikloní,“ řekl kouč poražené Karviné.

Trenér Jablonce Petr Rada měl z výhry oprávněnou radost, loni se nám totiž na půdě Karviné vůbec nedařilo. „Podruhé jsme tento týden cestovali takovou vzdálenost. Bylo to náročné. Já si při takových dálkách čtu, mám totiž starý telefon a dávám přednost koupeným novinám. Rozhodně nejsem přes nějaké hry, jak jiní,“ vyprávěl na tiskové konferenci trenér a pokračoval hodnocením zápasu. „Pro domácí to bylo jedno z klíčových utkání, dlouho totiž nevyhráli, i proto asi hráli na dva klasické útočníky. Snažili se to hrát hodně do ofenzívy. První poločas byl vyrovnaný, bez větších šancí. My jsme tam měli dobrou střelu Sýkory po rohovém kopu, domácí měli zase střelu z úvodu vedle. Byl to hodně soubojový zápas celkově. Obstáli oba naši stopeři i Tomáš Hübschman, protože on dokáže číst hru. Do druhého poločasu domácí udělali jednu změnu a poslali tam Čonka. Chtěli jsme hrát aktivně a už jsme tam měli i některé šance. Gólman tam chytil Kratochvílovi tutovku, i Sýkora měl další dvě šance. Příležitosti v druhém poločase jsme měli víc. Bylo to hodně o hlavičkových soubojích, naši stopeři odehráli kvalitní utkání, vyhráli hodně hlaviček a domácí do šancí nepustili. Už jsem chtěl Martina Doležala pomalu střídat, odehrál totiž velkou porci už v Opavě, ale on nakonec dal branku a je to pro něj hodně pozitivní. Tří bodů si ceníme, protože jsme tu loni dvakrát prohráli. Teď máme tři body. Před zápasem se Spartou je to pro nás pozitivní, po polovině soutěže jsme třetí. Fyzicky hráči dnes obstáli a vydrželi hodně soubojů,“ hodnotil duel jablonecký lodivod a přidal i pohled na jednotlivé hráče. „Kratochvíl nám odehrál hodně dobré utkání už s Teplicemi, i v Opavě odvedl stejně jako dnes kus práce. U něj je to o důvěře. O šanci si říká postupně i útočník Chramosta, který i v tréninku vypadá dobře, ten byl pro mě dnes první volba při střídání,“ objasňoval novinářům na závěr tiskové konference Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek