Article image

Porážka nás mrzí, řekl kouč Rada

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
0:2
FORTUNA:LIGA, 12. kolo ne 6. 10. 2019, 18:00
Reportáž

Trenéři Jindřich Trpišovský a Petr Rada hodnotí poslední utkání ligového kola, v kterém Jablonec na vlastním stadionu podlehl pražské Slavii 0:2.

Hostující kouč Jindřich Trpišovský si třech bodů z jabloneckého stadionu považoval. „Jsme šťastní, že jsme tu vyhráli. Byl to těžký zápas. Jablonec hrál precizně především v prvním poločase. Velice dobře bránil, hodně zahustil střed hřiště a byl pozorný. Těžko jsem se prosazovali. Byl to náročný zápas. První čtvrthodina byla taková tuhá z naší strany, Jablonec tam dobře chodil Jovovićem. Hra byla z naší strany velice dobrá, ve druhém poločase jsme náš tlak vystupňovali. Náš tým musím pochválit, výkon se mi líbil, hráli jsme to, co jsme chtěli. Na Střelnici se strašně těžko vyhrává. Jablonec jsme do 70. minuty do ničeho nepustili. Od gólu jsme hráli už velice dobře. Za mě to byl kvalitní zápas, líbil se mi náš výkon. Přiznávám, že jsem z toho zápasu měl velký respekt, protože Jablonec má dobré hráče a trenéra,“ uvedl po skončení zápasu kouč úřadujícího mistra.

Domácí lodivod Petr Rada hodnotil první porážku v sezoně na domácím stadionu následujícími slovy. „Slavia je tým, který vládne lize. Po nucených změnách jsme chtěli hrát z bloku, nechtěli jsme to zbytečně otvírat. Dařilo se nám to, šance soupeře přišly až v závěru první půle. Mezitím jsme dobře bránili a posouvali se. Slavia začala dominovat, měla hodně krátkých přihrávek a dobré přenášení hry. Vlasta Hrubý nás podržel při hlavičce Součka v samém závěru prvního poločasu. I po změně stran se Slavia tlačila víc dopředu. Museli jsme nuceně střídat Kubistu, dali jsme Hamalainena, který se jevil na tréninku velmi dobře. Bohužel jsme dostali rychle dva góly. Mysleli jsme si, že to budeme držet déle a pošleme tam útočné hráče. Slavia ale jak se dostane do vedení, tak pak už je to těžké. Je to v současné době tým, který zaslouženě vede ligu. Mrzí nás porážka, ale musíme uznat sílu soupeře a body získat někde jinde,“ pravil náš kouč, který se v zápase musel vypořádat s absencí trojice slávistických hráčů, kteří nesměli dle dohody o hostování nastoupit. „Samozřejmě, že nám scházeli rychlostní typy. Pokud Slavia hraje s obrannou čtveřicí takto vysoko, tak by to pro nás bylo hodně zajímavé. Slavia má rychlostních typů v kádru hodně a proto naší lize dominuje,“ zakončil Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek